BLOG

BLOG

AÇIK HAVADA YAPABİLECEĞİNİZ 8 EN İYİ SPOR


Sağlıklı bir yaşam sürmenin şartlarından biri ve en önemlisi spor yapmak. Spor salonlarından sıkıldıysanız veya gitmeye üşeniyorsanız açık havada spor yapmaya ne dersiniz? Doğanın kucağında tek başınıza ya da arkadaşlarınızla spor yapmak ve temiz havada vakit geçirmek, ruh sağlığınızda da olumlu etkiler yaratır. Böylece hayatın akışı içerisindeki tüm problemler ve stresle daha güçlü savaşabilir, güne daha mutlu devam edebilirsiniz. Sırt çantanızı ve spor ayakkabılarınızı hazırladıysanız işte, açık havada yapabileceğiniz 8 en iyi spor...

 

1. Doğa Yürüyüşleri ile Yenilenmenin Tam Zamanı!

Doğa Yürüyüşleri ile Yenilenmenin Tam Zamanı

Açık havada yapılacak en güzel sporlardan biri doğa yürüyüşü. Bu sporu yaparak doğa ile etkileşime girebilir, temiz havayı ciğerlerinize çekebilir ve kendinizi daha canlı hissedebilirsiniz. Bütün ihtiyacınız, rahat kıyafetler ve bir çift spor ayakkabı. Güneş kreminiz de hazırsa yola koyulma zamanı! Her seferinde farklı rotalar denerseniz monotonluktan uzaklaşabilir ve daha keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

 

2. Tempolu Yürüyüş ve Koşu ile Güne Zinde Başlayın!

Açık havada spor yapmak söz konusu olunca akla hemen yürüyüş ve koşu gelir. En sık tercih edilen kardiyo egzersizleri arasında sayabileceğimiz bu iki spor, hem rahat hem de kolaylıkla her yerde yapılabilir. Parklar, sahiller, hatta caddeler ve sokaklar... Bu iki sporla formunuzu ve kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz. Tabii ki bunu, kendi vücut temponuza ve ısınıza uygun şekilde yapmalısınız. Güneş'in tepede olduğu saatler yerine sabahın erken saatlerini veya akşamüstü saatlerini tercih etmeniz çok daha sağlıklı olur.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Anadolu Yakası Koşu Yapılacak Yerler

3. Çocuklar Gibi Şen!

Siz de çocukken bisikletin üstünden inmeyenlerden miydiniz? Peki, bu eğlenceli sporu yeniden alışkanlık haline getirmeye ne dersiniz? Bisiklete binmek bacak kaslarınızı güçlendirir, kilo vermenize yardımcı olur ve sizi eski günlere götürerek daha mutlu eder. Son derece önemli kardiyo egzersizlerinden biri olan bisiklet turları, süreye ve mesafelere bağlı olarak 200-300 kalori yakmanıza yardımcı olur.

 

4. Ayaklarınızı Yerden Kesin!

Paten kaymanın sadece eğlenceli bir aktivite olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Uzmanlara göre yarım saat paten kaymak, yürüyüş yapmaktan 4 kat daha fazla enerji yakımı sağlıyor. Paten kayarken özellikle kalça, basen bölgeleriniz çalışır. Dengede durabilmek için vücudunuzun tüm kas sistemi koordine bir şekilde çalışır. Tabii olası kazalara karşı güvenli bir deneyim için kask, diz ve dirsek koruyucularını takmayı ihmal etmemek gerek.

 

5. Rüzgâr İlerletmiyorsa Küreklere Asılın!

Açık havada spor yapmak isteyenlerin su sporlarına yönelmesi iyi bir fikir olabilir. Bir Latin atasözünün de öğütlediği gibi her zaman rüzgârdan medet ummaya gerek yok. Sakin sulara sahip göl veya nehirde kürek çekmek, kano yapmak kol kaslarınızı güçlendirir. Aynı zamanda günlük hayatın stresinden arınıp ferahlamanızı sağlar. Bu spor için rahat kıyafetler giymeniz ve can yeleğinizin olması yeterli.

 

6. Açık Hava Sporlarının Vazgeçilmezi: Basketbol

Basketbol da hem salonda hem de açık havada yapılabilen sporlardan biri. Basketbolu dilerseniz tek başınıza bir antrenman olarak düşünebilir veya arkadaşlarınızla iddialı ve keyifli bir maça dönüştürebilirsiniz. Tüm ihtiyacınız bir çift spor ayakkabı, basketbol potası bulunan bir saha ve bir basketbol topu. Basketbol ile hem eğlenebilir hem fazla kilolarınıza veda edip çok daha kaslı ve formda bir bedene kavuşabilirsiniz.

 

7. Tenis ile Açık Havada Sporun Tadını Çıkarın!

Tenis, en eğlenceli açık hava sporlarından biri. Yakınlarda bir kort biliyorsanız hiç vakit kaybetmeden tenise başlayabilirsiniz. İki kişinin karşılaştığı, bireysel bir spor olan tenise arkadaşlarınızı ya da ailenizi de dahil ederek eğlenceli dakikaların keyfini çıkarabilirsiniz. Sürükleyici bir maçtan sonra tüm stresinizi, kötü enerjinizi atıp hafifleyebilir ve sımsıkı hatlara kavuşabilirsiniz.

 

8. Badminton ile Tanıştınız mı?

Açık havada yapılacak bir diğer spor ise badminton. Çocuklarınızla, arkadaşlarınızla veya eşinizle birlikte bir açık hava sporu hayal ediyor ama ne yapacağınıza karar veremiyorsanız badminton tam size göre! Tenisi hatırlatan bu spor ile doyasıya eğlenirken kaslarınızın etkin bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Üstelik eğer hiç denemediyseniz badmintonu öğrenmek de oldukça basit!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: