BLOG

BLOG

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN 8 ROMANTİK PLAN


İlişkilerde en önemli günlerden biri olan Sevgililer Günü, çiftler tarafından romantik sürprizler ve hediyeler eşliğinde kutlanır. Sevgililer Günü’nün ilk ortaya çıkış tarihi Roma İmparatorluğu dönemine uzanıyor. Eski Roma’da önemli bir gün sayılan 14 Şubat’ta, Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno’ya saygı duyulduğundan tatil yapılırdı. Ayrıca kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da bilinen Juno, halk tarafından çok sevilirdi. 15 Şubat günü Lupercalia Bayramı olarak kabul edilen halkın genç nüfusu bu günü heyecanla beklerdi. Bunun nedeni ise yaşantıları katı kurallar yüzünden kısıtlanan gençler sadece bu bayram süresince partnerleri ile beraber olabilirdi.

Çekiliş sonucunda eşleşen çiftler, bayram boyunca birbirlerine aşık oldukları taktirde evlenirlerdi. Bu dönemde Roma’yı katı kurallar ile yöneten imparator 2. Cladus, ordusuna asker bulamadığından şehirdeki tüm nişan ve evlilikler kaldırdı. Fakat dönemin papazlarından biri olan Aziz Valentine, imparatordan gizli olarak çiftleri evlendirmeye devam etti. Bir süre bu şekilde devam eden olay, imparator tarafından duyuldu ve aziz tutuklanarak öldürüldü. Aziz milattan sonra 270 yılının 14 Şubat günü Hıristiyan şehitliğine gömüldü ve o günden sonra bu özel gün Sevgililer Günü olarak kutlandı. Sevgililer Günü’nün bu hüzünlü hikayesinden sonra keyfinizi yerine getirecek ve hayatınızdaki en özel kişi için yapabileceğiniz romantik planları yazının devamında okuyabilirsiniz.

 

Romantik Mumlar ve Yemek

Şüphesiz ki romantizmin simgesi olan mumlar, sürprizlerin olmazsa olmazıdır. Evde ya da daha özel bir yerde mum konsepti ile muhteşem bir plan yapabilirsiniz. Dilerseniz eşiniz ile beraber ya da onun tek başına eve geldiği bir sürprizi tercih edebilirsiniz. Giriş kapısından başlayan mum yolunu yemek masanıza kadar getirebilirsiniz. Ellerinizde çiçekler ile yolun sonunda beklemeyi unutmamalısınız!

 

Elite World Hotels & Resorts Jazz Company’de Akustik Rüzgârı!

Elite World İstanbul Hotel’de yer alan Jazz Company; “Akustik Bişeyler” grubu eşliğinde, size aşkın ve müziğin ritmine kapılacağınız bir program sunacak.

Jazz Company

 

Hikâyeleriyle birlikte “Yüzyılın Aşkları ve Yüzyılın Aşk Şarkıları” 14 Şubat Gecesi Jazz Company Sahnesinde

Akustik Bişeyler, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde özel bir repertuvarla sizlerle birlikte olacak. Bu özel gecede; yüzyılın en güzel aşk şarkılarının yanı sıra sahnelerden ve notalardan tanıdığımız, hep birlikte tanık olduğumuz sevda öyküleri de var...

Bu özel ve romantik gecede; bir Sabahattin Ali’den “Çocuklar Gibi”, Melih Kibar’dan “Her Şey Seninle Güzel”, Fikret Kızılok’tan “Bu Kalp Seni Unutur mu?” Elvis Presley’den “And I Love You” gibi klasikler seslendirilecek.

Jazz Company Sevgililer Günü programı ve konaklamalı paketler ile ilgili detaylı bilgiye, 0 212 313 83 83 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Bilet satın almak için: http://www.biletix.com/etkinlik/VQ804/ISTANBUL/tr

 

Anıları Yeniden Yaşayın!

anıları yaşamak

Sevdiğiniz kişi ile beraber farklı anıları olan tüm resimleri, arşivden çıkararak duvara ya da masanın üzerine yapıştırabilirsiniz. Hafif loş ışık ve arka fonda içinizi ısıtan bir müzik eşliğinde sevdiğinize sarılarak anılarınızı yeniden hatırlayabilir ve bütün geceyi geçmişinize, güzel günlerinize ayırabilirsiniz.

 

Aşk Kutusu

İstediğiniz boyda bir kutu seçimi yaparak üzerini resim, çiçek ve sevimli eklentiler ile süsleyebilir ve içerisine de partnerinizin en sevdiği çikolata ve şekerlemeden doldurabilirsiniz. Çikolataların ortasına aklınızdan geçen güzel sözleri yazdığınız bir not eklemeyi unutmamalısınız.

 

Aşk Balonu

Uçan balonlardan yardım alarak eşiniz için muhteşem bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. 5-10 tane uçan balon alabilir ve çoğunluğunun ucuna eşiniz için notlar asabilirsiniz. Boşta kalan bir tanesine ise hediyenizi bağlayarak eşiniz uyurken yatak odasına gönderebilirsiniz. Eşiniz uyanmaya yakın video kamerayı açarak ilk tepkisini çekmeyi unutmayın. Mutluluktan havalara uçacağına emin olabilirsiniz.

 

Kendi Resminizin Olduğu Bir Puzzle Hediye Edin!

Oyunlardan, karmaşık uğraşlardan ya da farklı etkinliklerden hoşlanan bir partneriniz olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle alacağınız en manevi ve unutulmaz hediyelerden birinin de kendi resminizin olduğu bir puzzle olduğundan emin olabilirsiniz. Çok parçalı bir puzzle hediye ederek eşinizi çok mutlu edebilir ve beraber keyifli vakit geçirebilirsiniz.

 

Havai Fişek Gösterisi

Öncesinde romantik bir yemek eşliğinde huzurlu saatler geçirebilir ve sonrasında günün anlamını daha da pekiştirmek için eşinizin çok şaşıracağı bir havai fişek gösterisi yapabilirsiniz. Havai fişeklerin kendisi için patladığını gören eşinizin çok mutlu olacağından emin olabilirsiniz.

 

Kendi Ellerinizle Pasta Yapın!

pasta

Kalpli bir kek kalıbı, kırmızı gıda boyası ve krema ile sevgiliniz için çok güzel bir pasta yapabilirsiniz. Pastanın içerisini sevgilinizin en sevdiği meyveler ile doldurabilir ve üzerine de “seni seviyorum” yazarak partnerinizin yüzünde tebessüm oluşmasını sağlayabilirsiniz. Pastanızı yedikten sonra romantik bir şarkı ile günü daha da romantikleştirmeyi unutmamalısınız.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Geçmişten Günümüze Tüm Yönleriyle Sevgililer Günü

Sevgililer Günü'nü Kapadokya'da Geçirmeniz için 7 Sebep

Evliliğin Kısa Tarihi

Pırlanta (Tek Taş) Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Nikah İşleminde İstenen Belgeler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler