BLOG

BLOG

YAZ AYLARINDA İÇİNİZİ FERAHLATACAK 10 SMOOTHİE TARİFİ


Smoothieler, son dönemin popüler içecekleri arasında yer alıyor. Havalı görünümleri ve lezzetleriyle de beğenileri topluyor. Yaz aylarının rengarenk meyveleriyle yapılmış buz gibi bir smoothie'yi kim istemez ki? Diyet yapanların bile sağlıklı alternatiflerini bulabileceği bir içecekten söz ediyoruz. Gelin, 10 farklı smoothie tarifiyle bu lezzeti mutfağınıza taşıyın.

 

1. Çilekli Limonata Smoothie

Çilekli Limonata Smoothie

Limonata zaten sevilen bir tat, içine bir de çilek girince tam bir lezzet şöleni halini alıyor.

Yarım su bardağı şeker, 2/3 su bardağı limon suyu, yarım su bardağı yoğurt, 3 su bardağı kadar çilek, 2 su bardağı kadar buz ve vanilyayı blenderden geçirin.

Yoğurdun su miktarı smoothie'nin akışkanlığını etkileyeceğinden eğer çok katı bir karışım elde ederseniz içme suyu ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.

 

2. Karadutlu Smoothie

Karadutlu Smoothie

Karadut, içerdiği antioksidanlar sayesinde tam bir sağlık deposu.

3 yemek kaşığı süt, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 su bardağı karadut, 2 top vanilyalı dondurma, 1 tatlı kaşığı bal ve buzu blendere ekleyerek pürüzsüz kıvam elde edin.

Smoothie hazırlandıktan sonra kısa sürede tüketilmeli ki hem buzlar sıvı hale dönüp içeceği sulandırmasın hem de meyveler vitaminlerini kaybetmesin.

 

3. Sebzeli Smoothie

Sebzeli Smoothie

Hep tatlı smoothieler olacak diye bir zorunluluk yok. Canınız sebzelerden oluşan sağlıklı bir smoothie içmek istiyorsa işte tarifi:

1.5 su bardağı domates suyu, yarım su bardağı havuç suyu, yarım soyulmuş salatalık, yarım kereviz sapı, maydanoz, ıspanak ve buzu blenderden geçirin.

Hoşlanmadığınız sebzeleri çıkarıp yerine dilediğiniz sebzeyi ekleyebilirsiniz. Gerisi tamamen sizin damak zevkiniz ve yaratıcılığınıza kalmış.

 

4. Pancarlı Smoothie

Pancarlı Smoothie

Pancar, salata ya da turşu olarak bolca tüketilmesi gereken kök sebzelerden biri. Kansere karşı etkili bir savaşçı olduğu biliniyor. Smoothie tarifimizde pancar, yoğurdun probiyotik etkisiyle bir araya gelerek detoks etkili bir içecek haline geliyor.

2 küçük pancarı temizleyip doğradıktan sonra haşlayın.

Sonrasında haşlanmış pancar, 1 su bardağı süzme yoğurt ve birkaç dilim taze zencefili blenderden geçirin.

Dilerseniz maydanoz da ilave edebilirsiniz.

Hazırladıktan sonra vitaminlerini kaybetmeden taze taze tüketin.

 

5. Kahveli Smoothie

Kahveli Smoothie

Bu tarifimiz de kahve tutkunları için.

Yarım su bardağı espresso, 1/4 su bardağı yoğunlaştırılmış süt ya da süt reçeli ve buzu blenderden geçirin.

Dilerseniz içine çikolata ekleyebilir ya da servis ederken üzerine çikolata sos dökebilirsiniz.

 

6. Zerdeçallı ve Şeftalili Smoothie

Zerdaçallı ve şeftalili smoothiee

Zerdeçalın içeriğinde bulunan kurkumin maddesi toksinlerin zararlı etkisinden vücudu koruyor. Yazın mis kokulu meyvesi şeftaliyle bir araya gelince de hem lezzetli hem sağlıklı bir smoothie ortaya çıkıyor.

3/4 su bardağı süt, yarım su bardağı yoğurt, 2 adet şeftali, yarım çay kaşığı zerdeçal, 1 yemek kaşığı chia tohumu, 1 çay kaşığı bal ve buzu blenderden geçirin. Smoothie'niz hazır.

 

7. Muz ve Avokadolu Smoothie

Muz ve Avokadolu Smoothie

Bu tarifte buz eklemek yerine muzu dondurarak tarife lezzet katlıyoruz.

1 adet muzu derin dondurucuda dondurun.

Sonrasında dondurulmuş muzları 1 su bardağı süt (badem sütü ya da yağsız süt de kullanabilirsiniz), 2 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı bal ve 1 adet avokado ile blenderden geçirin. Öğün yerine geçebilecek lezzetli ve besleyici smoothie hazır.

 

8. Kivili Smoothie

Kivili Smoothie

Bu yeşil renkli, iksir gibi sağlıklı bir smoothie hiç kimse hayır diyemiyor.

1 kivi, maydanoz, ıspanak, 1 su bardağı taze sıkılmış elma suyu ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu blenderden geçirin.

Önemli nokta yeşilliklerin iyice yıkandıktan sonra kurutulması ve tüm malzemelerin soğuk olması.

Dilerseniz blendera buz da ekleyebilirsiniz.

 

9. Gün Işığı Smoothie

Gün Işığı Smoothie

Rengiyle tam bir gün ışığı! Sabah tüketebileceğiniz bu smoothie, güne başlarken ihtiyacınız olan tüm enerjiyi size sağlar.

1 su bardağı doğranmış ananas, 2 adet muz, 2 su bardağı havuç suyu, küçük bir parça zencefil ve 1 limonun suyunu blenderden geçirin ve taze olarak tüketin.

 

10. Kefirli Smoothie

Kefirli Smoothie

Kefir artık tüm dünyanın bildiği ve faydalarından dolayı sıklıkla tükettiği bir içecek. Kefir gibi smoothienin içerisine katacağınız zencefil ve zerdeçalın da sağlığa faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.

1 mango, birkaç dilim taze zencefil, yarım çay kaşığı zerdeçal, 1 su bardağı portakal suyu, 1.5 su bardağı kefir ve 1 çorba kaşığı balı blenderden geçirin.

Tüm malzemelerin soğuk olmasına özen gösterin.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: