BLOG

BLOG

BALAYI PLANLARINIZI YAPMADAN ÖNCE BU YAZIYI MUTLAKA OKUYUN


Düğün telaşı bittikten sonra hem gelin hem de damat için evliliğin en güzel kısmı olan balayı, dinlenme ve eğlenme açısından oldukça önemli bir tatildir. Eşlerin düğün yapılmadan önce ya da düğünden hemen sonra karar verdikleri balayı yeri, kesinlikle uzun bir süreye yayılarak karar verilmesi gereken bir durumdur. Hem yurt içinde hem de yurt dışında balayı için tercih edilebilecek pek çok yer vardır. Balayı yerini belirlemede en önemli etkenlerden biri de bütçedir. Balayı bütçenizi belirledikten sonra ilk işiniz eşiniz ile beraber ortak beğeninizi kazanan bir yeri seçmek olmalıdır. Eşlerin karar vermekte oldukça zorlandığı balayı tatili için en güzel yerleri sizin için araştırdık. Balayı planlarınızı yapmadan önce bu yazıyı mutlaka okuyun!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Balayına Giderken Alınması Gerekenler

Bodrum

Yurt içinde en çok tercih edilen yerlerin başında gelen Bodrum, her mevsim oldukça hareketli olan bir yerdir. Fakat Bodrum’un tadını çıkarmak, denize girmek ve en güzel yerlerini rahatça gezmek için yaz dönemlerini tercih etmelisiniz. Mavilikler ülkesi olan Bodrum, muhteşem koyları, masmavi denizi, doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları, kendine özgü yemekleri, mandalina bahçeleri ve sıcakkanlı insanları ile balayı çiftlerini en iyi şekilde karşılıyor. Yurt içindeki balayı tatiliniz için Bodrum’u tercih ederek hayatınız boyunca unutamayacağınız anılar elde edebilirsiniz.

 

Marmaris

Balayı turlarının en çok yapıldığı ve balayına çıkan çiftlerin en çok tercih ettiği yurt içi balayı lokasyonlarından olan Marmaris, Muğla’nın tatil cennetlerinden biridir. Masmavi denizine, uçsuz bucaksız koylarına ve plajlarına aşık olacağınız Marmaris, Kumlubük, Amos Koyu, Ayın Koyu, Kızkumu Koyu, Abdi Reis Koyu ve Marmaris Boncuk Koyu ile de beğeninizi kazanacak. Marmaris’e gittiğinizde mutlaka tekne turuna çıkmalı ve bu koyların her birine giderek birer hatıra resmi çektirmelisiniz. Dilerseniz Marmaris’e gittiğinizde balayı turları yapan firmalar ile anlaşarak daha bilinçli ve verimli bir tatil yapabilirsiniz. Yaz sezonunda Elite World  Marmaris Hotel’i tercih edebilirsiniz.

 

Antalya-Belek

Balayı tatili ve balayı otelleri denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Antalya-Belek, yılın her mevsimi oldukça rağbet görüyor. Antalya tatilinizde balayı sürenizi biraz uzun tutarak, müze, plaj, koy, şelale, yayla, kanyon ve diğer tüm özel yerleri rahatça gezebilirsiniz. Balayından sonra da mutlaka gelmek isteyeceğiniz Antalya, özellikle yaz döneminde her yıl ziyaret etmek isteyeceğiniz şehirlerden olacak.

 

Maldivler

Yurt dışı balayı tatili denince akla ilk gelen yer olan Maldivler, Hint Okyanusu üzerinde yer alan 1.200 adadan oluşan bir cennettir. Hindistan’ın güneyinde, Sri Lanka’nın ise 750 km güneybatısında bulunan Maldivler, Hindistan cevizi ağaçları, beyaz kumlu plajları, berrak denizi, egzotik bungalovları ve dinlenme yerleri ile benzersiz bir balayı tatili sunuyor. Deniz altı keşifleri, su sporları ve diğer aktiviteleri yapabilmek için Ocak ve Temmuz arası dönemi tercih edebilirsiniz.

 

Seyşeller

Maldivler’e benzer olarak en gözde balayı lokasyonlarından olan Seyşeller, tropik ada cennetlerinden oluyor. Şeker beyazını anımsatan bir kum yapısına sahip olan plajları, turkuaz denizi ve palmiye ağaçlarının kazandırdığı doğal güzelliği ile beğeninizi kazacak olan Seyşeller, hem yurt içinden hem de yurt dışından oldukça rağbet görüyor. Hint Okyanusu’nda bulunan bu destinasyon 100’ü aşkın adadan oluşuyor. Balayı çiftlerinin beğenisini kazanacak olan Seyşeller için vize de gerekmiyor.

 

Santorini

Yunan Adaları arasında en önemlilerinden biri olan Santorini, balayı tatili için oldukça güzel bir seçenek oluyor. Gün batımı manzarası ile dünyaya ün salan Santorini, beyaz badanalı evleri, mavi renkli kapıları ve kendine özgü kubbeli evleri ile de son derece merak uyandırıyor. Hem turistler hem de balayı çiftleri tarafından oldukça beğeni kazanan bu adaya hava yolu ile kolayca ulaşabilirsiniz. Gece hayatının önemli olduğunu düşünüyorsanız, Santorini gecelerinin eğlencelerini mutlaka görmelisiniz. Balayı için yurt dışı tatiline çıkmak istiyorsanız kesinlikle düğünden önce vize ya da pasaport işlemlerini tamamlamalısınız. Aksi taktirde düğün telaşı ile bu işlemler ile ilgilenemeyebilirsiniz. Ayrıca gideceğiniz yeri önceden belirleyerek indirimli uçak biletlerinden ya da kampanyalı otellerden de yararlanabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: