BLOG

BLOG

PLAN YAPARKEN SADECE BİLET PARASINI DÜŞÜNMENİZ GEREKEN 10 UZAK AMA UCUZ TATİL DESTİNASYONU


Birçok kişi, pahalı uçak biletleri ve yaşam koşulları nedeniyle yurt dışı seyahatinin bir hayal olduğunu düşünüyor olabilir. Bu düşünce aslında birçok ülke için gerçekten de doğru. Çünkü öyle ülkeler var ki gerek bilet fiyatları gerekse konaklama ücretleri, o ülkeyi gezip görme ihtimalini adeta imkânsız kılıyor. Peki çok para harcamadan ucuza seyahat edebileceğimiz dünya ülkeleri yok mu? Elbette var. Aşağıda sayacağımız ülkelerin bilet fiyatlarının biraz pahalı olduğu bir gerçek ancak sizi temin ediyoruz; gittiğinizde yapacağınız harcamalar öylesine ucuz olacak ki bu tatil size Türkiye'de yapacağınız bir tatil fiyatına mal olacak! İşte plan yaparken sadece bilet parasını düşünmeniz gereken 10 uzak ama ucuz tatil destinasyonu...

 

1. Tayland

Tayland

Hepsi birbirinden güzel tropik adaları, görkemli tapınakları ile her yıl milyonlarca turist ağırlayan Uzak Doğu cenneti Tayland, ucuz ülkelerin başında geliyor. Yalnızca bilet paranızı ayarlayın; gerisi basit! Tayland'da gezip görebileceğiniz birçok güzellik ve yapabileceğiniz sayısız etkinlik bulunuyor. Üstelik tüm bunları oldukça ucuz maliyetlere gerçekleştirmeniz mümkün!
 

2. Nepal

Nepal, dünyanın en güzel ama en ucuz ülkelerinden biri. Öyle ki; orada bir günü rahat bir şekilde geçirebilmek için 25 dolarınız olması yeterli! Ayrıca gezilecek görülecek yerleri ve muhteşem kültürü, size benzersiz bir seyahat deneyimi vadediyor.
 

3. Hindistan

Ucuz tatilin adreslerinden biri de Hindistan. Yaşam şartlarının pek kolay olmadığı ülkede, seyahat edenler oldukça uygun fiyatlara konaklayabiliyor; yiyip içebiliyor ve rahatça gezebiliyor. Üstelik bu ülkeye âşık olmamanız neredeyse imkânsız!

 

4. Kamboçya

Kamboçya

Kamboçya, ucuza seyahat etmek isteyenler için oldukça ideal bir rota. Ülkede bulunan dünyanın en büyük tapınak bölgesi, gerçekten görülmeye değer. Ayrıca gidiş biletleri her ne kadar pahalı olsa da oraya vardıktan sonra yapacağınız harcamalar sizi şaşırtacak derecede uygun!

 

5. Arnavutluk

Son zamanların dikkat çeken Balkan ülkelerinden olan Arnavutluk, vizesiz seyahat edilebildiği için, her yıl sayısız turist ağırlıyor. Ülkede gezip görülecek birçok güzellik mevcut ve ülke içerisinde yapmanız gereken tüm harcamalar son derece uygun.

 

6. Endonezya

Endonezya, oldukça ucuz bir ada ülkesidir. Üstelik gezmek için de sayısız güzelliğe sahiptir. Bazı bölgelerinde konaklama bedeli şaşırtan fiyatlarda olabilir ancak bu sizi yanıltmasın. Çünkü burada, son derece uygun fiyatlara konaklayabileceğiniz ve vakit geçirebileceğiniz Ubud bölgesi gibi bir bölge de bulunmaktadır. Bu nedenle Endonezya'yı mutlaka görmeniz gereken ülkeler listesine rahatlıkla ekleyebilirsiniz. 

 

7. Ukrayna

Ukrayna

Ukrayna, ekonomik tatil destinasyonlarının başında geliyor. Çünkü ülkede konaklama, gece hayatı, yemekler, hediyelik eşya gibi harcama yapmanızı gerektirecek her şey çok ucuz! Ayrıca mutlaka keşfedilmesi gereken, hepsi birbirinden etkileyici birçok şehre de ev sahipliği yapıyor.

 

8. Makedonya

Makedonya, en ucuz Balkan ülkelerinden biridir. Ucuz olmasının yanı sıra;  görülmeye değer, harika doğal güzelliklere sahip yerler barındırır. Üsküp ve Ohrid, bu yerlerin başında gelir. Ülkede ne kadar az para harcayacağınızdan söz etmiyoruz bile!


9. Sırbistan

Sırbistan da ucuz tatil yerleri arasında yer almaktadır. Özellikle Belgrad, son zamanlarda gece hayatı ile oldukça dikkat çeken bir yer haline gelmiştir. Bu kadar talep görmesinin nedeni ise eğlenceli gece hayatı, görülecek yerleri ve oldukça ucuz bir yer olmasıdır.


10. Sri Lanka

Bir ada ülkesi olan Sri Lanka, yaşamın en ucuz olduğu ülkeler listesinde yer almaktadır. Öyle ki; günde 25 dolar harcayarak istediğiniz pek çok şeyi yapmanız mümkündür. Ayrıca keyifli bir tatil için olması gereken tüm güzellikler, bu hoş adada mevcuttur.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Ucuza Seyahat Edebileceğiniz 8 Şehir

Baharda Avrupa'da Keşfedilecek Seyahat Rotaları

Avrupa'da Ucuz Seyahat Etmenin 12 Yolu

Geri Dönmek İstemeyeceğiniz 10 Muhteşem Balayı Destinasyonu