BLOG

BLOG

KIŞ TATİLİNİN EN ROMANTİK 7 YURT İÇİ DESTİNASYONU


Yaz tatili kadar güzel bir şey varsa o da hiç şüphesiz kış tatilidir! Çünkü soğuk kış günlerinde hayata kısa bir mola vererek yeni yerler keşfetmek ve benzersiz kış manzaralarına tanıklık etmekten daha keyifli pek az şey vardır. Kış tatili dendiğinde ise karşımıza oldukça keyifli yurt içi destinasyonları çıkar. Cennet ülkemizde, yazı ayrı kışı ayrı güzel sayısız bölge vardır. Bu yazımızda kış tatili için tercih edebileceğiniz bazı bölgelere yer vereceğiz. İşte kış tatilinin en romantik 7 yurt içi destinasyonu!

 

1. Kapadokya

Kapadokya

Dünyada eşi benzeri bulunmayan bu özel bölge, özellikle kış mevsiminde oldukça romantik bir atmosfere bürünür. Bembeyaz karlar altında kalan peribacalarının sunduğu eşsiz manzara, pek az yerde karşılaşılacak cinstendir. Siz de sevdiğinizle birlikte romantik bir kış tatili planlamak istiyorsanız, tercihinizi Kapadokya'dan yana kullanabilirsiniz. Emin olun bu benzersiz ortam, aşkınıza başka bir boyut kazandıracaktır!

 

2. Şirince

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Şirince köyü, sakin ve doğayla iç içe tatil yapmak isteyenler için son derece ideal bir destinasyondur. Köyde bulunan tarihî yapılar, lezzetli şaraplar, nefis köy yemekleri burayı cazip kılan detaylardan sadece birkaçıdır. Üstelik bu şirin yer kış mevsiminde daha da romantik bir atmosfere bürünür. Bu nedenle eğer siz de kış tatilinizi romantik bir hale getirmek istiyorsanız, rotanızı Şirince'ye doğru çevirin deriz.
 

3. Maşukiye

Sapanca kıyısında bulunan Maşukiye hem İstanbul'a yakınlığı hem de zengin doğası sebebiyle İstanbullular tarafından sıkça tercih edilmektedir. Kuş sesleri eşliğinde uyanıp uzun doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz bu güzel bölge, aynı zamanda Kartepe'ye de son derece yakındır. Dolayısıyla kayak yapmak isterseniz kısa süre içinde Kartepe'ye ulaşabilirsiniz. Bu yüzden sevdiğiniz insanla romantik bir tatil için Maşukiye otellerine bakmaya başlayın deriz!
 

4. Yalova

Yalova; İstanbul, Bursa ve Ankara'ya yakınlığı ve sahip olduğu zengin termal kaynaklar sebebiyle vazgeçilmez kış lokasyonlarından biridir. Bölgede her bütçeye uygun konaklama seçeneği mevcuttur. Siz de sevdiğiniz insanla romantik bir kış kaçamağı için Yalova'yı tercih edebilir ve bir yandan keyifli vakit geçirirken bir yandan da şifa bulabilirsiniz.

 

5. Eskişehir

Ülkemizin en hareketli ve modern şehirlerinden biri olan Eskişehir, özellikle sonbahar ve kış aylarında çok keyiflidir. Porsuk Çayı, parklar, bahçeler, müzeler ve tarihî kalıntılar; Eskişehir'i romantik bir şehir gezisi planlayanlar için son derece ideal bir lokasyon yapar. Eğer siz de Arnavut kaldırımlı sokaklarda sevdiğinizle el ele romantik bir şehir gezisi gerçekleştirmek istiyorsanız, rotanızı Eskişehir'e doğru çevirebilirsiniz.

 

6. Kazdağları

Ülkemizdeki en temiz havayı soluyabileceğiniz Kazdağları, benzersiz bir doğaya sahiptir. Bu özel bölge, kış aylarında ise son derece güzel manzaralara bürünür. Siz de Kazdağları'nda bir kış tatili organize ederek sevdiğinizle birlikte şömineli odalarda konaklayabilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz. 

 

7. Safranbolu

safranbolu

Klasik Osmanlı kent mimarisine sahip Safranbolu evleri, Safranbolu'nun en meşhur simgesidir. El değmemiş dokusu, tarih kokan sokakları ile bu güzel bölgenin ruhunu yansıtan Safranbolu konaklarında konaklamak ise benzersiz bir deneyim vadeder. Eğer siz de romantik bir tatil yapmak için farklı destinasyonlar arıyorsanız, Safranbolu beklentilerinize harika bir şekilde karşılık verebilir!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: