BLOG

BLOG

YILBAŞI TATİLİ İÇİN İSTANBUL VE ÇEVRESİNDE GİDİLEBİLECEK 8 YER


İyisiyle kötüsüyle, bir senenin daha sonuna gelmek üzereyiz. Yeni yıldan dileklerimizi, beklentilerimizi ve hayallerimizi hazırladık; sadece sunmak için yılbaşı gününün gelmesini bekliyoruz. Geçen yılda yaşanan negatif şeyleri unuttuk; sadece onlardan aldığımız dersleri yanımıza alıyoruz. Ve yepyeni bir başlangıçla yepyeni bir yıla "Merhaba" demek için sabırsızlanıyoruz.
 
Yılbaşı planlarına gelecek olursak; planlar çoktan yapılmaya başlandı bile. Zaten bizim için yılbaşının tek anlamı sevdiklerimizle yeni bir yılı daha karşılamanın mutluluğunu paylaşmak. Malum bu yıl bir de yılbaşı tatili koskoca 3 gün olunca, fırsat bu fırsat deyip buralardan biraz uzaklaşmak gerek. Siz de böyle düşünüyorsanız bu yazımız tam da size göre. İşte 3 günlük yılbaşı tatili için gidebileceğiniz, İstanbul ve çevresindeki o harika yerler.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  İstanbul'a Yakın En Güzel Tatil Yerleri

 
1. Ağva

Dört mevsim ayrı güzel olan Ağva, yılbaşı tatili için İstanbul'da ilk akla gelen yerlerden. Ağva'da bulunan birçok otel, özel yılbaşı programları düzenliyor. Dilerseniz yılbaşı gecesi için bu organizasyonlardan birine katılabilir, diğer iki gününüzü de Ağva'nın şahane doğasının tadını çıkararak geçirebilirsiniz. Orman yürüyüşleri, göl kenarında harika bir kahvaltı, tertemiz hava ve daha niceleri, yılbaşında sizleri orada öylece bekliyor olacak.
 

2. Polonezköy

Beykoz'a bağlı eski bir yerleşim yeri olan Polonezköy, zaten İstanbulluların hafta sonu kaçış noktası. Yılbaşı tatilinde de yine kalabalıktan soyutlanmak isterseniz, Polonezköy'ü tercih edebilirsiniz. Günübirlik gidebileceğiniz gibi, 3 gününüzü burada da geçirebilirsiniz. Doğayla iç içe olmak emin olun size çok iyi gelecektir. Ancak önceden yer ayırtmakta fayda olduğunu da söylemek gerek, sonuçta tüm İstanbullular, İstanbul'a yakın yerlere gitmeyi tercih edecek. 


3. Büyükada

buyukada

Büyükada İstanbul'un içinde İstanbul'dan uzaklaşabileceğiniz ender yerlerden. Elbette yazdan bahsetmiyoruz ama yılbaşı tatili için oldukça anlamlı olabilir. Adada, birçok otelin her yıl yılbaşına özel düzenlediği organizasyonları oluyor. Dilerseniz bunlardan birine katılabilir ve adanın eşsiz manzarasına bakan bir otel odasında yeni günü karşılayabilirsiniz. 

 
4. Maşukiye

masukiye

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinin bir mahallesi olan Maşukiye de, İstanbul'a yakın doğa cennetlerinden. Sapanca Gölü ile Kartepe'nin arasında bulunan bu doğa harikası yer, sakin bir yılbaşı geçirmek isteyenler için son derece ideal. 3 günlük tatil boyunca, göl kenarında, şelalelerin arasında yürüyüşler yapabilir, çevredeki gezilecek yerleri gezebilir; hatta Kartepe'de karın tadını bile çıkarabilirsiniz.
 

5. Abant

abant

Her mevsim başka güzeldir Bolu- Abant. Ama yine de kışın bambaşka bir güzelliğe sahip olduğunu özellikle söylemek gerek. İstanbul'a yakın olduğu için, yılbaşı tatilinde pek çok İstanbullunun ilk tercihi olacak. 3 gün boyunca doğanın, harika manzaraların ve tertemiz havanın tadını çıkarmayı kim istemez ki? Hele de daha önce Abant'ın kışını görmediyseniz, mutlaka bu yılbaşında bir ziyaret edin deriz. 


