BLOG

BLOG

EGE KIYILARINDA MUTLAKA ZİYARET ETMENİZ GEREKEN 10 KOY


Türkiye'nin en güzel koyları, Ege'de yer alıyor. Keşfedilmeyi bekleyen bu muhteşem koylar, kalabalıktan ve plaj konseptinden sıkılanların imdadına yetişiyor.

Yeşilin mavi ile buluştuğu bu yerlerde eşsiz bir deniz deneyimi yaşamak istiyorsanız, bu önerilerimize kulak verin. İşte Ege kıyılarında mutlaka ziyaret etmeniz gereken o koylar!

 

Çakılyalı Koyu, İnceyalı Koyu, Hurma Sahili Koyu

Bodrum'un en güzel yerlerinden bir tanesi olan Mazı Köyü'nde bulunan bu koylarda deniz, taştan oluşuyor. Ağaçların bol olması sebebiyle denize yaklaştığınızı bile fark etmiyorsunuz. Bu da insanda muhteşem bir his uyandırıyor. Mazı Köyü'ndeki yol ayrımında Çakılyalı, İnceyalı ve Hurma Sahili koyları bulunuyor. Çakılyalı Koyu'nda birkaç pansiyon ve kamp alanı mevcut. Çakılyalı'dan daha büyük olan İnceyalı ve Hurma Sahili koylarında ise daha az işletme var. Her üç koy da oldukça huzurlu!

 

Kabak Koyu

Kabak koyu

Likya Yolu üzerinde bulunan ve kızıl çam ormanları içinde yer alan Kabak Koyu, cenneti andıran görüntüsüyle Ege'nin en güzel koylarından bir tanesi. Ender rastlanan bir jeolojik yapıya sahip olan bu koy, sarp yamaçlarla çevrili. Rengârenk çiçekler ile çevrili bu yere geldiğinizde, tertemiz denize ve yeşilin her tonunun keyfine varmamanız imkânsız!

 

Dolungaz Koyu

İzmir Karaburun'da bulunan Dolungaz Koyu, turkuaz renge sahip bir koy. Bu koyda şezlong olmaması ve güneşlenecek yerin azlığı, bakir bir koy olmasını sağlamış. Koyun girişinde bir kamp alanı bulunuyor. Bu kamp alanında kalmasanız da yiyecek ve içecek ihtiyacınızı burada karşılayabilirsiniz. Berrak ve temiz bir denize sahip olan bu yolun biraz engebeli olduğunu da hatırlatalım!

 

Cennet Koyu

Gölköy ve Türkbükü'nde yani Göltürkbükü'nde yer alan Cennet Koyu, masmavi bir koydur. Bazı hafta sonları kalabalık olsa da genellikle tenhadır. Bazı zamanlarda burada rüzgâr hâkim olabilir. Ağaç gölgesinde bir yandan piknik yapılırken bir yandan da keyifle denize girilebilir.

 

Kleopatra Koyu

Kleopatra koyu

Alaçatı'ya bağlı olan Kleopatra Koyu, yakınındaki plajlara nazaran oldukça soğuk bir suya sahip. Altın rengindeki kumu ile meşhur olan bu koy, aynı zamanda denizinin berraklığıyla da dikkat çekiyor. Bölgede herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu yüzden yiyecek ve içecek açısından hazırlıklı gelmekte fayda var.

 

Lindos Koyu

Datça'da bulunan Lindos Koyu, Hisarönü Körfezi tarafında yer alıyor. Datça'nın cennet koylarından bir tanesi olan bu koy, Marmaris sınırlarından itibaren başlıyor. Buraya Çatı Koyu'na giden toprak yolun tam karşısında yer alan yoldan gitmek mümkün. 1,5- 2 km yürüdükten sonra buraya gelinebiliyor. Etrafı çamlarla çevrili bu koyda denize girmenin tadıysa bambaşka!

 

Karaincir Koyu

Karaincir koyu

Bodrum Akyarlar'da bulunan Karaincir Koyu, dalgasız ve tertemiz deniziyle dikkat çekiyor. Normalin biraz üzerinde soğuk olan deniziyle dikkat çeken koyda, yosun ve çöp bulmak imkânsız! Bir diğer yandan sığ deniz seviyorsanız, burası tam size göre. Çünkü su, çok uzun bir süre boyunca diz seviyenizi geçmiyor.

 

Delikli Koy

Delikli koy

Alaçatı'da bulunan Delikli Koy, Kleopatra'ya 5 km mesafede bulunuyor. Bu koyun ilginç bir özelliği ise dalgaların kaya parçalarını aşındırması ve kayaların üzerinde delikler oluşturması. Bu yüzden koy oldukça ilginç bir manzaraya sahip. Son zamanlarda birkaç ünlü kişinin ziyareti sonucu popülerleşmiş olsa da hala birçok kişi tarafından bilinmiyor.

 

Aktur Koyları

Datça'ya 30 kilometre mesafede bulunan Aktur Koyları, Kurucabük, Kovanlık ve Çiflik Koyu'ndan oluşuyor. Mavi bayraklı bu plajlarda deniz, kum ve çakıl karışımı hakim. Burada konaklama tesisleri olduğu gibi kamp tesisleri de mevcut. Adatepe, Çiftlik Koyu'nu ve Kovanlık Koyu'nu ortadan ayırıyor.

 

Bencik Koyu

Marmaris'te bulunan Bencik Koyu Gökova Körfezi'ni ve Hisarönü Körfezi'ni ayıran yarımadanın en dar noktasıdır. Koya yakın mesafede konaklama merkezleri yer almamaktadır. Bu yüzden de koy aşırı derecede temiz kalmış ve birçok kişi tarafından halen keşfedilmemiştir. Buraya nadir şekilde gezi tekneleri uğramaktadır.

Elite World Marmaris Hotel

Siz de tatil rezervasyonunuzu Elite World Marmaris'de yaptırarak mavi ile yeşilin dans ettiği Marmaris’in koylarını gezebilir, doğanın ahenginde unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bilgi almak için tıklayın: Elite World Marmaris

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: