BLOG

BLOG

ÜLKEMİZDE YAZ AYLARINDA EN FAZLA TURİST ÇEKEN 10 SAHİL ROTASI


Dört mevsimi de ayrı güzellikte karşılayan ülkemiz, özellikle yaz aylarında birbirinden muhteşem manzaralara bürünür. Bundandır ki ülkemizin sahil kentleri, her yaz dünyanın dört bir yanından tatil yapmak için gelen insanlarla dolup taşar. Peki ülkemizde yaz aylarında en fazla turist çeken sahil rotaları hangileridir? İşte Türkiye'de en güzel yazı yaşamak için tercih edebileceğiniz o destinasyonlar!

 

1. Fethiye

Fethiye

Akdeniz'in en turistik yerlerinden biri olan Fethiye, her yaz binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Bu doğa harikası yerde Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu gibi ilgi çeken ve doğallığı bozulmamış pek çok güzellik bulunuyor. Bölgede aynı zamanda Kaunos, Pınara, Letoon, Sidyma gibi pek çok antik kent; su ve doğa sporları yapma imkânı da mevcut. Dolayısıyla Fethiye, keyifli bir yaz tatili için vazgeçilmez rotalar arasında yer alıyor.

 

2. Kaş- Kalkan

Antalya'nın en turistik ilçelerinden biri olan Kaş da her yaz turistler tarafından çokça ilgi görüyor. Fethiye'den Eçen Çayı ile ayrılan bölge benzersiz güzellikte bir denize ve Isında, Kyaenai, Apollonia gibi antik kentlere sahip. Kaş'ta bulunan Kaputaş Plajı ise dünyanın en güzel plajlarından biri olarak kabul görüyor.

 

3. Bodrum

Bodrum

Belki de son 30 yılın en popüler sahil rotası olan Bodrum, popülaritesinden bir şey kaybetmeden turist ağırlamaya devam ediyor. Tertemiz koyları, lüks otelleri ve eğlenceli gece hayatı ile dikkat çeken bu güzel ilçe hem eğlenmek hem de dinlenmek isteyenler için oldukça ideal.

 

4. Çıralı- Olimpos

Antalya'nın sayısız güzelliğe sahip yerleri Çıralı ve Olimpos, özellikle yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret edilen beldeler. Muhteşem denizi ve doğası ile dikkat çeken bu yerler, en çok doğa tutkunları tarafından tercih ediliyor. Kuş sesleri eşliğinde keyifli doğa yürüyüşleri yapmak, tertemiz denizin tadını çıkarmak ve doğayı dinlemek istiyorsanız burası tam size göre demektir!



5. Çeşme

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan Çeşme; tarihî taş evleri, dinmeyen rüzgârı nedeniyle sörfe elverişli plajlarıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda oldukça temiz bir denize sahip olan bölgede Ilıca Plajı, Ayayorgi Koyu, Teke Plajı, Delikli Koy gibi denize girilecek yerler bulunuyor. 

 

6. Alanya

Alanya

Her yaz binlerce turist tarafından ziyaret edilen Alanya, 100 kilometreyi bulan sahil şeridi ve mavi bayraklı plajlarıyla ünlü. Kleopatra, Keykubat, Begonvil, Alara, İncekum, Avsallar, Oba, Kargıcak plajları ise Alanya'nın dünyaca bilinen plajları arasında yer alıyor. 

 

7. Side

Manavgat'ın sahil kısmında bulunan Side; surlarla çevrili ihtişamlı kapısı, antik limanı, gündelik yaşamın içine yerleşmiş tapınakları, hamamları ve eski evleriyle büyüleyici bir atmosfere sahip. Kum bir plaja sahip olan beldenin denizi de son derece temiz. Hem merkezi bir yerde hem tarihin içinde hem de denize yakın bir tatil yapmak isteyenler için Side, tüm güzelliklerin bir arada bulunduğu harika bir lokasyon!

 

8. Datça

Ege'nin incisi Datça, denizi ve doğası ile her yaz ciddi şekilde rağbet görüyor. Bölgenin bu kadar ilgi çekmesinin nedeni ise hiç şüphesiz koyları! Datça koylarında belki de Türkiye'nin en temiz denizlerine girmek mümkün. Belde ayrıca sakin ve sessiz bir tatil yapıp denizle doğanın tadını çıkarmak isteyenler için de son derece ideal. 

 

9. Kuşadası

Kuşadası

Ege tutkunlarının en eski tatil merkezlerinden olan Kuşadası, halen en fazla turist çeken beldeler arasında yer alıyor. Kuşadası, ziyaretçilerine bir yandan göz alıcı sahillerinde muhteşem denizin tadını çıkarırken bir yandan da renkli gecelerinde eğlencenin tadını çıkarmayı vadediyor. 

 

10. Marmaris

Elite World Hotel Marmaris

Ülkemizde yaz aylarında en fazla turist çeken sahil beldelerinden biri de Marmaris. Marmaris yemyeşil bir doğaya, birbirinden temiz koylara ve çeşitli konaklama imkânlarına sahip. Denizi ve doğası ile dikkat çekse de bölgede gece hayatı da son derece eğlenceli. Dolayısıyla turistlere eğlence merkezleri ile doğal güzellikleri bir arada sunan nadir bölgeler arasında yer alıyor.

Daha fazla bilgi için: Marmaris’te Gezilecek Ve Görülecek Yerler

Siz de Elite World Marmaris'in modern ve konforlu odalarında doğayla iç içe, unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın: Elite World Marmaris

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: