BLOG

BLOG

YAZ AYLARINDA SERİNLİK ARAYANLARIN MUTLAKA UĞRAMASI GEREKEN 9 TATİL LOKASYONU


Yaz aylarında birçok insan sıcağın tadını çıkarmak için ülkemizin sahil kesimlerini tercih ediyor. Bazılarımız içinse yaz tatili anlayışı bundan bir hayli farklı! Sıcaktan kaçacak delik arayanlar, yaz aylarında ülkemizin en serin lokasyonlarının peşinde. Peki yaz aylarında serinlik arayanların mutlaka uğraması gereken tatil lokasyonları hangileri? İşte yazın serinlemenizi sağlayacak o bölgeler!

 

1. Zigana, Gümüşhane

Zigana

Trabzon, Giresun ve Gümüşhane'yi birleştiren Zigana; kışın kayak, yazınsa çim kayağı, doğa yürüyüşleri ve piknik için tercih ediliyor. Serin iklimi ve tertemiz doğası ile dikkat çeken bölgede Torul Şelalesi, Limni Gölü ve Sümela Manastırı mutlaka görülmesi gereken güzelliklerden.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Sümela Manastırı'nın Tarihçesi

2. Ilgaz, Kastamonu

Yaz aylarında serinlik arayanların tercih edebileceği tatil lokasyonlarından biri de Kastamonu'dur. Ilgaz'a kışın kayak, yazınsa sıcaktan kaçmak için rahatlıkla gelinebilir. Yaz boyunca çam ağaçlarının altında serinlemek, kuş sesleri arasında yürüyüş yapmak, bisiklet ve safari turu yapmak için siz de rotanızı Kastamonu'ya doğru çevirebilirsiniz.

 

3. Ayder, Rize

Ayder

Karadeniz'in en bilinen yaylarından Ayder, yaz aylarında sıkça tercih edilen tatil lokasyonlarından biridir. Çünkü ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı olan bu bölge, sıcaklardan korunacak bir vaha niteliğindedir. Ayder Yaylası'nda yoğun ilgiyi karşılayabilmek için birçok tesis bulunmaktadır. Siz de serin derelerin kenarında harika bir yaz tatili için Ayder'i ziyaret edebilirsiniz.

 

4. Kaz Dağları, Çanakkale

Kaz Dağları da yaz aylarında sıcaklardan kaçabileceğiniz harika lokasyonlar arasında yer alır. Şelaleleri, serin göletleriyle bu doğa harikası yer, çadır kampı için son derece idealdir. Kamp yapmak istemeyenler içinse bölgede butik oteller yer almaktadır.

 

5. Bördübet, Muğla

Bödübet

Bördübet, Datça- Marmaris yolunda yer alan bir koydur. Çam ağaçları ile çevrili olması, buranın son derece serin olmasını sağlamaktadır. Siz de bu yaz doğa ile iç içe, serin havanın tadını çıkarmak için Bördübet'i tercih edebilirsiniz. Üstelik Bördübet'ten 500 metre kano yolculuğu yaparak denize de rahatlıkla ulaşılabilir!

 

6. Kartalkaya, Bolu

Türkiye'nin en gözde kayak merkezlerinden olan Kartalkaya, yazın çim kayağı ve doğa yürüyüşleri için sıkça tercih edilmektedir. Kış sezonunda bir hayli pahalı olan otellerde, yaz sezonunda uygun fiyatla konaklanabilir. Siz de sıcaktan uzak, serin bir tatil için bu bölgeyi bir de yazın görmeyi deneyebilirsiniz.

 

7. Uludağ, Bursa

Uludağ

Uludağ, kışın olduğu kadar yazın da ziyaret edilmektedir. Yaz aylarında hava ne kadar sıcak olursa olsun serinliğini koruyan bu bölgede, bu sezonda tıpkı Kartalkaya gibi uygun fiyatlarla konaklamak mümkündür.

 

8. Palandöken, Erzurum

Kış turizmi ile ünlü bölgelerden bir diğeri olan Palandöken, karlar eridiğinde yemyeşil yaylaları ile ziyaretçilerini kucaklar. Siz de yaylaların serin ve sakin atmosferi içerisinde kamp yapabilir, bölgedeki uygun otellerde konaklayabilir ve Tortum Şelalesi'nde serinleyebilirsiniz.

 

9. Saklıkent, Antalya

Saklıkent

Antalya yaz aylarında yüksek sıcaklık değerleri ile dikkat çekse de Saklıkent oldukça serindir. Buz gibi su akan bu kanyon, yaz aylarında serinlemek için birebirdir. Siz de Saklıkent'e yayla niyetine gidebilir, bölgedeki dağ evlerinde konaklayabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Yaz Tatilinde Karadeniz'i Tercih Etmenizi Sağlayacak 8 Neden 

10 Uzak Ama Ucuz Tatil Destinasyonu

Marmaris'te Gezilecek ve Görülecek Yerler

Eşsiz Güzelliğiyle Ege Kıyılarımızda Arz-ı Endam Eden 10 Tatil Beldesi

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 13 Tatil Yeri