BLOG

BLOG

DÖRT MEVSİMİ AYRI GÜZEL KAPADOKYA'YI KIŞIN DA ZİYARET ETMENİZ İÇİN 8 NEDEN


Kış tatili denildiği zaman bembeyaz karlarla kaplı dağlar hepimizin aklına gelen ilk seçenek oluyor. Kış mevsiminin ruhunu en büyüleyici şekilde yaşayacağınız başka bir lokasyon daha var: Kapadokya! Kapadokya’nın her mevsimde apayrı bir cazibesi var. Kış mevsimi de bu cazibenin görülmeye değer zamanlarından en güzeli diyebiliriz. Peri bacaları ve Kapadokya vadileri bembeyaz bir örtüyle kaplandığı zaman, ortamdaki huzur verici sessizlik ve masalsı ambiyans size muhteşem anlar yaşatacak. İşte, milyonlarca yıllık bir etkileşim sonucu meydana gelen bu güzel ve ilginç bölgeyi kışın da ziyaret etmeniz için 8 sebep!
 

Bembeyaz Bir Kapadokya İçin: Balon Turu

Balon turlarının genelde yaz mevsiminde yapıldığına şahit olsak da Kapadokya’da dört mevsim devam eden ve gökyüzünü süsleyen balon gezileri sizi bekliyor! Kapadokya’nın karlarla süslenmiş bembeyaz manzarasına bir de gökyüzünden bakmayı deneyin, bu görsel şöleni unutamayacaksınız!

 

Güzel Atlar Ülkesi’ne Yolculuk: At ile Gezi

Kapadokya tam da ‘’Güzel Atlar Ülkesi’’ unvanını hak eden bir yer! Kışın yapacağınız bir at gezisi ile vadilerin, peri bacalarının en güzel hallerini görebilir, muhteşem kar fotoğrafları çekebilirsiniz. Yapılan bu turda Devrent Vadisi, Paşabağı ve Çavuşin gibi birbirinden güzel bölgeleri görebilirsiniz.

 

Sürreal Bir Mimari: Yeraltı Şehirleri

Bölgede bulunan yeraltı şehirleri, burayı dört mevsim ziyaret etmek için en güzel sebeplerden bir tanesi. Eski toplulukların, saldırılara karşı güvenli bir ortam yaratmak amacıyla oluşturdukları bu yer altı şehirleri, yerin derinliklerine doğru oyularak oluşturulmuştur. Bu büyüleyici mimarilerin en bilinenleri ise Mucur, Özkonak, Derinkuyu ve Kaymaklı. Kapadokya’nın yer altı şehirlerini ziyaret ettiğiniz sırada, zaman yolculuğu yapmış gibi hissedeceksiniz!
 

En Güzel Üzümlerin Tadına Varmak: Şarap Tadımı

Şarap, dört mevsimin favori içkilerinden bir tanesi. Özellikle taş evlerde, şömine kenarında geçirilen kış akşamlarına eşlik eden şarabın tadı bambaşka! Bu akşamların en güzel geçtiği yerlerden bir tanesi de şüphesiz ki Kapadokya. Buna ek olarak gün içinde bölgedeki şarap fabrikalarını gezerek ödüllü şarapları ve sevilen lezzetleri tatmak da gezinizi taçlandıracak.
 

Bir Dünya Mirasını Görmek: Göreme Açıkhava Müzesi

Kapadokya’yı ziyaret ettiğiniz zaman, başlı başına bir dünya mirasına tanıklık edeceksiniz. Burada ziyaret edeceğiniz Göreme Açıkhava Müzesi, bu tanıklığın büyüleyiciliğini daha da artıracak. M.S. 8. yüzyılda manastır yaşamına ev sahipliği yapan bu yer, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunmakta. Siz de Kapadokya’daki kış aktivitelerinize Göreme Açıkhava Müzesi’ni eklemeyi unutmayın!

 

Her Mevsim Geçerli Bir Neden: Daha Ekonomik

Kapadokya’nın en yoğun ziyaret edildiği zaman dilimi yaz aylarıdır. Bu durum, kış aylarında bölgedeki fiyatların daha uygun olmasını sağlıyor. Eğer farklı rotaları ziyaret etmek ve yeni deneyimler için heyecanlıysanız, üstüne bir de kış mevsimi aşığıysanız, Kapadokya tam da size göre!
 

Keyifli Bir Konaklama: Kaya Oteller

Tatilinizi farklı bir konaklama deneyimiyle unutulmaz bir anı haline getirmek istiyorsanız, Kapadokya harika bir seçenek! Kapadokya’da bulunan kaya oteller, eski yapıları göz önünde bulundurularak aslına uygun bir şekilde restore edilmiş ve böyle hizmete sunulmuştur. Siz de bu tarz otellerde konaklayarak tarihi atmosferde muhteşem bir tatil yapabilirsiniz.
 

Birbirinden Lezzetli Yemekler ve Geceler…

Fasıl, semah, oryantal ve kafkar... Bu tarz yöresel dansların devasa mağaralar içinde sergilendiğini ve bu performansları izlerken içinizin ısındığını düşünün! Bununla kalmayıp bir de düğün çorbası, sütlü çorba, testi kebabı, çömlek kuru fasulye gibi muhteşem lezzetleri tattığınızı düşünün! İşte, soğuk bir kış gününe keyif katmak için her şey hazır!