BLOG

BLOG

SONBAHAR AYLARINDA GİDEBİLECEĞİNİZ İSTANBUL'A YAKIN 7 ROMANTİK TATİL LOKASYONU


Yaz aylarının sona ermesinin hüznünü atlattıktan sonra birçok insanda yeniden gezme isteği uyanmaya başladı bile! Çünkü havalar ister ısınsın ister soğusun, içimizde baki kalan tek şey gezme, görme, güzel vakit geçirme isteği! Hele ki İstanbul gibi yoğun bir yaşamın süregeldiği büyük şehirlerde yaşıyorsanız bu istek, yılın her döneminde devam ediyor. Çünkü en çok biz metropol insanlarının gezmeye, görmeye, doğada zaman geçirmeye ihtiyacı var! Üstelik sadece kendimiz için değil, sevdiğimiz insanla zaman geçirebilmenin, kaostan uzak baş başa kalabilmenin tek yolu da bu! İşte tam da bu noktada İstanbul'a yakın tatil yerleri imdadımıza yetişiyor. Bu yerler sayesinde şehir yaşamından uzaklaşıp nefes almak mümkün olabiliyor. Öyleyse lafı daha fazla uzatmadan konumuza geçelim! Buyurunuz; sonbahar aylarında sevdiğinizle gidebileceğiniz İstanbul'a yakın romantik tatil lokasyonları!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  İstanbul'da Gidilecek Sakin Yerler

1. Trilye, Bursa

Trilye

Bursa'da bulunan Trilye, henüz çok ün kazanmamış eski ve şirin bir Rum balıkçı köyü. Bu huzur dolu yerin tatilcilere sunduğu en büyük avantaj ise elbette İstanbul'a son derece yakın olması. Üstelik bu şirin köyde bir yandan tarihi evlerle dolu sokaklarda zamanı yavaşlatabilir, bir yandan da deniz kokusu alabilirsiniz. Sevdiğinizle birlikte tarihi ahşap konaklarda kalarak zamanın çok ötesinde bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

 

2. Sapanca, Sakarya

Sapanca

İstanbul'a yakın tatil yerleri dendiğinde akla ilk gelen lokasyonlardan olan Sapanca, özellikle sonbaharda oldukça romantik bir atmosfere bürünmekte. Gölü ve yemyeşil doğası ile bu güzel yer, çiftlere şehrin kargaşasından uzak keyifli bir hafta sonu vadedebilir. Şelaleleri, doğa yürüyüşleri için uygun ormanları ve parkları, gölde turlayabileceğiniz gezi tekneleri, keyifli otelleriyle Sapanca, hafta sonunuza renk katacak güzellikte! Sapanca’da yeni açılan Elite World Grand Sapanca bu eşsiz hafta sonu kaçamaklarının vazgeçilmez adreslerinden biri. Bu nedenle hafta sonu tatili için şüphe etmeden tercih edebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için: Sapanca Ve Çevresinde Bir Günde Yapabileceğiniz 7 Aktivite

3. Yedigöller, Bolu

Sonbahar aylarında gidebileceğiniz yakın lokasyonlardan biri de Yedigöller olarak karşımıza çıkmakta. Hüzün mevsiminin gelmesiyle beraber adındaki gibi yedi farklı renge bürünen bu doğa harikası yer, romantik bir tatil için son derece ideal olabilir. Göl kenarında yürüyüşler, leziz kahvaltılar, tertemiz havada dağ evlerinde veya çadırda güne merhaba demek... Tüm bunlar ve daha fazlası sizi Yedigöller'de bekleyen güzellikler!

 

4. Ağva

İstanbul'un doğasıyla ünlü sahil kasabalarından biri olan Ağva, çiftlerin romantik hafta sonu kaçamakları için son derece ideal bir lokasyon. İki nehrin arasında bulunan bu şirin yer, doğa yürüyüşleri, şelaleleri, nehir turları ile çiftlere sessiz ve huzur dolu bir tatil sunabilir. Siz de keyifli Ağva otellerinden birinde konaklayarak bu güzel bölgenin tadını çıkarabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için: Doğa Kaçamağı İçin Ağva'da Yapabileceğiniz 6 Aktivite

5. Polonezköy

Polonezköy

İstanbul'dan uzaklaşmadan keşmekeşten uzaklaşabileceğiniz ender bir yer Polonezköy! Daha bu yemyeşil köye ulaşmadan önce yolda giderken bile huzuru hissetmek mümkündür. Sessiz, yeşilin içinde, sevdiğinizle baş başa iki gün geçirmek isterseniz Polonezköy sizin için doğru adres olabilir!

Daha fazla bilgi için: Polonezköy Gezi Rehberi... Kahvaltı, Yürüyüş, Doğa Aktiviteleri

6. İğneada, Kırklareli

Temiz havası, deniz ve güneşin birleşimi, yemyeşil doğası ile İğneada, hafta sonu sevdiğinizle gidebileceğiniz keyifli sonbahar rotalarından biri. Longoz Ormanları'nın içinde kalan bölge, kamp yapmak için de son derece uygun. Siz de sonbaharda rüzgar, deniz ve ormanın tadını çıkarmak için rotanızı İğneada'ya doğru çevirebilirsiniz.

 

7. Cumalıkızık, Bursa

cumalıkızık

Bozulmamış tarihi dokusu, taş evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları ile Cumalıkızık köyü, sonbaharda hafta sonu kaçamağı yapabileceğiniz yerler arasında. Siz de bu keyifli köyde yer alan tarihi evlerde konaklayabilir, köy kahvaltısı yapabilir, müzeyi ve 350 yıllık olduğu bilinen Küpeli Ev'i gezebilir; romantik ve keyifli bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: