BLOG

BLOG

YAZ TATİLİNİZİ PLANLAMADAN ÖNCE BU YAZIYI MUTLAKA OKUYUN


 

Baharın gelişi ve doğanın kendini yenilemeye başlaması ile akıllara “Bu yıl yaz tatilinde nereye gitsek?” sorusu geliyor. Yaz tatili için henüz bir plan yapmadıysanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

 

Kuşadası 

Türkiye’nin tatil cennetlerinden biri olan Kuşadası, Aydın iline yaklaşık 1 saatlik mesafede yer alıyor. Ulaşımı son derece kolay olan Kuşadası’na hem kara yolu hem de hava yolu ile son derece pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz. Denizi, samimi insanları, sahili, romantik sokakları, Güvercin Adası, Kale Kapısı, kafeleri ve butikleri ile her yıl binlerce turistin akınına uğruyor. Hem kendi içerisinde hem de yakın çevresinde pek çok gezilecek yeri olan Kuşadası için en az 1 haftanızı ayırmalısınız. Her mevsim ziyaret edebileceğiniz bu lokasyonu, yaz tatili için tercih edecekseniz, mutlaka Kadınlar Denizi, Sevgi Plajı ve Milli Park gibi denize girilebilecek yerleri listenize eklemelisiniz.

 

Marmaris

Akdeniz kıyı şeridinin en çok ziyaret edilen lokasyonlarından biri olan Marmaris, doğal bir liman olup, Ege ve Rodos adalarına açılan önemli bir kapıdır. Yılın birkaç ayı dışında sürekli olarak denize girilebilen şehir, ılıman iklimi sayesinde her zaman ziyaret edilebiliyor. Marmaris’i ziyaret ettiğinizde faytona binmeyi ve tekne turu yapmayı unutmamalısınız. Marmaris’in gezilecek yerleri arasında; Marmaris Kalesi, İçmeler, Turunç, Kleopatra Plajı, Marmaris Aqua Su Parkları ve Dalyan yer alıyor.

Elite World Hotels zincirinin yetişkin oteli konsepti ile hizmet veren Elite World Marmaris Hotel’i yaz tatiliniz için keyifle tercih edebilirsiniz.  
Rezervasyon için: Elite World Marmaris

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Muhteşem Güzellikteki 8 Marmaris Plajı

Çeşme 

Ege Denizi’nin kıyısında yer alan Çeşme, her yıl hem yerli hem de yabancı olmak üzere binlerce gezginin akınına uğruyor. Özellikle ünlülerin vazgeçilmezleri arasında yer alan Çeşme, kızgın güneşi, yumuşak kumu ve masmavi denizi ile görenleri büyülüyor. Yılın neredeyse her dönemi ziyaret edebileceğiniz bu lokasyona, denize girmek için Haziran ve Eylül ayları arasında gitmelisiniz. İzmir’in ilçesi olan Çeşme’ye hem kara yolu hem de hava yolu ile kolayca ulaşabilirsiniz. Çeşme’ye ziyaretiniz sırasında; Çeşme Kalesi, Şifne Kaplıcaları, Kervansaray, Çiftlik Köy ve Pırlanta Plajı, Ayayorgi ve Alaçatı gibi yerleri de mutlaka gezmelisiniz.

 

Antalya

Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Antalya, Türkiye’nin en kalabalık beşinci şehridir. Mutlaka keşfedilmesi gereken yerler arasında bulunan şehir, turunçgilleri, doğası, mağaraları, şelalesi, turistik yerleri, antik kentleri ve masmavi denizi ile ziyaretçi akınına uğruyor. Mayıs ve Ekim ayları arasında gidebileceğiniz şehre, uçak ya da otobüs yolculuğu yaparak ulaşabilirsiniz. Antalya’ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında; Kaleiçi, Olympos Antik Kenti, Yanartaş, Aspendos, Side Antik Kenti, Köprülü Kanyon, Beldibi Mağarası, Karain Mağarası, Patara Antik Kenti ve Antalya Arkeoloji Müzesi yer alıyor. 

 

Bozcaada 

Çanakkale’ye bağlı olan Bozcaada, Türkiye’nin en büyük üçüncü adasıdır. Çanakkale Boğazı’na yaklaşık 20 km uzaklıkta olan adaya, feribot ile kolayca ulaşabilirsiniz. Adaya yılın her dönemi ziyaret gerçekleştirilse de deniz turizmi için plan yapıyorsanız Mayıs ve Eylül ayları arasını tercih etmelisiniz. Bozcaada’ya gittiğinizde mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında; ada sokakları, Ada Kalesi, Şarap Fabrikaları, Ayazma Manastırı, Göztepe, Polente Feneri, Rüzgar Gülleri, Meryem Ana Kilisesi, Bozcaada Müzesi ve Ayazma Plajı yer alıyor. 

 

Ayvalık 

Balıkesir sınırları içerisinde yer alan Ayvalık’ta deniz, kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Sevimli bir tatil mekanı olan bu şehre Mayıs ve Eylül ayları arasında giderek güneşli havalarda gezebilir ve bol bol anı fotoğrafı çekebilirsiniz. Ayvalık’a gittiğinizde; Cunda Adası, Şeytan Sofrası, eski Ayvalık evleri, Sarımsaklı, Altınova, Armutçuk, Duba Mevkii, Aya Nikola Kilisesi, Ayazma Kilisesi, Ayışığı Manastırı ve Şehitler Camii gibi yerleri ziyaret etmelisiniz. Ayrıca ünlü Ayvalık tostunu tatmayı da unutmayın! 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: