BLOG

BLOG

YÜZME SPORUNUN MUCİZE ETKİLERİ


Sportif aktiviteler içerisinde değerlendirilen yüzmenin vücut üzerinde saymakla bitmeyen faydaları vardır. Gerek bedensel gerekse ruhsal açıdan etkili olan yüzme sporu, vücudun daha fazla efor sarf etmesine olanak sağladığı için sağlıklı kilo vermeniz açısından da size destek olur. Suyun sakinlik ve dinglik veren etkisi ise psikolojik açıdan beyninizin dinlenmesine yardımcı olur. Kendi günlük planlarınız içerisine yüzme aktivitesini ekleyerek daha pozitif bir güne “Merhaba!” diyebilirsiniz. Dilerseniz monoton geçen iş hayatınızın yorgunluğunu atmak için akşamları belli saat aralıklarında yüzebilir ve böylelikle ruhen de dinlenmiş bir vücut ile uyuyabilirsiniz.

 

Yüzmenin Kas Sistemleri Üzerindeki Faydaları

Yüzmenin kas sistemi üzerinde büyük etkileri mevcuttur. Çünkü yüzme esnasında vücudun tüm kas sistemleri devreye girerek yoğun bir çalışma gösterir.  Yüzerken suyu çekmek ve ilerlemek için vücudun kırmızı ve beyaz kas liflerini kullanabilmeye ihtiyaç duyulur. Yüzme dışında olan diğer aerobik aktiviteler, beyaz veya kırmızı liflerden sadece birisi ile yapılabilir.

Yüzme esnasında kişinin havadan 800 kat daha fazla yoğunluktaki bir ortam ile mücadelesi söz konusudur.  Dolayısıyla bu durum düzenli olarak yüzebilen kişilerin kas yoğunluğunda artış olmasına katkıda bulunur. Kas yoğunluğu daha yüksek olan kişilerin ise doğal olarak vücut yapısı daha dirençli ve orantılı bir forma kavuşur.

 

Yüzmenin Solunum Sistemlerine Olan Etkileri

Düzenli ve sürekli olarak yapıldığı takdirde yüzmenin kalori yakımı üzerinde büyük etkileri görülmektedir. Aşırı kilosu olanlar, hamileler ve sıkılaşmak isteyen kişiler belirli periyotlarda yüzerek ideal kilolarına kavuşabilirler. Ancak yüzme, kilo vermek amaçlı tercih ediliyorsa vücudun tüm kaslarını çalıştıran özel yüzme tekniklerini uygulamak gerekir.

Örnek vermek gerekirse; turlar atarak yüzmek, kilo vermek için kullanılabilecek başlıca teknikler arasındadır. Turlar ile yüzmeniz vücudunuzun daha fazla efor harcamasına ve dolayısıyla daha fazla yağ yakmanıza destek olur. Yüzerek zayıflamak için aerobik ek dersler alınabilir. Alacağınız dersler, vücudunuzun bölgesel yağlanma sorunu yaşayan kısımlarına yoğunlaşmaya ve etkili bir şekilde kilo vermeye yardımcı olacaktır. Aerobik hareket çatısı altında, havuz aletlerinden yararlanılarak kas yapımı hızlandırılabilir.

 

Yüzerek Zayıflamak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gereken Konular

Yüzerek kilo vermek amaçlanıyorsa yemek konusunda da dikkatli olmak gerekir. Çünkü yüzme sırasında vücut harcadığı kaloriyi kazanabilmek için daha çabuk acıkacaktır. Dolayısıyla sudan çıktıktan sonra yemek yemeniz veya çeşitli abur cubur tarzındaki besinlerle midenizi doldurmanız, aksine kilo almanıza sebebiyet verecektir. O nedenle sudan çıktıktan sonra yemek saatinize kadar bir meyve veya salata ile açlığınızı bastırabilirsiniz.

 

Elite World Hotels Spor Keyfinize Ev Sahipliği Yapıyor

Fit Life SPA & Health Center’da; deneyimli spor hocalarımız, teknolojik aletlerle donatılmış salonlarımız, dört mevsim hizmet veren havuzlarımız ve spor sonrasında rahatlayabileceğiniz SPA ve sauna merkezlerimizle aradığınız tüm detayları sizlere sunuyoruz. Üyelik ve bilgi almak için 444 0 883 numaralı telefonu arayabilir veya info@eliteworldhotels.com.tr adresine e - posta gönderebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sağlıklı Bir Yaşam için Beslenme Tüyoları

Güne Zinde Başlamanızı Sağlayacak 9 Enerji Deposu Besin

Beslenme Alışkanlığımızın Psikolojimize Olan Muazzam Etkileri

Detoks Etkisi Yapan 11 Yiyecek

Kış Mevsiminde En Çok Yenmesi Gereken Yiyecekler

Ne Yersen O'sun! Beslenme Alışkanlığımızın Psikolojimize Olan Muazzam Etkileri

Bahar Nezlesinden Korunmanın Yolları

Avokado'nun Belki Sizin de Bilmediğiniz 6 Faydası

Yaz Aylarında Sindirim Sistemimizi Korumak için Nasıl Beslenmeliyiz?

Ne Yaz Ne Kış... Sonbaharda Hastalıklardan Korunmak İçin Almanız Gereken Önlemler​​​​​​​