BLOG

BLOG

Sonbaharda Yenilenmenin Adresi: Fit Life Spa & Health Center


sonbahar

Kışın ayak seslerinin duyulduğu sonbahar, kimileri için bir geçiş dönemi olsa da tazelenmeniz için harika bir fırsattır. Hüzün mevsimi olarak adlandırılsa da eylülden itibaren yeni bir mevsim ile birlikte umutlar da yeşerir. Sararan yapraklar, yazın sıcağından uzaklaşan ılık hava, değişimi de beraberinde getirir. Peki, sonbaharın değişim ritmine ayak uydurmak için neler yapabilirsiniz? İşte size birkaç öneri!

 

1. Mevsimin Güzelliklerinden Faydalanın

Güneşin yakıcı etkisinin azalması ile birlikte hafif esen rüzgârın keyfi ortaya çıkar. Bu keyfi tatmak için evinizden çıkıp harekete geçebilirsiniz. Doğanın değişen örtüsünü keşfetmenizi sağlayacak doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Dökülen sararmış yaprakların çıtırtıları eşliğinde yürürken fotoğraf makinenizle eşsiz anları kaydedebilirsiniz.

Çıktığınız yürüyüşten hoşunuza giden kurumuş bir yaprağı, yere dökülen kozalakları toplayarak evinize götürebilirsiniz. Topladığınız malzemeleri şık bir kâse içinde sergileyebilir ve ev dekorasyonunuza da sonbaharın büyülü etkisini yansıtabilirsiniz.

Yazın bitmesi ile birlikte tiyatro sezonu da açılır. Eylül ayından itibaren birbirinden güzel tiyatro oyunlarına bilet alıp sevdiklerinizle çeşitli gösterilere gidebilirsiniz. Sonbaharın gelişi ile soğuk kahveler yerini sıcak tatlara bırakır. Siz de hoşunuza giden bir kahveciye gidip yeni lezzetler deneyebilir ve uzun zamandır okumak istediğiniz kitaba başlayabilirsiniz.

 

2. Evinizi Sonbahara Hazırlayın

Kışa geçiş mevsimi olan sonbaharda havalar hafif hafif soğumaya başlar. Bu dönemde evinizde ufak değişiklikler yapabilirsiniz. Örgü battaniyenizi dolaptan çıkarıp koltuklarınıza yerleştirebilirsiniz. Böylelikle battaniye altına girip dizi ya da film keyfi yapabilirsiniz. Şık bir örgü şal satın alarak koltuklarınıza serebilir, hem dekorasyonunuza hoşluk katabilir hem üşüdüğünüzde kolay ulaşılabilir bir örtüye sahip olabilirsiniz.

Mis kokulu mumlar, aydınlatma ürünleri, tütsüler de bu dönemde evinizi süsleyebilir. Gecelerin uzamaya başlaması ile birlikte mumlardan ve şık aydınlatma ürünlerinden faydalanabilirsiniz. Koltuklarınızı kaloriferin önünden alıp duvar kenarına yerleştirebilirsiniz. Dilerseniz kitaplığınıza yakın bir noktada güzel bir okuma köşesi oluşturabilir, yürüyüş yaparken topladığınız kozalakları ve sararmış yaprakları okuma köşenizde değerlendirebilirsiniz.

Sonbaharın gelişiyle kıyafetlerinizde de değişiklik olur. Polar, sweatshirt gibi kışlık ürünler kadar olmasa da yazlık kıyafetlerinize oranla daha kalın kıyafetler tercih edebilirsiniz. Kışlık kıyafetlerinize daha kolay erişmek için dolabınızdaki yazlıkları kaldırabilir, yerine kışlıkları yerleştirebilirsiniz.

 

3. Ufak Bir Kaçamakla Şehir Hayatından Uzaklaşın

Sonbahar ile birlikte pek çok kişi yoğun bir iş temposuna geri döner. Bu dönemde siz de iş yoğunluğunuz başlamadan önce kendinize ufak bir kaçamak yapma hakkı tanıyabilirsiniz. Bu kaçamağı yapmak için uzak yerlere gitmenize de gerek yok. Yaşadığınız yere yakın bir lokasyonda bulunan hamam, masaj salonu, yüzme havuzu, sauna, buhar odası gibi arındırıcı hizmetleri tercih edebilirsiniz. Böylelikle yoğun tempodan önce kendinize jest yapabilirsiniz.

Bu dönemde spor yapabileceğiniz alanlara sahip olan tesisleri de değerlendirebilirsiniz. Spor yaptıktan sonra lezzetli bir içecekle dinlenebilir, kendinize keyifli bir zaman armağan edebilirsiniz. Sonbahar aynı zamanda doğa sporları yapmak için de son derece keyifli bir dönem. Bu mevsimde tek başınıza ya da gruplar hâlinde doğa yürüyüşleri yapabilir, yeni yerler keşfedebilirsiniz.

Dilerseniz şehir dışı seyahatleri gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle doğayla iç içe olan yerleri sonbaharda ziyaret etmenin keyfini çıkarırsınız. Sıcak havanın bunaltıcı etkisi olmadan dilediğiniz gibi gezebilir, eşsiz manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.


Sonbaharda Arınmanın Püf Noktası: Fit Life Spa & Health Center

Elite World Hotels & Resorts'un bünyesinde bulunan Fit Life Spa & Health Center ile yaz mevsiminin sıcağından ve yorgunluğundan arınabilirsiniz. Fit Life Spa & Health Center’da hizmet veren uzman Uzak Doğulu terapistler, yorgunluğunuzla vedalaşmanız için özel masaj tekniklerinden faydalanır. Fit Life Spa & Health Center’da Aromaterapi Masajı, Fit Life Spor Masajı, Shiatsu Masajı, Thai Masajı, Refleksoloji, Jet Lag Masajı, Aıcak Volkanik Taş Terapisi, Esalen Masaj Terapisi, Tuina, Geleneksel Bali Masajı, Senkronize Bali Masajı, Erguvan ve Orman Meyveleri Ritüeli, Kese ve Köpük Masajı hizmetlerini deneyimleyebilir, mevsim geçişinde enerjinizi koruyabilirsiniz.

Ergonomik spor ekipmanlarını kullanarak spor yaptıktan sonra rahatlatıcı bir masaj ile kendinizi şımartabilirsiniz. Dilerseniz Fit Life Spa & Health Center'da özel yüzme dersleri de alabilir ve yüzme becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Açık ve kapalı havuzu, Türk Hamamı, Sauna, Buhar Odası, Kar Çeşmesi, Macera Duşları da Elite World Hotels & Resorts'ta sizlere sunulur.

 

Siz de sonbaharda yenilenmek ve tepeden tırnağa rahatlamak için Fit Life Spa & Health Center'ı tercih edebilirsiniz. Elite World Hotels & Resorts'u İstanbul, Sapanca, Marmaris veya Van'da ziyaret etmek için hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres - Fit Life Spa & Health Center

Elite World İstanbul Florya - Fit Life Spa & Health Center

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: