BLOG

BLOG

ÜLKEMİZİN 7 BÖLGESİNDEN BİRBİRİNDEN LEZZETLİ KAHVALTI SOFRALARI


Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğunu, sabahları kahvaltı etmeden güne başlayamayanlar ve en güzel aktivitenin hafta sonu yapılan uzun kahvaltılar olduğunu düşünenler gayet iyi bilir. Günün en besleyici ve en keyifli öğünü olan kahvaltı konusunda, ülkemizdeki çeşitlilik neredeyse hiçbir yerde yok. Bu nedenle bu ülkenin insanlarının kahvaltıya böylesine anlam yüklemesini de son derece haklı bulmak gerek. Peki, ülkemizin farklı bölgelerinden insanlar kahvaltıya nasıl anlamlar yüklüyorlar? İşte ülkemizin 7 bölgesinden, hepsi birbirinden lezzetli kahvaltı sofraları!

 

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi Kahvaltı

Marmara Bölgesi, ülkemizdeki en güzel zeytinin başlıca adreslerindendir. Bu nedenle Marmara kahvaltısında halis mulis zeytin ve tabii ki zeytinyağı olmadan olmaz. Peynir ise bölgenin bir diğer iddialı ürünüdür. Zeytin ve peynirin en güzelini, birbirinden renkli ve lezzetli meyveleri bu kahvaltı sofrasında bulabilirsiniz.

 

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi Kahvaltı

Ege kahvaltısı da mutlaka denenmeye değer sofralar arasında yer alır. Yeşilliği ile meşhur bu bölgede, sofranın ilk olmazsa olmazı yeşillikler ve ıtırlı otlar olacaktır. Aklınıza gelebilecek her sebze ve meyvenin reçelinin bulunduğunu da söylemeden geçmeyelim. Ege kahvaltı sofralarında reçel çeşitlerini, yeşillikleri ve tabii ki zeytinin en güzelini rahatlıkla bulabilirsiniz.

 

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz kahvaltılarının en meşhur kahvaltılık ürünü, tabii ki turunçgillerden yapılmış reçellerdir. Bölgede ayrıca zeytin, peynir ve domates de sıkça tüketilir. Ceviz reçeli, portakal reçeli, zeytin, peynir, domatesin en güzelini herhangi bir Akdeniz kahvaltısında bulabilir, kahvaltının tadına doyabilirsiniz.

 

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu Bölgesi kahvaltı

Hamur işi ürünlerin sıkça kullanıldığı İç Anadolu mutfağında, kahvaltıda da bu tarz ürünler sıkça karşınıza çıkar. Haşhaşlı ekmek, bazlama gibi hepsi birbirinden lezzetli hamur işi gıdalar, İç Anadolu kahvaltısının baş tacı lezzetleridir. Bunların yanı sıra çemen ve tulum peyniri de kahvaltı sofrasının olmazsa olmazlarındandır.

 

Karadeniz Bölgesi

Karadeniz Bölgesi kahvaltı

Karadeniz kahvaltıları, diğer bölgelerin aksine içeriğinde kendine has birçok gıda barındırır. Mısır ekmeği ve mıhlama, bunlardan en önemlileridir. Kaygana, turşu kavurması, imansız peyniri, Trabzon ekmeği, tereyağı ise tadına doyamayacağınız diğer kahvaltı lezzetleridir.

 

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi

Zenginliğiyle dillere destan bir diğer kahvaltı sofrası da Doğu Anadolu Bölgesi'nde karşınıza çıkar. Kavut, murtuğa, kuru cacık, Van otlu peyniri, Van çöreği gibi hepsi birbirinden farklı ve lezzetli ürünler bu kahvaltının olmazsa olmazlarıdır. İşte bu çeşitlilik, Doğu Anadolu kahvaltılarını mutlaka tadılmaya değer sofralardan biri kılar.

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Karşınızda hem gözünüzü hem de midenizi doyuracak kahvaltı sofralarından biri daha! Zahter, katmer, mıklas, nohut dürüm, beyran çorbası gibi hepsi birbirinden lezzetli yemekleri bünyesinde barındıran bu çok çeşitli sofra, size farklı bir kahvaltı deneyimi sunar. Tatlıya, tuzluya ziyadesiyle doyacağınız bu yöresel kahvaltıyı denemeden ölmeyin deriz!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: 

İstanbul'da En İyi Kahvaltının 10 Adresi

Hafta Sonu Kahvaltısının Mükemmel Bir Aktivite Olduğunun Kanıtı Olabilecek 10 Güzel His

Gezi Rotası Seçiminizi Etkileyecek Lezzetler: Van Kahvaltısı

Açık Havada Lezzetli Bir Kahvaltı Edebileceğiniz 8 Lokasyon