BLOG

BLOG

HAYAL GÜCÜNÜZÜN ÖTESİNDEKİ TROPİKAL ADALAR


Muhteşem bir atmosfere sahip, mavinin her tonunu görebileceğiniz kıyıları ile tropikal adalar unutulmaz bir tatil fırsatı sunuyor. İşte sizin için seçtiğimiz, cezbedici ve egzotik doğası ile her dönemin vazgeçilmezi tropik adalar…

 

Romantizmin Başkenti: Maldivler

Asıl adı Maldivler Cumhuriyeti. Sri Lanka, Hindistan’ın güney kısmında yer alıyor. 26 mercan adasının etrafını çevrelediği ve 1.200 civarında büyüklü küçüklü adacıktan oluşan Maldivler tam anlamıyla bir cennet. Maldivler’i diğer adalardan ayıran en önemli özellik ise bembeyaz incecik kum tanelerden oluşan eşsiz kumsalları. Denizin üzerinde kurulu bungalovlar, palmiye ağaçları, muhteşem denizaltı dünyası ve ada üzerinde yaşayabileceğiniz sınırsız romantizm… Maldivler huzur dolu ve canlandırıcı sıcaklığını baştan sona keyifli bir tatile dönüştüren büyülü bir resim. Maldivler’in en büyük gelir kaynağı turizm olduğu için otellerde dünya kültürleri yaşatılmaya devam ediliyor. Maldivler hakkında bilmeniz gereken bir diğer özellik ise bu adaya vize almadan seyahat etme şansınızın olması. Bizce hiç vakit kaybetmeden mercan kayalarının arasında kalan lagunların; beyaz kum renginin okyanusun derin mavisiyle uyumunu keşfetmeye yelken açın. Bir an bile bitmesini istemeyeceğiniz bir tatil olacağından hiç şüpheniz olmasın.

 

Yeşil İle Mavinin Dansı: Hawaii

ABD'nin eyaletlerinden biri olan ve kıtadan bağımsız olarak Pasifik Okyanusu'nda bulunan Hawaii adaları, dünyanın en popüler tropikal bölgesi. İnsanı şaşırtacak kadar güzel ve canlı bir doğaya sahip olan Hawaii, sizi sonsuz kumsalları, dev şelaleleri ve volkanik dağları ile eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor. Rengarenk deniz canlılarını görmek için dalış yapabilir, yüksek volkanik dağları ve şelaleleri ziyaret edebileceğiniz turlara katılabilirsiniz.

 

Uzakdoğu’nun İncisi: Koh Samui

Tayland Körfezi’nde, karaya yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan Koh Samui hakkında söyleyebileceğimiz ilk şey hiç şüphesiz ki eşsiz bir doğaya sahip olması. Bangkok aktarmalı uçuşlarla ulaştıktan sonra hava alanında sizi karşılayan muhteşem manzara karşısında belki de hayatınızda gördüğünüz en güzel yerin burası olduğunu düşüneceksiniz. Misafirlerini birbirinden farklı etkinlikler ile gün boyu ağırlayan Koh Samui, Tayland’ın en güzel ve en canlı adalarından bir tanesi. Samui gece hayatı, dalış ve eşsiz doğa turları, Namuang şelalesi, Buddha’nın sihirli bahçesi, ayrıca maymun şovları gibi birbirinden eğlenceli ve farklı etkinlikler sizleri bekliyor.

 

Bir Tatilden Daha Fazlası: Seyşeller

Son yılların en gözde adalarından biri olan Seyşeller, beyaz kum plajları, palmiyeleri ve turkuaz rengi denizi ile egzotik bir atmosfer yaşamak için oldukça ideal bir tropik ada. Hint Okyanusu ve Madagaskar’ın 1200 km kadar kuzeydoğusunda ve Zanzibar’ın yaklaşık 1600 km doğusunda yer alan Seyşeller, sualtı dalışının en önemli merkezlerinden bir tanesi. Her geçen yıl ilginin arttığı Seyşeller özellikle su sporları için bulunmaz bir lokasyon. Tüplü dalış ve şnorkel ile dalış alternatifi ile harika deneyimler yaşayabileceğiniz nadir yerlerden Mahe, Praslin ve La Digue’de balık tutabilir; su kayağı, rüzgar sörfü, kano gibi birçok aktivite ile adrenalin dolu anlar yaşayabilirsiniz. Dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğimiz kuş türleri, bozulmamış doğal yaşamı, doğa yürüyüşü, tropikal orman gezileri, golf ve rüzgar sörfü gibi spor dalları ile Seyşeller ziyaretçilerine birçok seçenek sunuyor. Seyşeller’de tüm bunların yanı sıra dünya mutfağına ait yüzlerce alternatifi bir arada bulabilir, tatilinizi şık restoranlarda büyük bir keyfe dönüştürebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Ekim Ayında Balayı Yapacaklara Özel Yurt İçi ve Yurt Dışı 10 Farklı Destinasyon

Dört Mevsimi Ayrı Güzel Kapadokya'yı Kışın Da Ziyaret Etmeniz İçin 8 Neden

Güneydoğu Anadolu'da Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Mekan

Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz 7 Kıta Amerika Ülkesi

Kar Yağdığında Güzelliğine Güzellik Katılan 7 Lokasyon!