BLOG

BLOG

İstanbul'un En Keyifli Manzaraları


İstanbul, tarihî mekânları ve manzarası bakımından oldukça zengin bir şehir. Geçmişten günümüze ulaşmayı başarmış bir kulenin seyir terasından veya doğayla iç içe bir tepenin kalbinden İstanbul'un en keyifli manzaralarına siz de ortak olabilirsiniz. İşte, sizi kendine hayran bırakmayı başaracak 7 muhteşem manzara!
 

Boğazın Kollarında: Otağtepe

İsmini Yıldırım Bayezid'in kurduğu otağdan alan Otağtepe, Beykoz ilçesine bağlı Kavacık'ta bulunuyor. Otağtepe, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün yanı başında, boğazın etkileyici manzarasıyla ziyaretçilerine keyifli bir seyir fırsatı sunuyor. 

Giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek olmayan Otağtepe'de yeşilin her tonuyla sizi kucaklayan doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Otağtepe'nin ziyaret saatleri ise kışın havaların erken kararması sebebiyle mevsimden mevsime değişiklik gösterebiliyor.

 

Teleferikli Manzara: Pierre Loti 

Haliç manzarasına sahip Pierre Loti, adını 1876 yılında burada bulunan kıraathaneye sıklıkla gelen, takma ismi Pierre Loti olan Fransız roman yazarı Julien Viaud'dan almaktadır. Teleferikle de çıkılabilen bu yerde yemek yiyebileceğiniz ve bir şeyler içebileceğiniz bir mekân bulunuyor. Keyifli Haliç manzarasına karşı kahvenizi yudumlarken manzaranın fotoğrafını çekmeyi unutmayın!
 

Sahildeki Tarih: Ortaköy Sahili

Beşiktaş'ta bulunan Ortaköy Sahili, Ortaköy Camii’ne ev sahipliği yapmasıyla da biliniyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün hemen yanı başında bulunan Ortaköy'de keyifle deniz havası alabilir, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Fotoğrafçıların gün batımı ve gün doğumunu fotoğrafladığı bu yerde siz de manzaranın güzelliğini ölümsüzleştirebilirsiniz. Burada bulunan mekânlarda yemek yiyebileceğiniz ve bir şeyler içebileceğiniz yerler de bulunuyor. Ortaköy Sahili'ne gitmişken meşhur kumpirini tatmadan dönmemenizi öneriyoruz!
 

İstanbul'a Genel Bakış: Çamlıca Tepesi 

Üsküdar da bulunan Çamlıca Tepesi, Nur Baba Tekkesi'ne ve geniş açılı muhteşem İstanbul manzarasına sahip. Adalar, Haliç, Boğaziçi ve Beyoğlu manzarasını Çamlıca Tepesi'nden seyredebilirsiniz. Neredeyse tüm İstanbul'u kucaklayan Çamlıca Tepesi, akşam saatlerinde şehrin ışıkları karşısında kahve yudumlamak için de eşsiz bir yer! Serin havalarda tepenin tadını çıkarmak isterseniz Çamlıca Kulesi'ne çıkabilir, manzaraya karşı lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz.

 

Boğazın Gözde Komşusu: Mihrabat Korusu

Osmanlı Dönemi Abbas Halim Paşa'nın kızı Rukiye Hanım'a hediye edilen Mihrabat Korusu, bugün İstanbul manzarasıyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Sünnet, nişan ve düğün gibi organizasyonların da yapılabildiği bu mekânda yürüyüş yapabilir, çocuğunuzun parkta keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Rumeli Sahili'nden Ortaköy Sahili'ne uzanan manzarasıyla sizi kendine hayran bırakacak Mihrabat Korusu İstanbul'un görülmeye değer manzarasına sahip yerler arasına, şüphesiz, adını yazdırmayı başarıyor. Ayrıca Kanlıca sırtlarındaki orman içerisinde 3 kilometrelik bir yürüyüş parkuru da bulunuyor.
 

Geçmişten Bugüne: Büyük Valide Han 

Osmanlı Dönemi'nden bugünlere gelen ancak mimarisinin kime ait olduğu tam olarak bilinmeyen Büyük Valide Han, Eminönü'nde yer alıyor. Günümüzde yemek yiyebileceğiniz ve bir şeyler içebileceğiniz Büyük Valide Han’da bazı dükkan ve atölyeler de bulunuyor.

Terası ise İstanbul Boğazı'nı görüş alanına alan eşsiz bir manzaraya sahip! Terasın kubbesine özellikle fotoğraf çekilmek için çıkan ziyaretçileri düşünürsek Büyük Valide Han'a kadar gitmişken terastan birkaç fotoğraf çekmeyi de ihmal etmeyin!
 

Klasik Bir Sembol: Galata Kulesi

Beyoğlu'nda bulunan Galata Kulesi, aslında bir gözetleme kulesi olarak inşa edilmiş. Tarihin belli dönemlerinde farklı amaçlara hizmet eden bu kule, 2020 yılından itibaren müze olarak kullanılıyor ve dönem dönem sergilere ev sahipliği yapıyor.

Heybetli mimarisiyle şehrin birçok yerinden görünen Galata Kulesi'ne çıktığınızda İstanbul eşsiz manzarası karşısında büyülenebilirsiniz. Kulede, şehrin farklı açılardan fotoğraflarını çekebilir ve manzaranın huzur veren atmosferine kendinizi bırakabilirsiniz.
 

Adalar'ın Denizle Buluşması: Elite World Grand İstanbul Küçükyalı

Adalar manzarası ve Prens Adaları'nın güzelliğini görmek için Maltepe ilçesine bağlı Küçükyalı semtini ziyaret edebilirsiniz. Eğer İstanbul'un dillere destan manzarasına başka bir açıdan bakmak ve bu keyifli seyrinizi konforlu bir konaklama ile taçlandırmak isterseniz, Elite World Grand İstanbul Küçükyalı sizin için harika bir tercih olabilir. Adalar'ın denizle buluştuğu bu ikonik manzarayı unutulmaz bir deneyime dönüştürmeniz mümkün! 

Siz de İstanbul'un en keyifli manzalarından birini seyretmek için hemen harekete geçebilirsiniz! Rezervasyon işlemleriniz için detaylı bilgi almak isterseniz Elite World Grand İstanbul Küçükyalı'yı ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu Yazılarımız da İlginizi Çekebilir: