BLOG

BLOG

EKİM AYINDA BALAYI YAPACAKLARA ÖZEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI 10 FARKLI DESTİNASYON


Evlenecek çiftler için düğün hazırlıkları sırasında en önemli detaylardan biri de balayı tatili planlamasıdır. Çünkü balayı tatili, düğünün tüm yorgunluğunun atılacağı ve birbirini seven iki insanın nihayet baş başa vakit geçirebileceği nadide bir zaman dilimidir. Birçok insan balayı tatilinin en iyi yaz mevsiminde yapılabileceğini düşünse de tatil için en uygun dönemlerden biri de sonbahardır. Sonbaharda tatil bölgeleri hem daha az kalabalıktır hem de bu romantik mevsim baş başa bir tatil için oldukça idealdir. Peki ama sonbaharda, mesela ekim ayında balayı tatili için nerelere gidilebilir veya gidilmelidir? İşte ekim ayında balayı yapacaklara özel yurt içi ve yurt dışı 10 farklı destinasyon!

 

1. Yurt içi balayı önerileri: Çeşme

Çeşme

Yaz aylarının vazgeçilmez balayı rotası Çeşme, sonbaharda da çok keyiflidir. Hatta kalabalığın dağıldığını düşünecek olursak, tüm mevsimlere göre en keyifli zamanı olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle siz de Çeşme'nin ılık rüzgârı eşliğinde güzel sokaklarında dolaşabilir, tatiliniz için romantik balayı otellerinden birini seçebilirsiniz.

 

2. Yurt İçi Balayı Önerileri: Bodrum

bodrum

Bodrum sadece yazıyla değil sonbaharıyla da göz dolduran tatil rotalarından biridir. Yaz sonunda başlayan ve "sarı yaz" olarak adlandırılan zaman dilimi, balayı tatilinde Bodrum'u seçmeniz için yeterli bir neden olabilir. Siz de eşinizle bu mevsimde Bodrum'un gece hayatının tadını çıkarabilir, deniz ve doğada bol bol vakit geçirebilirsiniz.

 

Göcek

Göcek de mavi ile yeşili buluşturan muhteşem tatil noktalarından biridir. Göcek'i evlenecek çiftler için vazgeçilmez kılan bir diğer detay ise burada bulunan keyifli balayı otelleridir. Siz de sevdiğinizle birlikte Göcek'in en sakin ve en huzurlu halini romantik balayı otellerinden birinde deneyimleyebilir, unutulmaz anılarla yuvanıza geri dönebilirsiniz.

 

Bozcaada

Bozcaada

Bozcaada, sonbaharda gidilebilecek en iyi tatil rotaları arasında rahatlıkla sayılabilir. Çünkü bu şirin ada özellikle sonbaharda muhteşemdir ve sakin atmosferi, taş sokakları, eşsiz doğası ile balayı için son derece idealdir. 

 

Yedigöller

Bolu'da bulunan Yedigöller bölgesi benzersiz bir doğaya sahiptir ve her detayıyla sonbahar atmosferini yansıtır. Bölgede ayrıca pek çok otel seçeneği de bulunmaktadır. Eğer siz de çift olarak sonbaharı çok seviyorsanız, tercih edeceğiz nokta mutlaka Bolu ve çevresi olmalıdır. 

 

 

Yurt Dışı Balayı Önerileri: Kyoto- Japonya

Kyoto- Japonya

Japonya'nın Kyoto şehri, sonbaharın en güzel yaşandığı yerlerden biridir. Kyoto bu mevsimde benzersiz bir doğaya bürünür. Kiraz ağaçlarının tapınak bahçelerini süslediği büyüleyici manzara, ekim ortasından kasım ortasına kadar devam etmektedir. Bu nedenle eğer siz de ekim ayı için bir yurt dışı balayı rotası arıyorsanız, Kyoto sizin için ideal bir seçenek olabilir.

 

Roma- İtalya

Avrupa'da gezilebilecek en güzel rotalardan biri olan Roma, ekim ayı tatiliniz için de son derece ideal olabilir. Sahip olduğu tarihî atmosfer ve gezilecek muhteşem sokakları, tadılacak harika yemekleri ile Roma'da eşinizle romantik zamanlar geçirebilir, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. 

 

Kahire- Mısır

Yaz aylarında yüksek sıcaklıklar nedeniyle gezmenin bir hayli zorlaştığı Mısır, ekim ayında gezmek için son derece ideal bir yer haline gelmektedir. Mısır piramitlerini görmek, mumyaları canlı canlı deneyimlemek için siz de eşinizle birlikte balayı tatilinizi burada planlayabilirsiniz.

 

Budapeşte - Macaristan

Budapeşte

Eğer siz de balayı tatilinizde hem keyifli vakit geçirmek hem de kültürel anlamda kendinizi geliştirmek istiyorsanız, Budapeşte sizin için uygun bir seçim olabilir. Bu güzel şehrin gecesi ayrı, gündüzü ayrı güzeldir. Genç nüfusun diğer ülkelere göre oldukça fazla olduğu Budapeşte'de siz de eşinizle harika anılar biriktirebilirsiniz.

 

Bruge- Belçika

Bruge

Bruge, hem sonbaharın en güzel yaşandığı yerlerden birisi hem de oldukça romantik bir şehir olarak bilinir. Gerçekten de öyledir! Kanalları, daracık sokakları ve gotik mimari ile yapılmış kiliseleri, emin olun size büyüleyici anlar yaşama fırsatı tanıyacaktır. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: