BLOG

BLOG

ÖZLEMİNİ DUYDUĞUMUZ YAZ AYLARININ EN ÖZLENEN YANLARI


Bunaltıcı sıcaklar yazın canımızı sıksa da yaz mevsiminin bize verdiği enerji bambaşkadır. Yaz aylarında aldığımız D vitamini, yaşadığımız o güzel ve uzun günler, muhteşem etkinlikler ve birbirinden lezzetli güzel yiyecekler bize yaşam enerjisi verir. Eğer siz de gerçek bir yaz tutkunuysanız, biraz sonra söyleyeceklerimiz yaza olan özleminizi daha da artıracak!

 

‘’Neredesin ey güneş?!’’

Yazın güneş ile aramız pek iyi değil; bunu hepimiz biliyoruz. Fakat uzun kış aylarına girdiğimiz, sabahları karanlık bir havaya uyandığımız, gün ışığından yararlanamadığımız zamanlar güneşe hasret kalıyoruz. Yaz geldiğinde ise parklarda, kırlarda bol bol güneşleniyoruz! Güneşin keyfini sonuna kadar çıkartıyoruz.

 

Yaz meyveleri diye bir gerçek var!

Yazın sevilecek onlarca yanı var ama şüphesiz en iyilerinden bir tanesi yaz meyveleri. Neler mi onlar? Üzüm, vişne, kiraz, çilek, şeftali, kayısı, erik, kavun ve karpuz! Düşünsenize! Sıcaktan bunalmışsınız ve serinlemek istiyorsunuz; dolaba koyduğunuz kavun ve karpuzdan bir karışım yapıyorsunuz. Sonra da afiyetle yiyorsunuz. Oh mis!

 

Arkadaşlarla ve aileyle geçirilen ılık ve keyifli yaz akşamları

Hepimizin unutamadığı yaz akşamları vardır. Şöyle ılık bir rüzgâr eser ama hava sıcaktır. Balkonda sandalyelerde oturulur. Bir masa kurulmuş, etrafında aile veya arkadaşlar vardır. Çaylar koyulur, okeyler oynanır, dondurmalar ve karpuzlar servis edilir. En tatlı muhabbetler bu akşamlarda edilir.

 

Yaz şarkıları ile dertsiz, tasasız yaşam!

Tüm kış boyunca indie rock, alternatif rock, akustik performanslar ve romantik kış şarkıları derken kışın kasvetinde boğulduk gittik. Hani şu müzik zevkiniz ne olursa olsun pek önemli olmayan, sizi fazla düşündürmeden ritme kapılmanızı sağlayan hit şarkıları düşünün. Biraz ihtiyacımız var değil mi?

 

Kat kat giyinmek ve hastalıklar yok!

Kış günlerinde, tabiri caizse ‘’lahana’’ gibi giyinmekten hepimiz sıkılıyoruz. Havalar soğuk olunca onu da giyeyim, şunu da giyeyim derken hareket edemez hale geliyoruz. Fakat yaz öyle mi? Yazın kat kat giyinmek yok! Kıyafetleri rahat rahat seçmek var.

 

Yağmur ve çamur yok!

Yağmur ve çamur yok

Ayakkabımın içine su girdi mi, paçam ıslandı mı, trafik olur mu, üşür müyüm, şemsiye almalı mıyım soruları yok! Güneş var, bir de alternatif olarak gölgeler var. Yazın doğa olayları dünyanın diğer bir kısmında, siz ise sahildesiniz!

 

Havuzun ve denizin tadını çıkarmak var!

Yaz mevsiminin en güzel yanlarından bir tanesi de havuzun ve denizin tadını çıkarmaktır. Uzun saatler yüzmek, havuzda ve denizde çeşitli oyunlar oynamak, şezlongda kitap okumak ve güneş kremi kokmak… Daha ne isteyelim ki?

 

Yazın ortasında serin yerlere gitme özgürlüğü var!

Diğer bir yandan yaz mevsiminin muhteşem bir faydası daha bulunuyor. Örneğin kış aylarında ülkemizde sıcak yerlere gitmemiz mümkün değil. Gitsek bile en azından denize giremiyor veya çok ince giyinemiyoruz. Fakat yaz ayları öyle mi? Yazın çok mu bunaldınız? Çıkın rakımı yüksek bir yere, yazın ortasında donmak neymiş görün!

 

Festival ve konserler var!

Yaz dediğimiz zaman tabii ki festival ve konserler de akıllara ilk gelenlerden. Festival ve konserlere gitmenin tadı en iyi bu mevsimde çıkar. En sevdiğiniz sanatçıyı ılık bir yaz akşamında dinlemek muhteşem keyiflidir.

 

Çeşit çeşit dondurmalar var!

Yazın vazgeçilmez sembollerinden bir tanesi de dondurmalardır. Bir dondurmayı alırsınız, aklınız diğerinde kalır. Bir tanesini yerken ‘’Bir sonrakinde kakaolusu alayım.’’ dersiniz. E tabii siz hapır hupur dondurmaları yerken ebeveynler veya arkadaşlar ‘’Süt tozu onlar, gerçek değil!’’ demekten kendilerini alamazlar.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Yaz Aylarında Almamız Gereken Vitaminler

Yaz Mevsimi Yaklaşırken Beslenme Ve Egzersiz Düzenimiz Nasıl Olmalı?

Yaz Aylarında Çalışma Motivasyonunuzu Artırmak için Öneriler

Yaz Aylarında Vücut Sağlığı Nasıl Korunmalı?

Yazın Bolca Tüketmeniz Gereken Vücudunuzun Su İhtiyacını Karşılayan 10 Sağlıklı Yiyecek