BLOG

BLOG

VİZESİZ SEYAHAT ROTALARI


Yurt dışında tatil yapmak, tüm tatil sevenlerin ortak hayalleri arasında yer alıyor. Tatil planlarını yapabilmek ise her zaman keyifli olmayabiliyor. Yurt dışı tatili için plan yapmaya başladığınız zaman vize işlemleri ile uğraşmak, evrakları hazırlamak ve konsolosluklarda sıra beklemek, plan sürecinde sıkıcı ve yorucu anlar yaşamanıza sebep olabiliyor. Bu yüzden vizesiz olarak seyahat edilebilecek olan bölgelere, son yıllarda daha büyük bir ilgi gösteriliyor.

Uçak ile birkaç saatlik yolculuk sonrasında ulaşabileceğiniz 60’tan fazla ülkeye, artık Türk vatandaşları da vizesiz olarak seyahat edebiliyorlar. Ekonomik, keyifli ve vizesiz bir tatil yapmak isteyenler için en iyi seyahat rotalarını bu yazımızda bir araya getirdik!

 

Bosna Hersek

Yaşadıkları savaşın yaralarını sarmaya çalışan sıcakkanlı insanları ile misafirlerini sevecen bir şekilde karşılayan Balkanlar’ın en güzel ülkelerinden birisi; Bosna Hersek’tir. Bu ülkenin her bir köşesinin görülmeye değer olduğuna emin olabilirsiniz. Osmanlı şehirlerini andıran Saraybosna’da yer alan Baş Çarşı’yı gezebilir, savaş esnasında binlerce Bosnalının hayatını kurtaran tüneli görebilir ve sonrasında Savaş Tüneli Müzesi’ni gezebilirsiniz. Ayrıca Mostar şehrini de seyahat rotanıza ekleyebilirsiniz.

 

Karadağ

Dünyaca ünlü şaraplar, lezzetli pizzalar, eşsiz bir coğrafya ve sıcakkanlı insanları ile dikkat çeken Karadağ; Balkanlar’ı gezmek isteyenlerin favori bölgeleri arasında yer alıyor. Ülkenin tek düzlük alana kurulması ve bir sanayi şehri olması, bölgeye ilginç bir hava katıyor.

 

Sırbistan

Türklerin en fazla ilgi gösterdiği ülkeler arasında yer alan Sırbistan, Avrupa kültürünü en yakından hissedebileceğiniz gelişmiş bir Balkan ülkesidir. Sırbistan’a gittiğiniz zaman mutlaka görmeniz gereken yer ise başkent olan Belgrad’dır. Lezzetli mutfağı ile keyifli yemekler yiyebileceğiniz Sırbistan’da; Kale Meydan, Hotel Moskva ve Knez Mihailova Caddesi’ni gezebilirsiniz.

 

Makedonya

Tarihsel ve kültürel olarak uzun yıllardır sıkı sıkıya bağlı olduğumuz Makedonya, Balkan ve Anadolu kültürünü iç içe görmek isteyen kişiler için ideal bir rotadır. Makedonya’ya gittiğiniz zaman kendinizi hiçbir şekilde yabancı hissetmeyeceğinize emin olabilirsiniz. Başkent Üsküp ve Manastır, ziyaretiniz sırasında mutlaka görmeniz gereken şehirler arasında yer alıyor.

 

Arnavutluk

Klasik bir Balkan coğrafyasına sahip olan Arnavutluk; Roma, Yunan ve Osmanlı tarihinden kalma tarih mozaiği ve doğal güzellikleri ile iç içe geçmiş kültürleri içinde barındıran bir bölgedir. Bahar aylarında limon, elma ve ıhlamur çiçeği kokuları eşliğinde gezebileceğiniz başkent Tiran’ı ise kesinlikle ziyaret etmeniz gerekiyor. Bizden söylemesi!

 

Gürcistan

Kapı komşumuz olarak adlandırılan Gürcistan, vizesiz olarak seyahat edilebilecek en popüler bölgeler arasında yer alıyor. Kendine has doğası, iklim koşulları ve misafirperver insanları ile Gürcistan kesinlikle gezip görülmesi ve keşfedilmesi gereken bir ülkedir. Başkent Tiflis ve turizm merkezi olan Batum ise bölgenin en çok ziyaret edilen kentleridir. Batum kentine ulaştığınız zaman Alfabe Kulesi, Era Meydanı ve Piazza Meydanı gibi bölgeleri gezebilirsiniz.

 

Ukrayna

Farklı kültürleri yaşamak ve tanışmak isteyenler için ideal bir bölge olan Ukrayna’nın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında başkent Kiev yer alıyor. Görkemli ve ihtişamlı duruşa sahip olan opera ve tiyatro binaları, devasa boyutlardaki parklar ve şarapları ile ünlü olan Kiev’de mükemmel bir tatil geçirebilirsiniz. Eğlenceli bir gece hayatı için de ideal olan Ukrayna’da hareketli bir gün geçirmek istiyorsanız, Donetsk bölgesinde bir veya iki gün geçirmeyi deneyebilirsiniz.

 

Lübnan

Hüzün ile neşenin bir arada harmanlandığı Lübnan, Ortadoğu ve Arap kültürünün kendisine özel olan dokusunu hissedebileceğiniz bir ülkedir. Başkent Beyrut ise Lübnan ziyaretinizde mutlaka gezip görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Eşsiz bir lezzete sahip olan yemekler yiyebileceğiniz Lübnan, tarihsel ve kültürel açıdan da son derece zengin bir ülkedir. Yeni insanlar ile tanışmak ve farklı kültürleri deneyim etmek istiyorsanız Lübnan’ı ziyaret edebilirsiniz. Lübnan ziyaretinizde Beyrut’a düzenlenen gastronomi turlarını da kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

Vizesiz ziyaret edebileceğiniz diğer ülkeler: Andorra, Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belarus, Belize, Bolivya, Bosna Hersek, Botswana, Brezilya, Britanya Virjin Adaları, Cook Adaları, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Ermenistan, Fas, Fiji, Filipinler, Filistin, Guatemala, Gürcistan, Haiti, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, KKTC, Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Meksika, Moğolistan, Moldova, Nikaragua, Niue, Palau, Panama, Paraguay, Peru, Saint Kitts ve Nevis Adaları, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler Adaları, Samoa, San Marino, Santa Lucia, Seyşeller, Sırbistan, Singapur, St. Vincent-Grenadines, Suriye, Şili, Tayland, Tayvan, Trinidad ve Tobago, Tunus, Turks ve Caicos Adaları, Tuvalu, Ukrayna, Uruguay, Ürdün, Vanuatu, Vatikan, Venezuela

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: