BLOG

BLOG

TÜRKİYE'NİN BİRBİRİNDEN ÖZEL 7 ROAD TRİP ROTASI


Her insanın tatil anlayışı farklıdır. Bazılarımız bolca dinlenebileceği, fazla yer değiştirmeyeceği tatilleri severken bazılarımız en çok yolda olma haline tutkundur. Yolda olma halini sevenler için arabayla seyahat etmek son derece heyecan vericidir. Gerçekten de muhteşem manzaralara tanık olmak, istediği yerde durmak, konaklamak bambaşka bir deneyimdir. Eğer bu tatil tanımı tam da sizi anlatıyorsa yazımızı okumaya devam edin! İşte Türkiye'nin birbirinden özel road trip rotaları!

 

1. İzmir- Antalya

İzmir - Antalya

İlk rotamız 450 km uzunluğundaki İzmir- Antalya rotası. Bu mesafedeki keskin virajlarla dolu ama bir o kadar da manzaralı yollar, size unutulmaz bir yolculuk deneyimi yaşatacak. İzmir'den başlayan rotanız, Aydın yolunda devam ederken Selçuk ve Kuşadası tabelaları sizi karşılayacak. Bir tarafınızda Şirince, diğer tarafınızda ise Efes Antik Kenti yer alacak! Bu rotada görebileceğiniz sayısız güzelliğin yanı sıra birbirinden özel yerlerde de denize girebileceksiniz. 

 

2. Eskişehir- Han

Kültür gezilerini sevenler bu rotaya bayılacak. Eskişehir'de bulunan ama birçok kişi tarafından bilinmeyen Han'a düz bir yoldan ulaşılabilmekte. Han'a geldikten sonra Frig, Roma ve Bizans dönemlerine tanıklık etmiş tarihi kalıntılarla süslü Frig Vadisi'ni göreceksiniz. Bu benzersiz atmosferi yaşamak için vadinin tamamını gezmenizi, hatta aracınızdan inip uzun bir yürüyüş yapmanızı tavsiye ederiz. 

 

3. Marmaris- Bozburun

Ege aşıklarının gönlünü fethedecek bir başka rotamız ise Marmaris ve Bozburun. Bu güzergah üzerinde yine virajlı yollardan geçecek, benzersiz manzaralar göreceksiniz. Yol üzerinde Orhaniye'de, Kızkumu'nda, Turgut Şelalesi'nde, Selimiye'de duracaksınız. Ve her birinde göreceğiniz başka bir güzellik olacak. Eğer siz de sakin ve huzurlu bir yaz rotası arıyorsanız bu rota tam size göre!

 

4. Çanakkale- Ayvalık

Yaklaşık 200 km'lik bu rota, aracınızla yapabileceğiniz en güzel yolculuklardan. 4-5 güne yayarak tamamlayabileceğiniz rota üzerinde yine sayısız güzellik sizi bekliyor. Çanakkale, Behramkale, Assos, Yeşilyurt, Adatepe, Ayvalık durakları denize, ormana, tarihe, güneşe doymanızı sağlayacak cinsten. Hem doğa hem de tarih gezisi yapmak isteyenler bu rotayı düşünmeden tercih edebilirler.

 

5. Ayvalık- Çeşme

Yaklaşık 300 km uzunluğundaki bu rota da muhteşem duraklardan oluşuyor. Çamlık'ın yeşil manzaraları, Sarımsaklı'nın temiz denizi, Cunda'nın büyüleyici atmosferi, Ayvalık merkezin Rum sokakları; güzergah üzerinde karşılaşacağınız benzersiz güzelliklerden yalnızca birkaçı. Ardından doğa ve sakinlik arayanların uğrak noktası Foça var. Eski Foça'nın güzel sokakları, şirin restoranları, plajları da konaklamak ve dinlenmek için oldukça ideal bir durak. Siz de bu istikamette devam ederek Urla, Alaçatı, Çeşme derken muhteşem anılar biriktirebilirsiniz. 

 

6. İstanbul- Sinop

Biraz da Karadeniz'in güzelliklerine tanık olalım. Doğaya ve yeşile doymak isteyenler için bu rota son derece keyifli olabilir. İstanbul'dan yola çıktıktan sonra ilk durağınız Sapanca Gölü olsun! Sonra Yedigöller ve Bolu ile birlikte Karadeniz'in yeşilini yavaştan hissetmeye başlayacaksınız. Ardından tarihi evleriyle ünlü Safranbolu, yeşilin her tonunu barındıran Karadeniz Ereğlisi ve Bartın gelecek. Bu güzergah üzerinde bolca şelale milli park, piknik alanı ve kamp yeri göreceksiniz. Tüm bunlar sizi şimdiden heyecanlandırdıysa bir an önce hazırlıklara başlayın deriz. 

 

7. Kalkan- Antalya

Kalkan- Antalya

Mavinin tonlarıyla dolu bir diğer rotamız ise yaklaşık 300 km uzunluğundaki Kalkan- Kaş- Finike- Adrasan- Çıralı- Antalya güzergahı. Yolculuğunuz sırasında Kaş ve Kalkan'a birer gece, Adrasan ve Finike'ye bir gün, Çıralı'ya ise birkaç gün ayırmanızı öneririz. Ardından Antalya'ya ulaşacaksınız. Kalkan ve Kaş'ta mavinin en güzel tonlarını taşıyan, tertemiz denizlere girebilecek; sayısız antik kent görebilecek, keyifli tekne turlarına katılabilecek ve tabii ki Çıralı'nın eşi benzeri olmayan atmosferine tanıklık edebileceksiniz. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Türkiye'de UNESCO Dünya Mirası Listesine Girmiş 10 Destinasyon

Su Sporları İçin Tercih Edebileceğiniz 9 Yurt İçi Destinasyon

Marmaris'in Güzelliklerinden İçmeler Hakkında Bilinmeyenler

Marmaris'te Gezilecek Ve Görülecek Yerler