BLOG

BLOG

SU SPORLARI İÇİN TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ 9 YURT İÇİ DESTİNASYON


Su sporları tutkunlarının beklediği mevsim geldi! Sıcaklıkların iyiden iyiye arttığı bu keyifli yaz günleri, su sporları yapmak için adeta biçilmiş kaftan. Üstelik üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz de adrenalin dolu yaz sporlarına son derece elverişli. Peki hangi su sporu, nerede yapılır? İşte su sporları için tercih edebileceğiniz, ülkemizden 9 farklı destinasyon!

 

1. Akyaka- Gökova Körfezi

Gökova Körfezi

Sevilen su sporlarından olan kitesurf yapmak için ülkemizdeki en iyi adreslerden biri, Akyaka- Gökova Körfezi olarak karşımıza çıkar. Kite(uçurtma), board, uçurtma ipleri ve çubuk ile yapılan bu keyifli spor için son derece ideal olan bölgede; daha önce kitesurf denememiş olanlara özel başlangıç eğitimleri veren tesisler de mevcuttur.

 

2. Alaçatı

Alaçatı

Rüzgârlı koyları ve iklimi, Alaçatı'yı da su sporları yapmak için ideal bölgelerden biri kılar. Bölgede rüzgâr sörfü rahatlıkla yapılabilir. Yelken, board, bumba, direk ve trapez kullanılarak yapılan rüzgâr sörfü (windsurf) ekipmanları bölgedeki tesislerden kiralanabilir ve yine bu tesislerden başlangıç eğitimleri alınabilir.

 

3. Muğla Dalaman Çayı

Raft adı verilen botlarla, debisi yüksek nehirlerde yapılan bir su sporu olan raftingin ülkemizde en çok yapıldığı yerlerden biri, Muğla Dalaman Çayı'dır. 5 dakika gibi kısa bir eğitimle, eğitmenler eşliğinde bu keyifli spor deneyimlenebilir.

 

4. Marmaris

Marmaris

Yeşil ile maviyi buluşturan, doğal güzelliklerle dolu bir cennet olan Marmaris de su sporları için tercih edebileceğiniz lokasyonlar arasında yer alır. Bölgedeki birçok yer jet ski, deniz paraşütü, deniz bisikleti, kano, deniz muzu, windsurf, kayak, ringo ve scuba diving gibi sayısız su sporunu yapmak için son derece elverişlidir. Marmaris'te ayrıca su sporları yapabileceğiniz birçok tesis bulunur.

Siz de Elite World Marmaris Hotel’in modern ve konforlu odalarında doğayla iç içe tatil yapabilir, dilediğiniz su sporunu yaparak eğlence dolu günler yaşayabilirsiniz. Bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın: Elite World Marmaris

 

5. Kaş

Ülkemizdeki en yaygın su sporlarından olan dalış için ideal lokasyonlardan biri, Kaş olarak karşımıza çıkar. Masmavi denizi ile öne çıkan bölgede, dalış hizmeti veren pek çok tesis bulunur. Daha önce denememiş olanlar da bu tesislerden eğitim alarak dalış yapabilirler. Bu tesisler ayrıca farklı su sporları yapmanıza da olanak tanımaktadır.

 

6. Bodrum

Yaz tatilinin vazgeçilmez adreslerinden olan Bodrum'da yapabileceğiniz sayısız su sporu bulunmaktadır. Bazı bölgeleri rüzgâr alan, bazı bölgeleri ise beklenen dinginliği sunan Bodrum sahilleri, bölgeyi farklı su sporlarına elverişli kılar. Siz de kanodan windsurfe, yelkenden dalışa kadar pek çok farklı sporunu, burada keyifle deneyimleyebilirsiniz.

 

7. Rize Fırtına Deresi

Rize Fırtına deresi

Rafting, kano gibi adrenalin dolu su sporlarını yapmak için tercih edebileceğiniz lokasyonlardan biri de Fırtına Deresi olarak karşımıza çıkar. Karadeniz'in bu güzel deresi, bir yandan doğanın zenginliğini keşfetmeye, bir yandan da kano, rafting gibi sporlar yapmaya olanak tanımaktadır. Siz de bölgede bu farklı sporlarla ilgili eğitim alabilir, doğanın güzelliklerine tanık olabilirsiniz.

 

8. Antalya

Birbirinden güzel ve benzersiz plajlara, koylara sahip olan Antalya'da da yine birçok su sporunu yapabilirsiniz. Antalya'nın doğal güzelliklerine şahitlik edeceğiniz koylarında kano, dalış vb. su sporlarını en güzel haliyle deneyimleyebilir veya Köprülü Kanyon'da rafting tutkunuzu sonuna kadar tadabilirsiniz.

 

9. Sapanca

Sapanca

Su sporları için ülkemizdeki pek çok farklı lokasyona yer verdik. Listemize bir de İstanbul yakınından bir cenneti ekleyelim istedik. Sahip olduğu doğal- tarihî güzellikler ve İstanbul'a yakınlığı sebebiyle her mevsim ziyaret edilen Sapanca'da da yapabileceğiniz keyifli su sporları bulunuyor. Bir doğa harikası olan Sapanca Gölü'nde su kayağı, yelken ve kürek, wakeboard, kneeboard, katamaran, kano, hava durumuna bağlı olarak rüzgâr sörfü gibi pek çok spor türü yapılabiliyor. Siz de bir hafta sonu kaçamağı ile bu sporlardan herhangi birini deneyimleyebilir, hayatınıza renk katabilirsiniz.

Yolunuz  Sapanca’ya düşerse; Elite World Grand Sapanca’da rezervasyonunuzu yaptırabilir, birbirinden keyifli spor türlerini deneyimleyebilir, doğayla iç içe bir konaklama, wellness, spa ve gastronomi deneyimi yaşayabilirsiniz. Detaylı bilgi ve rezervasyon için Elite World Grand Sapanca adresimizi ziyaret edebilir ya da 0264 415 10 00 numaradan bize ulaşabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sıcak Havalarda Yapılabilecek En Uygun Sporlar

Sporun İyi Hissettiren Sihirli Etkileri

Marmaris'in Güzelliklerinden İçmeler Hakkında Bilinmeyenler

Yaz Tatilinde Karadeniz'i Tercih Etmenizi Sağlayacak 8 Neden