6. Kartalkaya

kartalkaya

Bolu- Kartalkaya da İstanbul'a yakın tatil rotalarından bir tanesi. Hele ki yılbaşı karsız olmaz diyorsanız, Kartalkaya bembeyaz güzelliğiyle hayallerinizi karşılayacak türden. Kartalkaya'da bulunan otellerdeki yılbaşı programlarından birine katılabilir ve karın, kayak yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. 
 

7. Uludağ

Yılbaşı tatili denir de, Uludağ akla gelmez mi? İstanbul'a yakınlığı nedeniyle hafta sonları veya günübirlik gidilebilen bu harika yer, yılbaşı tatiliniz için de son derece ideal bir seçim olabilir. Uludağ'da hem sakin bir tatil hem de oldukça eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Çünkü oldukça gelişmiş bir yer. Ve ziyaretçilerine her ikisini de aynı anda yaşama imkanı tanıyor. 
 

8. İstanbul Çevresi

Elbette yılbaşı tatili planı sadece İstanbullulara özel değil. Şehir dışından da yılbaşı tatili için İstanbul'a gelebilir ve yazımızın başında saydığımız İstanbul'da bulunan Ağva, Polonezköy, Büyükada gibi keyifli rotaları gezerek tatilinize anlam katabilirsiniz. Ve tatiliniz boyunca her yere hızlı ulaşabilmek için İstanbul'daki 4 önemli lokasyonda yer alan Elite World Otelleri'nden sizin için en uygun konumda olanında konaklayabilir, tatilin ve dinlenmenin tadını çıkarabilirsiniz. 
 

9. Doğa Tutkunları İçin Eşsiz Bir Destinasyon: Sapanca

Özellikle kış mevsiminde muhteşem doğasıyla büyüleyici bir atmosfer sunan Sapanca, yılbaşı tatili için rağbet gören lokasyonlar arasında yer alıyor. Elite World Grand Sapanca; doğanın verdiği ilhamla dekore edilen odalarında doğa ile iç içe, konforlu, kaliteli bir tatil imkânı sunuyor. Elite World Grand Sapanca'da; alanlarında ödüllü şeflerin lezzetli ellerinden çıkan zengin menülerle güzel bir yılbaşı gecesi geçirebilir, Fit Life Spa & Wellness’ta şehir hayatının vücudunuzda yarattığı stresten kurtulabilir, mevsimin tertemiz havasını içinize çekerek orman yürüyüşleri yapabilirsiniz. Siz de Sapanca'nın muhteşem doğasına tanıklık ederek kaliteli ve konforlu bir yılbaşı tatili için Elite World Grand Sapanca ile iletişime geçebilirsiniz.

 

10. Mükemmel Bir Yılbaşı İçin: Elite World Hotels & Resorts Etkinlikleri

Yılbaşında hem yemekli hem müzikli organizasyonlar en sevilen etkinlikler arasında! "Ben yılbaşında evde hazırlık yapmak istemiyorum!" diyenlerdenseniz, yeni yıla Elite World Grand İstanbul Küçükyalı'da girebilirsiniz. Ünlü sanatçı Altay'ın, şahane sahne performansıyla kulaklarınızın pasını sileceği gecede, zengin yılbaşı menüsüyle eşsiz bir ziyafet çekebilirsiniz. Ayrıca yeni yıl kokteyli, oryantal show, DJ performansı ve çok daha fazlası sizleri bekliyor!

Doğanın tadını çıkarmak isterseniz Elite World Grand Sapanca'da konforlu bir konaklama deneyimi yaşayabilir, yeni yıla Ayta Sözeri'nin keyifli sahne performansı ile girebilirsiniz. DJ partisi, gece çorbası, Bonfire’da sıcak şarap eşliğinde sucuk ekmek ve kokoreç ile çok daha fazlası sizinle! Üstelik Kids Club sayesinde yalnızca kendiniz için değil, çocuklarınız için de yılbaşı etkinlikleri bulabilirsiniz. 

Elite World Hotels & Resorts'un farklı yılbaşı organizasyonları hakkında bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için hemen 0264 415 11 11 numaralı hattı arayabilirsiniz!