BLOG

BLOG

SONBAHARDA HARİKA BİR BALAYI GEÇİREBİLECEĞİNİZ DESTİNASYONLAR


Balayı, çiftlerin evlilik sonrasında birbirleriyle geçirdikleri en özel zaman dilimlerinden biri. Bu özel zaman dilimini unutulmaz ve daha anlamlı kılmak ise doğru planlama yapmaktan ve bazı püf noktalara dikkat etmekten geçer. Gelin, sonbahara yaklaşırken balayı planlaması yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve sonbaharda harika bir balayı geçirebileceğiniz destinasyonları inceleyelim.

 

Hayallerinizi Paylaşın

Hayallerinizi Paylaşın

Balayınızı planlarken ortak hayallerinizi ve kararlarınızı göz önünde bulundurmanız gerekir. Balayı tatili için çiftler farklı hayaller kuruyor olabilir. Biriniz doğa ile iç içe olmak; diğeriniz deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini çıkarmak isteyebilir. Hâl böyle olunca balayı planları çeşitlenebilir ve farklı alternatifler içerisinden seçim yapmak sizi bir hayli zorlayabilir. Bu noktada ilk olarak birbirinize karşı net olmalısınız. Hayallerinizi birbirinizle paylaştığınız zaman her iki tarafın da memnun olacağı bir tatil planlamak daha kolay olur.

 

Bütçenizi Göz Önüne Bulundurun 

Balayı planı yaparken bütçeniz de dâhil olmak üzere birçok noktayı hesaba katmalısınız. Balayı çiftlerine özel indirimler sunan fırsatları ya da erken rezervasyon indirimlerini kovalayabilirsiniz. Aylar öncesinden balayınızı planlamak hem bütçenizi rahatlatır hem planınızın son anda sekteye uğrama ihtimalini düşürür. 

 

Esnek Bir Program Yapın

Düğün, nişan derken planlardan ve programlardan yorulmuş olabilirsiniz. Bu yüzden balayınızı planlarken kendinizi sıkmamalısınız. Rahatlamak ve sevdiğiniz insanla güzel vakit geçirmek için çıktığınız balayınızda biraz gevşeyebilir ve esnek bir program yapabilirsiniz. Örneğin, balayınızı önceden planladıysanız ancak gideceğiniz tarihte keyifli bir konser veya tiyatro oyunu organizasyonunun olduğunu öğrendiyseniz planlarınıza kısa bir ara vererek eğlenceyi garanti altına alabilirsiniz. Geriye kalan günlerde ise birlikte doyasıya gezebilir ve anın tadını çıkarabilirsiniz.

 

Alışveriş Yapın

Balayına çıkmadan önce mutlaka alışveriş yapmalısınız. İşe bir alışveriş listesi oluşturup eksiklerinizi görerek başlayabilirsiniz. Deniz kenarında bir yere gidecekseniz mayo, havlu, güneş kremi, şapka, şort gibi eşyalar arasından eksik olanları temin edebilirsiniz. Akşam eşinizle yiyeceğiniz güzel bir yemek için şık kıyafetler alabilirsiniz. Böylece balayınızın kusursuz geçmesi için kendinizi eksiksiz hissedebilirsiniz.

 

Fotoğraf Makinesini Unutmayın

Daha önce de belirttiğimiz gibi balayı, evliliğin en özel zamanlarından biri. Bu yüzden balayı tatilinize dair hiçbir detayı unutmamak için görsellere ihtiyacınız var. Gittiğiniz tarihî mekânları, gördüğünüz sanat eserlerini, yediğiniz özel yemekleri unutulmaz kılmak için onların fotoğraflarını çekebilirsiniz. Daha sonra görselleri bir albümde toplayabilirsiniz.

 

Oda Seçimine Dikkat Edin

Balayı tatili yaparken eşinizle kalacağınız odayı seçmek de oldukça önemli. Özel anlarınızı paylaşacağınız odayı seçerken her şeyin istediğiniz gibi olmasına dikkat etmelisiniz. Bu noktada bazı otellerde bulunan balayı süitleri tatiliniz için ideal olabilir. Bunun haricinde jakuzili odaları da inceleyebilirsiniz. Oda seçimi kadar önemli olan bir diğer nokta ise elbette ki otel seçimidir. 5 yıldızlı bir otelde yapacağınız balayı tatili en yüksek konfor düzeyine erişmenizi sağlar ve en özel anlarınızı ölümsüz kılar. 

 

Doğa ile İç İçe Bir Balayı Tatili için: Elite World Grand Sapanca

Doğa ile İç İçe Bir Balayı Tatili için Elite World Sapanca

Sonbaharda doğanın kalbi Sapanca'da harika bir balayı tatili için Elite World Grand Sapanca'nın imkânlarından faydalanabilirsiniz. Otelin doğadan ilham alınarak dekore edilen birbirinden konforlu ve lüks odalarında düğün telaşının yorgunluğunu atabilirsiniz. Otel bünyesinde bulunan Fit Life SPA & Wellness'ta masaj ve SPA yaptırabilirsiniz. Hem eğlenceli hem konforlu bir tatil deneyimi için tercih edebileceğiniz Elite World Grand Sapanca'da birbirinden leziz yemekleri tadabilirsiniz. Mis gibi doğa manzarasına uyanmak ve eşinizle huzurlu günler geçirmek için hemen Elite World Grand Sapanca ile iletişime geçebilir ve rezervasyon yaptırabilirsiniz.