BLOG

BLOG

KIŞ TATİLLERİNİN EN EĞLENCELİ YÖNLERİ


kışın özel yönleri

Tatil dendiğinde birçok insanın aklına "yaz" mevsimi gelse de aslında kış tatilleri de kendi içerisinde oldukça eğlenceli taraflar barındırır. Bu zamana kadar hep yazın tatile çıkmış olabilirsiniz; peki bu alışkanlığınızı bırakıp bu yıl şahane bir kış tatil yapmaya ne dersiniz? Kışın tatil yapma fikri sıkıcı geliyor olabilir ama emin olun bu zamanlarda tatile çıkmanın avantajları da bir hayli fazla! İşte kış tatillerinin birbirinden eğlenceli yönleri!

 

1. Kış tatilleri, muhteşem keşif zamanlarıdır!

Yaz tatillerinde birçoğumuz otelden veya deniz kenarından ayrılmaz, sürekli sahillerde vakit geçiririz. Hatta eminiz ki sizin de tatil sona erdikten sonra “Keşke biraz çevreyi de gezebilseydim!” diye birçok kez pişmanlık duyduğunuz olmuştur. İşte kış tatillerinin en eğlenceli tarafı belki de daha önce gezdiğimiz birçok şehri bize yeniden keşfetme şansı tanımasıdır. Örneğin Antalya! Tertemiz bir deniz ve doğanın yanı sıra aslında bu güzel şehirde kaleler, antik kentler, müzeler ve dahası var! Bu yüzden kışın tatil yapmak demek, nerede olursanız olun yeni yerler ve güzellikler keşfetmek demektir.

 

2. Kış tatilleri, size eşsiz manzaralar sunar!

Yazın deniz, kum, güneş üçlüsünden bir an bile ayrılmadığımızı düşünecek olursak çevremizdeki güzelliklerin birçoğunu kaçırdığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. İşte böyle durumlarda kış tatili yapmak kaçırılmaz bir fırsattır. Çünkü kış aylarında doğanın gerçek yüzüyle karşılaşırız ve çevremizde ondan başka seyredecek başka bir şey yoktur! Kış tatilleri size eşsiz manzaralar sunar; size ise sadece çekeceğiniz benzersiz fotoğrafları düşünerek plan yapmak kalır!

 

3. Kış tatilleri, lapa lapa kar demektir!

lapa lapa kar

Kış tatili dendiğinde akla ilk gelen güzellik kar olsa gerek! Ancak ne yazık ki artık İstanbul gibi kalabalık şehirlerde kar yağışına bile hasret kalabiliyoruz. Neyse ki ülkemizde bize kar keyfini sonuna kadar yaşatacak birçok lokasyon var. Üstelik kayak, snowboard gibi eğlenceli kış sporları da cabası! Siz de unutulmaz bir kış tatili deneyimlemek için lapa lapa yağan karın altında, coşku dolu anlara ortak olacağınız kayak bölgelerini tercih edebilirsiniz.

 

4. Kış tatilleri, gözlerden uzak ve huzur doludur!

Yazın tatil yapmanın muhteşem bir fikir olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ama ne yazık ki sizinle birlikte milyonlarca insan da aynı şeyi düşünüyor. Dolayısıyla yaz aylarında nereye giderseniz gidin, sakinlik ve huzur arayışınız olumsuz sonuçlanabiliyor. Oysa kış tatili öyle mi? Kışın kimselerin sizi bulamayacağı, gözlerden uzak, huzur dolu o kadar fazla rota seçeneğiniz var ki! Uzun lafın kısası; kuş cıvıltıları ve dalga sesleri eşliğinde unutulmaz bir tatili en iyi -sandığınızın aksine- yazın değil, kış aylarında yapabilirsiniz!

 

5. Kış tatilleri, bütün senenin yorgunluğunu unutturur!

Tüm yıl çok çalıştınız ve bol bol gezdiniz. Şimdi dinlenme zamanı! Kış tatilleri, yaz tatillerinin aksine insana bedenen ve ruhen dinginlik verir. Tepenizde sizi yoran bir güneş etkisi yoktur; dolayısıyla sabahları gözlerinizi açtığınızda huzur dolu ve dinlenmiş olarak uyanırsınız. Sıcacık bir duş alıp günün keyfini çıkarırsınız!

 

6. Kış tatillerinin en keyifli sahnesi, çıtır çıtır odun sesleri eşliğinde şömine keyfidir.

Düşünsenize! Muhteşem bir manzaraya bakan odanızda, şöminenin başında yanan odun sesini dinliyorsunuz... Sırf bu sahne bile kış aylarında tatil yapmanın keyfini gayet iyi anlatıyor. Çünkü yaz aylarında özlediğimiz bu hissi, bize en iyi kış tatilleri yaşatabilir!

 

7. Kış tatilleri, diğer mevsimlerin aksine ekonomik seçenekler sunar!

Kış tatillerinin en güzel yönlerinden biri de ekonomik tatil fırsatlarının olmasıdır. Yaz mevsimi biter bitmez, hava yolu şirketleri çeşitli kampanyalar düzenlemeye başlar. Böylece kış tatili de kaçınılmaz olur! Otellerin en güzel odalarında konaklamak artık imkânsız değildir! Size ise sadece daha önce baktığınız ama pahalı geldiği için gidemediğiniz o keyifli otelden yerinizi ayırtmak kalır!

 

8. Kış tatilleri, özlenen sıcak içeceklere ve lezzetlere doymak demektir!

kış tatili

Yaz ayları süresince hasret kaldığımız çaya, çorbaya doymanın zamanı geldi! Kış tatillerinde karlar üzerinde yapılan mangal keyfi, manzarayı seyre dalarken içilen salebin tadı hiçbir şeye benzemez. Bir yandan soğuk ve temiz havayı içinize çeker, bir yandan da bu benzersiz tatlarla içinizi ısıtırsınız!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kış Tatili İçin Tercih Edebileceğiniz 8 Muhteşem Rota

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 13 Tatil Yeri

Yılbaşı Tatili İçin İstanbul ve Çevresinde Gidilebilecek 8 Yer

Kar Yağdığında Güzelliği Kat Kat Artan 7 Lokasyon