BLOG

BLOG

İLKBAHARDA YURT DIŞINDA MUTLAKA ZİYARET ETMENİZ GEREKEN 8 LOKASYON


İlkbahar, yaşanacak güzel günlerin ve samimiyetin habercisidir. Çiçekler açar, her taraf yeşile bürünür ve güneş daha çok görünür. İlkbahar, insanda tarif edilmez bir mutluluk yaratır. Adeta bir uyanıştır. Bu mevsimde dünyanın birçok noktası muhteşem bir güzelliğe bürünür. E bize de ‘’Acaba nereye gitsem?’’ sorusunu cevaplamak kalır. İşte yeni keşiflerin peşinde, ilkbaharda yurt dışında mutlaka ziyaret etmeniz gereken 8 lokasyon…

 

Amsterdam, Hollanda

Amsterdam

Bir şehri anlamanın en güzel yolu, o şehirde yürümektir. O yürüyüşlerde kısa molalar verip insanları ve sokakları seyretmektir. Amsterdam ise bunları keyifle yapabileceğiniz bir şehir. Bu şehirde köprülerde, kanal kenarlarında, ara sokaklarda kısacası her yerde doyasıya gezebilir ve şehri deneyimleyebilirsiniz. Nisan ayında buraya giderek lale zamanına denk gelebilirsiniz. Ayrıca bir saat mesafede bulunan Leiden'a giderek lale tarlalarının güzelliğine şahit olabilirsiniz.

 

Virgin Adaları, ABD

Tam bir Karayip cenneti olan Virgin Adaları; birinci sınıf su sporları, okyanus kıyısı otelleri ve bembeyaz kumlu plajlarıyla görülmeye değer yerlerden bir tanesidir. Buranın en kalabalık zamanı ise mart ayıdır. Fakat nisan aylarında insan sayısı kabul edilebilir seviyelerdedir. Aynı zamanda bu lokasyonda, nisan ayında birbirinden güzel kostüm partileri, tekne yarışları ve gıda fuarlarını da bulmak mümkündür. Caneel Körfezi ve Virgin Adaları Milli Parkı mutlaka gezilmesi gereken yerlerden bazılarıdır.

 

Kazablanka, Fas

Kazablanka

Fas'ın Kazablanka şehrinin güzelliğine tanık olmak ve dayanılmaz çöl sıcaklarını yaşamamak istiyorsanız, kesinlikle hem kuru hem ılık havanın olduğu nisan ayını tercih etmelisiniz. Burada mutlaka görülmesi gereken beyaz kumlu uzun sahil, 2. Hasan Camiisi ve Fransız sömürge dönemi yapıları gibi birçok tarihî ve doğal güzellik bulunmaktadır.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Fransa Gezilecek Yerler

Tokyo, Japonya

Tokyo

Gittiğiniz şehirde tam anlamıyla bahardan esintiler olsun ister misiniz? O zaman Tokyo sizin için doğru adres. Çünkü Tokyo'da nisan ayının ilk haftası Sakura zamanıdır. Sakura zamanında Eski Edo Kalesi'nin ve İmparatorluk Sarayı'nın bahçelerinde kiraz ağaçları çiçek açar ve muhteşem bir görsel şölen başlar. Bu görsel şölene tanık olmanın yanı sıra, yeme içme konusunda iddialı olan Tokyo'da Sukiyaki, Shabu gibi yemekler tatmayı ve Yakitori lokantalarını deneyimlemeyi de unutmayın!

 

Chicago, ABD

Nisan ayı, sert bir kışı geride bırakan Chicago'yu gezmek için ideal zamanlardan bir tanesi. Diğer bir yandan bu dönem; burada konaklamak, yeni otelleri keşfetmek ve fırsatlardan yararlanmak için oldukça iyi bir zaman. Siz de bahar aylarında Chicago'ya giderek gece mekânlarını, ünlü restoranları ve birinci sınıf müzeleri gezebilirsiniz.

 

Roma

Roma

Boşuna ''Geldi bahar ayları, gevşedi gönül yayları!'' dememişler! E bu gönül yayları da en güzel ''aşk şehri'' Roma’da gevşer! Yaz aylarında aşırı sıcak olan Roma'da, nisan ve mayıs aylarında müthiş bir hava hakimdir. Buraya geldiğinizde Tiber’in kenarında ve Roma sokaklarında doyasıya gezebilirsiniz. Aynı zamanda burada bulunan birbirinden güzel tarihî yerleri keşfedebilirsiniz.

 

Kopenhag, Danimarka

Kopenhag, mayıs ve kasım aylarında oldukça kalabalıktır. Fakat nisan ayında fiyatlar ucuzlar ve insan sayısı azalır. Kültür sanat kenti olan Kopenhag'da düşük sezon fiyatlarından yararlanmak, bölge halkı tarafından el üstünde tutulmanızı da sağlar. Avrupa’nın en eski ve büyüleyici eğlence parkı Tivoli Bahçeleri de burada bulunmaktadır.

 

Saraybosna, Bosna Hersek

Bosna Hersek'te geniş bir vadide konumlanan Saraybosna, sahip olduğu tarihî birikimiyle bahar aylarında tercih edilen noktalardan bir tanesidir. Sahip olduğu bu miras yüzünden ''Avrupa'nın Kudüs'ü'' olarak adlandırılmaktadır. Bünyesinde sinagog, kilise ve camiyi aynı anda barındıran nadir şehirlerdendir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: