BLOG

BLOG

DÜĞÜN HAZIRLIKLARI SÜRECİNDE HEYECANINIZI KONTROL ETMENİZİ SAĞLAYACAK BAZI ÖNERİLER


düğün hazırlıkları

Düğün günü, her insanın hayatında uzun uzun hayalini kurduğu ve dolayısıyla da kusursuz geçmesini istediği bir gündür. Bu nedenle düğün hazırlıkları süreci çiftler için tüm detayları düşündükleri, yorucu bir zaman dilimi anlamına gelir. Ama elbette bu sürecin yorgunluktan ziyade hissettirdiği duygu, heyecanıdır. Sevdiği insanla yeni bir hayata başlayacağı bu gün, her insan çok özeldir; bunun için yapılan hazırlıklar da bir o kadar heyecan vericidir. Öyle ki düğün hazırlıkları sürecinde yaşanan bu heyecan, var olan stresin artmasına neden olabilir. Eğer siz de düğün hazırlıklarınız sırasında stresli olmak yerine keyifli hissetmek istiyorsanız, heyecanınızı kontrol etmelisiniz. İşte heyecanınızı kontrol altına almanızı sağlayacak bazı öneriler!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Nişan Organizasyonu Yapmadan Önce Bilmeniz Gereken 9 Şey

1. Zaman yönetimi yapın

Düğün hazırlıkları oldukça fazla detay içeren, çetrefilli bir süreçtir. Bu süre içinde düşünülmesi ve organize edilmesi gereken pek çok konu vardır. Bu nedenle eğer zamanınızı iyi yönetemezseniz işlerin yetişmesi riske gireceği için stresiniz daha da artacak ve heyecandan çok bu duyguya maruz kalacaksınız. Bu nedenle düğün heyecanını kontrol altına almak için zamanı iyi kullanmalı ve tüm işleri sırasıyla, vaktinde halletmelisiniz.

 

2. Kendinize zaman ayırın

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu süreçte sizi pek çok iş bekliyor. Eğer yapılacak işlerin rüzgârına kapılıp kendinizi unutursanız, daha fazla stresli ve heyecanlı hissedebilirsiniz. Bu nedenle hazırlıklar ve yapılacak işler ne kadar çok olursa olsun, kendinize ayırdığınız zamandan feragat etmeyin ve eskiden size iyi gelen şeyleri yapmaya devam edin.

 

3. Yardım isteyin

Biliyoruz, düğün gününüzde her şey kusursuz olsun istiyorsunuz. Bu nedenle düğün hazırlıkları süresince her işin başında bulunmak ve her şeyle birebir siz ilgilenmek isteyeceksiniz. Ama ne yazık ki her şeyi tek başınıza yapmanız imkânsız! Eğer her şeyi tek başınıza yapmaya çalışırsanız bu süreç en çok sizi yoracak ve heyecanınızı kontrol altına alamamanıza sebebiyet verecektir. Bu nedenle hazırlıklar sırasında sevdiklerinizden yardım istemekten çekinmeyin ve sürecin tadını çıkarın.

 

4. Yolunda gitmeyen şeyler için canınızı sıkmayın

Düğün hazırlıkları süresinde yapmanız gereken son şey bu olmalı. Çünkü siz ne kadar planlı olursanız olun; illa ki yolunda gitmeyen bir şeyler olacaktır. Böyle durumlarda canınızı sıkıp demoralize olmanız, aslında son derece keyifli olması gereken bu süreçten keyif alamamanıza sebep olacaktır. Bu nedenle ufak sorunlar karşısında üzülmek yerine kabul edip yolunuza devam etmeyi deneyin. Bırakın, hazırlıklar hoş bir heyecan içerisinde geçsin.

 

5. Heyecanınızı sevdiğiniz insanla paylaşın

Düğün gününüz sevdiğiniz insana olan sevginizi ve mutluluğunuzu göstereceğiniz en özel zaman dilimidir. O nedenle hazırlık sürecinde heyecan ve stresle baş edebilmeniz gerekir. Bunun için hazırlıklar ne kadar yoğun olursa olsun birbirinize zaman ayırmayı unutmayın. Bilmelisiniz ki bu tatlı heyecanı paylaşmanız gereken tek kişi, müstakbel eşiniz!

 

6. Rahatlayın

Her şeyi kontrol edemeseniz bile tüm hazırlıklar sizin isteğiniz doğrultusunda gerçekleşecek. Bu nedenle her şeyin olması gerektiği gibi olduğuna inanın ve rahatlayın. Bu heyecanın sizi ele geçirip stres yaratmasına izin vermeyin; aksine bunun son derece tatlı bir heyecan olduğunun farkına varın ve her anın tadını çıkarın.

 

7. Birlikte karar alın

Birlikte karar alın

Evlilik, başta bir hayatı olmak üzere birçok şeyi paylaşmak anlamına gelir. Dolayısıyla bu özel gün için hazırlık sürecinde alacağınız tüm kararları sevdiğiniz insanla birlikte almalısınız. Yapılması gerekenleri birlikte organize etmek, birlikte planlar yapmak hem aranızdaki bağı güçlendirir hem de heyecanınızı kontrol etmenize yardımcı olur. Bu nedenle müstakbel eşinizin kararlarını göz ardı etmeyin ve tüm süreci birlikte planlayın.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Stressiz Düğün İçin 15 Öneri

Gelin Adayları için Hayat Kurtaran Öneriler

Evlilik Öncesi Sendromu Nedir?

Düğün Stresiyle Başa Çıkmanın 8 Yolu