BLOG

BLOG

SPA'NIN ZİHİNSEL VE BEDENSEL OLARAK YARATTIĞI 7 FAYDA


SPA'nın Zihinsel ve Bedensel Olarak Yarattığı 7 Fayda

SPA, son yıllarda özellikle alternatif tıp uygulamaları arasında en popüler seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Aslında oldukça köklü bir uygulama olan ve Roma İmparatorluğu döneminde yaralanan askerleri iyileştirmek için kullanılan SPA, günümüzde yalnızca sağlık açısından değil, aynı zamanda keyifli vakit geçirmek için de tercih edildiğinden giderek yaygınlaşıyor. Suyun iyileştirici ve sakinleştirici etkisinden faydalanan SPA uygulamalarında; termal özelliğe sahip sular, masaj yağları ve rahatlatıcı kokular kullanılırken yaygın masaj teknikleri, sauna ve tuz odası gibi alternatif tekniklerden de yararlanılıyor. Tüm bu sebeplerden dolayı SPA'nın zihinsel ve bedensel olarak birçok faydası bulunuyor.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Saunanın Faydaları Nelerdir?

1. Cilt Rahatsızlıklarıyla Mücadelenizde Size Destek Olur

SPA'nın ana kaynağını oluşturan termal özellikli sular, ideal sıcaklıkları ve yüksek mineral içerikleri sayesinde cildin rahatlamasını ve iyileşmesini sağlıyor. Özellikle egzama gibi kronik cilt rahatsızlıklarının hafifletilmesinde etkili olan SPA, diğer yandan cilt tonunun eşitlenmesi ve cildin pürüzsüzleşmesi için de kullanılıyor. Termal sular dışında SPA masajları esnasında kullanılan bitkisel özlü yağlar da yine cilt sağlığı ve güzelliği açısından olumlu etki yaratıyor.

 

2. Kas ve Eklem Ağrılarından Kurtulma Sürecini Hızlandırır

SPA, vücudun gevşemesini sağlayan sauna, buhar odası ve Türk hamamı gibi faydalı alanların yanı sıra; kasların ve eklemlerin rahatlamasına yardımcı olan klasik masaj, Thai masajı ve İsveç masajı gibi farklı uygulamalar da içeriyor. Böylece kasların ve eklemlerin rahatlamasını kolaylaştıran SPA uygulamaları, özellikle romatizma ve kramp gibi kas ya da eklem ağrısına sebep olabilen durumlarda önemli bir kurtarıcıya dönüşüyor.

 

3. Toksinlerin Vücuttan Daha Hızlı Atılmasını Sağlar

Şifa kaynağı olarak bilinen ve SPA'nın bir parçası olan termal sular, cilt gözeneklerini açarak toksinlerin vücuttan uzaklaştırılma sürecini hızlandırıyor. İdeal sıcaklıkları ve zengin içerikleri sayesinde detoks etkisi yaratan termal özellikli sular, terleme yoluyla toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlıyor. Ayrıca termal su ile birlikte SPA masajları da toksinleri vücuttan atma konusunda olumlu etki yaratıyor.

 

4. Vücudun Forma Girmesine Yardımcı Olur

Özellikle yüzmeyi sevenler için her mevsim mükemmel bir seçenek olan SPA, ideal sıcaklığı sayesinde yılın her dönemi formunuzu koruyabilmenize imkan tanıyor. Tüm vücudu çalıştıran yüzme hareketleri ile zayıflama sürecinizi hızlandırabilir ve/veya formda kalmaya devam edebilirsiniz. Buna ek olarak jakuzi, sauna, buhar odası gibi diğer SPA uygulamaları da yoğun şekilde ter atmanızı sağladığı için forma girmenize yardımcı oluyor.

 

5. Uyku Bozukluklarının Giderilmesinde Etkilidir

SPA, bedene verdiği rahatlık sayesinde, özellikle akşam saatlerinde kullanıldığında, uykuya dalmayı büyük ölçüde kolaylaştırıyor. SPA uygulamalarının tümü, bedensel ve zihinsel açıdan sizi rahatlattığı için, uyku problemlerinizi çözmenize de destek oluyor. Uyku problemlerinizde size destek olan SPA uygulamalarının başında ise termal su, masaj, tuz odası ve sauna geliyor.

 

6. Baş Ağrılarınızın Hafiflemesine Destek Olur

Migren, kronik ya da akut baş ağrıları ve benzeri durumlar, günlük hayatınızı olumsuz yönde etkilediği için sık sık kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz. Bu tarz durumlarda, hem tedavinize destek amaçlı hem de anlık olarak rahatlamak için kan damarlarınızın genişlemesine yardımcı olan SPA uygulamalarından faydalanabilir, böylece kendinizi çok daha dinlenmiş ve huzurlu hissedebilirsiniz.

 

7. Stres Seviyesini Düşürerek Rahatlamanızı Sağlar

Sakinleştirici bir atmosfere sahip olan SPA; sadece sizi günlük hayattaki stresli ortamınızdan uzaklaştırmakla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda vücuttaki elektriği alan ve gevşemenizi sağlayan uygulamalarıyla da stresten arınmanıza yardımcı oluyor. Bu yüzden SPA'yı yalnızca tedavi ya da sağlık amaçlı değil, rahatlama ve keyifli vakit geçirme amacıyla da kullanabilirsiniz.

 

Huzurun Adresi: Elite World Grand Sapanca 

Kusursuz bir doğa içinde, yüksek standartlara sahip konaklama imkanları eşliğinde SPA'nın tüm iyileştirici etkilerinden faydalanmak için siz de Elite World Grand Sapanca'yı tercih edebilir, böylece hem bedensel hem de zihinsel olarak rahatlayabilirsiniz. Üstelik toplantı salonu ve restoran gibi özel alanlar sayesinde iş veya eğlence amaçlı organizasyonlarınızı da yine Elite World Grand Sapanca'nın doğayla iç içe, konforlu ortamında gerçekleştirebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: