BLOG

BLOG

KISA RAMAZAN BAYRAMI TATİLİNİ FIRSAT BİLİP GİDEBİLECEĞİNİZ 8 YAKIN YURT DIŞI LOKASYONU


Ramazan Bayramı tatili yaklaşıyor. Bazılarımız tatil planını aylar öncesinden yaptı, bazılarımızsa şu sıralar yapmaya çalışıyor. Bu yıl Ramazan tatili yalnızca 4 gün olduğu için tatil planları da ne yazık ki daha yakın lokasyonlara göre yapılıyor. Peki ya yurt dışına çıkmak isteyenler? Tüm hayalleri suya mı düştü? Tabii ki hayır! Ülkemize son derece yakın olan ve 4 günlük tatilde kaçamak yapılabilecek birçok yurt dışı lokasyonu var. İşte kısa Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilip gidebileceğiniz 8 harika lokasyon!

 

1. Mykonos

Mykonos

Mykonos; sınır tanımayan eğlence hayatı, tertemiz denizi ve kumsalları ile turistlerin en sevdiği lokasyonlardan biri. Zaten sanıyoruz ki bu harika Yunan adasının ününü duymayan, resimlerini görmeyen yoktur. Üstelik Mykonos, İstanbul'a uçakla sadece 1 saat uzaklıkta! Dilerseniz çeşitli Ege şehirlerinden deniz yolu ulaşımı ile de adaya ulaşabilirsiniz. Bu nedenle eğer kendinize kısa tatilde çok gezmeli bir yer arıyorsanız, bu lokasyonu aklınızın bir kenarına not edin deriz.

 

2. Beyrut

beyrut

Lübnan'ın başkenti Beyrut, güneşli plajlardan oluşan bir liman kenti. Bu harika şehirde kendinizi hem Avrupa'da hem de Orta Doğu'da hissedebiliyorsunuz. Beyrut'a İstanbul'dan uçakla 1 saat 45 dakika gibi bir sürede ulaşmanız mümkün. Bu nedenle bayram tatili seçeneklerinizden biri olarak bu bölgeyi değerlendirmenizde fayda var.

 

3. Karadağ

karadağ

Karadağ son zamanların en popüler tatil lokasyonlarından birisi. Kotor, Budva, Podgorica Karadağ'da gezebileceğiniz yerlerden yalnızca birkaçı. Yeşil ile mavinin iç içe olduğu bu eşsiz coğrafyada muhteşem vakit geçirebilir, lezzetli yiyecekler tadabilirsiniz. İstanbul'dan Karadağ'a uçakla 1,5 saat içerisinde ulaşmanın mümkün olduğunu da söylemeden geçemeyeceğiz.

 

4. Selanik

Bu güzel Yunanistan şehri, Türkiye'ye en yakın tatil lokasyonlarının başında geliyor. Üstelik burada kendinizi yabancı hissetmeniz mümkün değil. Çünkü şehir, adeta İzmir'i anımsatıyor. Selanik'e ulaşım ise İstanbul'dan uçakla 1 saat 20 dakika gibi bir süre içerisinde gerçekleşiyor.

 

5. Bosna Hersek

Balkanların en güzel ülkelerinden biri olan Bosna Hersek de bayram tatilinde gidebileceğiniz lokasyonlardan. Ülkenin her köşesi ayrı güzel, her köşesi tarihi ve doğal güzelliklerle dolu. Bosna Hersek'e uçakla İstanbul'dan 1, 5 saat içinde ulaşabilirsiniz. Savaşın yaralarını sarmaya çalışan, sıcakkanlı ve Türk dostu insanlarla tanışacağınız harika bir tatil sizi bekliyor!

 

6. Prag

Prag

Ünlü Avrupa şehri Prag, tarihi güzellikleri ve büyüleyici atmosferiyle her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Üstelik küçük bir şehir olduğu için Prag'ı bayram tatili süresince rahatlıkla gezebilirsiniz. Şehre ulaşmak içinse İstanbul'dan 2 saatlik bir uçak yolculuğu yeterli.

 

7. Santorini

Santorini

Bayram tatilinde gidebileceğiniz bir diğer Yunan adası da Santorini. Santorini volkanik patlamalar sonucu oluşmuş doğa harikası bir ada. Adaya ulaşabilmek için İstanbul'dan Atina aktarmalı yolculuk etmek gerekiyor ancak yolculuk, sizi yoracak kadar uzun değil. Bu nedenle kısa bayram tatilinde rotanızı bu harika yere çevirebilir ve etkileyici manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.

 

8. Kosova

Uçsuz bucaksız dağlar ve ormanlarla kaplı bir ülke olan Kosova, mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Zaten yaz aylarında yayla turizmi, kış aylarında ise kayak turizmi ile bir hayli canlanıyor. Dilerseniz siz de kısa bir yolculukla bu küçük ülkeyi ziyaret edebilir, muhteşem yerler keşfedebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: