BLOG

BLOG

YAZ AYLARINDA SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMANIZI SAĞLAYACAK SAĞLIKLI YAŞAM ÖNERİLERİ


Yaz aylarında kilo vermek

Yaz aylarında beslenme ve yaşam alışkanlıklarımız değişir. Vücudumuzun bu değişimlere ayak uydurabilmesi içinse sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları ile genel sağlığın desteklenmesi gerekir. Bir diğer yandan yaz aylarında daha açık giysiler giyildiği için, eğer varsa fazla kilolarımızdan hızlı bir şekilde kurtulmak isteriz. Üstelik bu mevsim aslında kilo vermek için son derece idealdir. Artan terleme ile birlikte metabolizma hızı da artar, bu da yaz aylarında sağlıklı kilonuza daha kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz anlamına gelir. İşte yazın hızlıca sağlıklı kiloya ulaşmanızı sağlayacak bazı sağlıklı yaşam önerileri!

 

1. Bol su için

Yaz aylarında daha fazla terlediğimiz için vücudumuzun su ihtiyacı da artar. Su yerine çay, kahve, gazlı içecekler tüketmek su ihtiyacını karşılamadığı gibi sağlıklı kilonuzdan uzaklaşmanıza neden olabilir. Bu nedenle hem su ihtiyacını karşılamak hem de metabolizmayı hızlandırmak için günde 2-3 litre arası su tüketmeniz gerekir.

 

2. Düzenli uyuyun, erken uyanın

Düzenli uyku

Düzenli ve kaliteli uyku, metabolizmayı canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Yaz aylarında daha geç yatma eğiliminde olsak da sağlıklı kiloya ulaşabilmek adına erken yatmak ve güne erken başlamak son derece önemlidir. Bu nedenle her gün aynı saatte uyumaya ve uyanmaya özen gösterin, metabolizmamızın gün ışığı ile birlikte harekete geçtiğini unutmayın.

 

3. Bitki çayı tüketin

yeşil çay

Yeşil çayın metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Yaz aylarında tüketimi artan gazlı içecekler yerine çayınızı soğuk bir biçimde yeşil çay gibi sağlıklı bitki çayları ile hazırlayın ve tüketin. Yeşil çay iştahınızı bastırmanıza, metabolizmanızı hızlandırmanıza ve sindirim sağlığınızı desteklemenize yardımcı olur.

 

4. Hareket edin

Yaz aylarında, yüksek sıcaklıklar nedeniyle daha az hareket etme eğiliminde oluruz. Oysa sağlıklı kiloya ulaşmak için yaşamımızdaki hareketi artırmamız gerekir. Bunun için yaz aylarında yüzme, açık hava yürüyüşü, bisiklet turları gibi aktivitelerle hayatınızdaki hareketi çoğaltın. Tüm bu aktiviteleri, elbette günün serin saatlerinde yapmayı tercih edin.

 

5. Uzun süre aç kalmayın

Sağlıklı kiloya ulaşmak için aç kalmanız gerektiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Porsiyonlarınızı küçültmeniz her açıdan faydalı olabilir ancak aç kalmak metabolizmayı yavaşlatıcı etkiye sahiptir. Bu nedenle beslenmenize sağlıklı atıştırmalıklardan oluşan ara öğünler eklemeyi unutmayın.

 

6. Detoks etkili besinler tüketin

Sirke, sağlık için olan sayısız faydasının yanı sıra metabolizmayı hızlandırıcı bir etkiye de sahiptir. Maydanoz ise hem önemli bir detoks hem de metabolizma hızlandırma aracıdır. Siz de beslenmenizde bu türden besinlere yer vererek sağlıklı kiloya ulaşma sürecinizi destekleyin ve genel sağlığınızı koruyun.

 

7. Sabah kahvaltısını atlamayın

Günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Uyandıktan sonra, yarım saat içerisinde kahvaltı yaparsanız metabolizmanız hızlanmaya başlar ve daha hızlı kilo verdiğinizi görürsünüz. Bu nedenle güne sağlıklı ve ölçülü bir kahvaltı ile başlayarak siz de sağlıklı kilonuza en kısa sürede ulaşabilirsiniz.

 

8. Ekmekten uzak durun

Ekmekten uzak durun

Sağlıklı kilonuza ulaşmak için ekmek tüketimini sınırlandırmanız gerekir. Beyaz ekmek bu konuda en büyük suçlu gibi görünse de aslında kepekli ekmek ile beyaz ekmeğin kalorisi aynıdır! Yalnızca kepekli ekmek posalıdır ve bu da tokluk hissini uzatır, kan şekerini dengeler. Bu nedenle beyaz ekmek yerine kepekli ekmeği tercih edebilirsiniz; ancak her şekilde fazla tüketmemeniz gerektiğini unutmayın!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Düzenli Egzersiz ve Kilo Kontrolünün Sağlığınızda Yaratacağı 8 Mükemmel Etki

Sağlıklı Bir Yaşam için Beslenme Tüyoları

Detoks Etkisi Yapan 11 Yiyecek

Ne Yersen O'sun! Beslenme Alışkanlığımızın Psikolojimize Olan Muazzam Etkileri