BLOG

BLOG

İLKBAHAR AYLARININ EN SAKİN VE HUZURLU 7 TATİL ROTASI


Dört mevsiminin de ayrı güzellikler yaşattığı ülkemiz, özellikle ilkbahar aylarında muhteşem manzaralara ev sahipliği yapar. Kış boyunca hasret kaldığımız güneşin kendisini göstererek çiçek açtırdığı bu güzel mevsim, ülkemizin her bir bölgesini de adeta cennetten bir köşeye çevirir. Bu yazımızda ilkbaharın güzelleştirdiği tatil rotalarına yer vereceğiz. İşte ilkbahar aylarının en sakin ve huzurlu 7 tatil rotası!

 

1. Kapadokya

Kapadokya

Sahip olduğu yeryüzü şekilleri ile dünyadaki benzersiz yerlerden biri olan Kapadokya, her mevsim güzel olsa da ilkbaharda bambaşka bir atmosfere bürünür. Bembeyaz atlar ve renkli uçan balonlarla unutulmaz manzaralara tanık olmak isterseniz, siz de bu bahar rotanızı Kapadokya'ya doğru çevirebilirsiniz. Güvercinlik Vadisi, Kızıl Vadi, Uçhisar Kalesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağı, Ihlara Vadisi ve daha fazlası, sizi bu muhteşem rotada bekleyen güzelliklerden bazıları.

 

2. Datça

Datça

Ünlü coğrafyacı Strabon, "Tanrı sevdiği kulunu Datça'ya bırakır." derken hiç de haksız değildi. Çünkü Datça gerçekten de insanın ömrüne ömür katan bir yer! Muhteşem doğası, tertemiz havası ile ilkbaharda oldukça güzel manzaralara ev sahipliği yapan Datça'da muhteşem geziler yapabilir, sessizliğin ve huzurun tadına varabilirsiniz.

 

3. İğneada

Bahar aylarında bambaşka bir güzelliğe bürünen yerlerden biri de İğneada olsa gerek. Doğanın bir mucizesi olan bölge, 2007 yılından beri milli park statüsünde bulunuyor. Kırklareli sınırları içerisinde yer alan bu güzel yer hem İstanbul'a çok yakın hem de denizi ve doğayı bir arada barındıran ender güzelliklerden.

 

4. Cunda Adası

Cunda Adası

Ayvalık'ta bulunan Cunda Adası yaz aylarında oldukça kalabalık olsa da sakinlikten yana olanlar için ideal bir atmosfere sahiptir. Ilık rüzgârın eşliğinde muhteşem manzaralara tanıklık etmek istiyorsanız, Cunda aradığınız yer olabilir.

 

5. Şirince

İzmir'in tatlı mı tatlı köyü Şirince, gerçekten de her mevsim başka güzeldir. Ama baharda yeşil doğası, ılık havası ile insanın huzuruna huzur katar. Eğer siz de ilkbaharda kalabalıktan uzak, doğa ile iç içe bir kaçamak yapmak istiyorsanız, Şirince tam da hayal ettiğiniz yer olabilir. Yeşil bir doğanın içinde eski Türk konakları arasında gezinmek için ilkbaharı bekleyin!

 

6. Assos

Assos

Çanakkale Assos da ilkbahar aylarının sakin tatil rotalarından. Mitolojik hikâyelere konu olmuş bölgede tarih, yeşil doğa ve denizle iç içe olabilirsiniz. Bu güzellikleri keşfetmek için en doğru zaman ise elbette ilkbahar! Çünkü bu mevsimde, Assos'ta tatilinize eşlik edecek iki şey ancak huzur ve sessizlik olabilir!

 

7. Yedigöller

İstanbul'a yakınlığıyla her mevsim tercih edilen Bolu Yedigöller, ilkbaharda doğanın uyanışına muhteşem şekilde tanık olabileceğiniz bir rotadır. Dolayısıyla Batı Karadeniz'in yeşil cenneti, baharda tatil için mutlaka incelemeniz gereken yerlerden. Eğer siz de doğanın kucağında baharı selamlamak isterseniz, Yedigöller'de ufak bir tatil planlayabilirsiniz.

 

8. Van

Doğu Anadolu’nun hayranlık uyandıran şehri Van da her mevsim büyük bir keyifle gezilebilecek yerlerden biridir. Adeta tarih kokan şehir, birçok doğal güzelliğe de ev sahipliği yapıyor. İşte bu keyifli gezi deneyimini yaşarken konaklayabileceğiniz Elite World Van Hotel, neoklasik mimarisi ve modern hizmet anlayışı ile tatil keyfinizi tamamlıyor.

Bilgi ve rezervasyon için 0432 484 11 11 numaralı telefonu arayabilir veya aşağıdaki link üzerinden inceleme yapabilirsiniz.

https://www.eliteworldhotels.com.tr/elite-world-van-otel.aspx

 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul ve Çevresinde Trekking Yapabileceğiniz 10 Rota

İlkbaharda Yurt İçinde Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Yer

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 12 Tatil Yeri

İstanbul ve Çevresinde Değerlendirebileceğiniz En İyi 8 Bisiklet Rotası