BLOG

BLOG

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN 10 MUHTEŞEM TREN YOLCULUĞU ROTASI!


En gizemli ve nefes kesen yerleri keşfetmek için bir tren yolculuğundan daha iyi ne olabilir ki? Tren, sanayi devriminin şüphesiz en iyi hediyelerinden bir tanesidir. Teknolojik gelişmeler doğrultusunda hayatımıza giren yeni ulaşım olanakları ile pek tercih edilmese de onun her zaman büyüleyici bir havası vardır. Eğer siz de gerçek bir tren yolculuğu tutkunuysanız biraz sonra vereceğimiz rotalara mutlaka göz atın!

 

The Ghan, Avustralya

ghan

Avustralya'da bulunan The Ghan Treni, size muhteşem bir deneyim sunar. Muhteşem döşemeleriyle dikkat çeken bu tren, Adelaide'den kalkarak Darwin'e ulaşır. 3.000 km'lik bu yolculukta, büyüleyici yerler ziyaret edilir.

 

The Jungfrau, İsviçre                         

jungfrau

''Kısa bir yolculuk yapayım ama enfes manzaralardan da mahrum kalmayayım.'' diyorsanız The Jungfrau sizi bekliyor. En yüksek tren yolculuklarından biri olan Jungfrau, tam olarak 3.454 metreye ulaşıyor. Kleine Scheidegg ve Jungfraujoch arasında gerçekleşen bu yolculuk, tam 10 km uzunluğunda. Aletsch Buzulu ve Bern Alpleri'ni görebileceğiniz bu rotada, İsviçre köylerinin tüm güzelliğine şahit olacaksınız.

 

Trans Sibirya, Rusya

trans sibirya

Başkent Moskova ve Vladivostok arasında bir rotaya sahip olan Trans Sibirya Demiryolu, tam 10.000 km uzunluğunda. 7 gün süren yolculuk içerisinde doğanın her haline şahit olacaksınız.

 

Bergen, Norveç

bergen

371 km'lik bir rotaya sahip olan Bergen Demiryolu, önemli bir Norveç rotasıdır. Bergen'den Honefoss'a uzanan rota, 1.222 metre yüksekliğe sahip. Bu yolculuk içerisinde 300'den fazla köprü ve 200'den fazla tünelden geçiliyor.

 

Flåm, Norveç

Flam Demiryolu, 20 km uzunluğa sahip bir rota. Fakat bu yolculuk süresi içerisinde, Batı Norveç'in en güzel hallerine şahit oluyorsunuz. Aurlandsfjord'un ucundaki Flam kasabasından başlayan tren yolculuğu, Myrdal’da sona ediyor. Oldukça dik olan bu tren yolculuğu, 863 metreye tırmanıyor.

 

Le Petit Train Jaune, Fransa

Fransa'da bulunan Le Petit Train Jaune, Villefranche De Conflent başlayarak Latour De Carol'a ulaşıyor. 63 km uzunluğa sahip olan bu rota, İspanya sınırında bitiyor. Yolculuk boyunca muhteşem doğa güzelliklerine şahit olduğunuz gibi, Pont Gisclard asma köprüsü gibi önemli yapıları da görüyorsunuz. 

 

Ella – Kandy, Sri Lanka

Ella Kandy Treni, oldukça rağbet gören bir tren. Toplamda 8 saat süren yolculuğun biletleri, haftalar öncesinden tükeniyor. Yolculuk için 3 seçenek bulunuyor. Birinci sınıfta daha rahat edeceğiniz olanaklar bulunurken, üçüncü sınıfta biraz daha normal hizmetler bulunuyor. 

 

California Zephyr, ABD

Chicago'dan San Francisco'ya hareket eden California Zephyr, tam 52 saat boyunca bu rotada ilerliyor. 4.000 kilometre süren bu yolculuk ABD'yi keşfetmek için muhteşem bir fırsat.

 

The Jacobite, Birleşik Krallık

Harry Potter serisinden tanıdığımız The Jacobite Treni, 66 kilometre boyunca yol alıyor. Bu rota içerisinde vadilerden geçerken muhteşem manzaralara şahit oluyorsunuz. Dağların ve göllerin tüm güzelliklerini, en ince ayrıntısına kadar görüyorsunuz.

 

TranzAlpine, Yeni Zelanda

TranzAlpine, beş saate yakın yolculuğu ile muhteşem manzaralara tanıklık etmenizi sağlıyor. Başkent South Islan'dan Greymouth şehrine ulaşırken daha önce görmediğiniz güzellikleri görme fırsatı buluyorsunuz. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: