BLOG

BLOG

ANADOLU YAKASI MÜZELERİ REHBERİ


İstanbul dendiği zaman akla gelen ilk şey, tabii ki sahip olduğu kültürel birikim. Bu kültürel birikimle sadece belirli noktalarda değil, şehrin dört bir noktasında karşılaşmak mümkün. Mesela bir sokakta, deniz kenarında veya bir müzede… Özellikle müzeler sahip oldukları çeşitlilik ve birikim ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Biz de bu yazımızda kültürel yanınıza katkıda bulunabilecek, Anadolu Yakası’nda konumlanan müzeleri sıraladık. İşte Anadolu Yakası’nda ziyaret edilmeyi bekleyen müzeler!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Kadıköy'de Yapılacak Etkinlikler & Müze Kart Alacaklara Tavsiyeler

Müze Gazhane

İstanbul’un en önemli mekanlarından olan Hasanpaşa Gazhanesi şu anda Müze Gazhane olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Osmanlı Dönemi’nde, gaza olan ihtiyacın karşılanması amacıyla kurulan Hasanpaşa Gazhanesi’ni turlarken kendinizi nostaljik bir geziye çıkmış gibi hissedeceksiniz. Geniş bir alana yayılan Müze Gazhane’de vaktinizi verimli geçirebileceğiniz bir sürü olanak bulunuyor. Gezinizi bitirdikten sonra ister kahvenizi yudumlayın, isterseniz de çeşit çeşit aktivitelerden size uygun olanı seçip katılım sağlayın. Birbirinden keyifli workshoplara katılım sağlamayı unutmayın, bizden tavsiye!

Adres: Hasanpaşa, Kurbağalıdere Cd. No:125, 34722 Kadıköy / İstanbul

 

Hababam Sınıfı Müzesi

Yeşilçam’ın gözde yapımı olan Hababam Sınıfı’nın çekimleri için Adile Sultan Sarayı kullanılıyordu. Peki sarayın içerisinde yer alan Hababam Sınıfı Müzesi’ni hiç ziyaret ettiniz mi? Filmde yer alan ve hafızamıza kazınan jenerik sahnelerin dekorlarda kullanıldığı, karakterlerin balmumu heykellerinin yer aldığı müzede nostaljik anlar yaşayacaksınız. İnek Şaban rolüyle Kemal Sunal, Güdük Necmi rolüyle Halil Akçatepe ve Hafize Ana rolünde Adile Naşit… Hababam Sınıfı Müzesi’ni gezdikten sonra içinizde filmi yeniden izleme isteği oluşacak!

Adres: Altunizade, Tophanelioğlu Cd. No:19, 34662 Üsküdar/İstanbul
 

Uçurtma Müzesi

Mehmet Nazi Aköz tarafından 1986 yılında toplanmaya başlayan uçurtmalar, Uçurtma Müzesi'nde sergilenmektedir. Büyükleri çocukluğuna götüren, çocukların da görür görmez yüzünü gülümseten rengarenk uçurtmalar! 6 kıta ve 33 ülkeden 2.500’ün üzerinde uçurtma ve uçurtma malzemesinin sergilendiği müze, aynı zamanda ülkemizdeki tek uçurtma müzesidir. Uçurtma Müzesi’nin içerisinde bir de çocukların kendi zevklerine göre tasarlayabildikleri ‘’Uçurtma Okulu’’ bulunuyor. Siz de eğer çocuklarınıza ilginç bir aktivite hediye etmek istiyor ya da çocukluğunuzun vazgeçilmezi olan uçurtmalarla tekrar o eski günlere ışınlanmak istiyorsanız bu müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz!

Adres: Adres: Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi, Uncular Caddesi, Bakıcı Sokak, No:12 Üsküdar / İstanbul

 

Sabri Artam Vakfı Otomobil Müzesi

Çengelköy'de yer alan Sabri Artam Vakfı Otomobil Müzesi, 1998 yılında açılmıştır. 

Müze, otomobil kültürünü geliştirmek isteyenler için harika bir alternatif. Beş kattan oluşan müzede yüzlerce rengarenk, antika araba yer almakta. Bu keyifli otomobil tarihi yolculuğundan sonra bir keyif kahvesi içerek gördüğünüz arabaları tekrar tekrar hatırlamak isterseniz, müzede bir de kafeterya bölümü bulunuyor. Şimdiden iyi geziler dileriz!

Adres: Sabri Artam Vakfı Otomobil Müzesi

 

Barış Manço Müzesi

Barış Manço Müzesi, Anadolu Yakası’nın güzide semtlerinden Moda’da bulunuyor. Bu müze aynı zamanda sanatçının ailesiyle yaşadığı, eserlerini ürettiği ve yaşama gözlerini yumduğu evdir. Eğer sanatçının hayatını ve eserlerini merak ediyorsanız bu müzeyi mutlaka ziyaret edin, Barış manço hakkında bildiklerinizden çok daha fazlasını bulacaksınız. Müzeyi turlamadan önce sanatçının en sevdiğiniz şarkılarından oluşan bir müzik listesi hazırlamayı unutmayın, eminiz ki gezinizin keyfini ikiye katlayacaktır!

Adres: Caferağa Mahallesi, Yusuf Kâmil Paşa Sokak, No:5, 34710, Kadıköy/İstanbul

Daha fazla bilgi için: Barış Manço Müzesi Rehberi

Beykoz Cam ve Billur Müzesi

Geniş bir koruluk içinde konumlanan müze, içindeki eserler kadar bahçesiyle de dikkat çekecek bir güzelliğe sahip. Yemyeşil ağaçlarla çevrili bu bahçede turlarken çok sayıda egzotik bitkiyle karşılaşmaya hazır olun. Beykoz Cam ve Billur Müzesi’ni ziyaret ederek Türk cam sanatının tüm gelişim tarihine şahit olabilir, geniş cam koleksiyonunu inceleyebilirsiniz. Bu geziden sonra cam tarihine karşı özel bir merak duymaya başlayacaksınız!

Adres: Merkez, Mehmet Yavuz Cd. No:115, 34820 Beykoz/İstanbul

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: