BLOG

BLOG

İSTANBUL’UN EN KEYİFLİ SEYİR TEPELERİ


İstanbul’un En Keyifli Seyir Tepeleri

Yüzyıllar boyunca çeşitli medeniyetlere kapılarını açan kadim İstanbul'u çekim merkezine haline dönüştüren birçok özelliği bulunuyor. Bu köklü kent; tarihin en büyük tanığı olması, bir dünya kenti kimliği taşıması, Boğaz'ın her iki yakasını birleştirmesi, doğal ve tarihi güzellikleri, kültür-sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapması ve daha birçok sayısız özelliğiyle insanları kendine çekiyor. İstanbul'un insanları kendine hapseden bir diğer yönü ise büyüleyici manzarası. Görenleri kendine aşık eden bu şehri, tüm çıplaklığıyla izleyebileceğiniz ve ona bir kez daha hayran olabileceğiniz birçok seyir tepesi bulunuyor. İşte, sizi İstanbul'un etkileyici manzarası ile baş başa bırakacak seyir tepeleri...

 

Galata Kulesi

Galata Kulesi

Galata Kulesi; sadece tarihin izlerini taşıması bakımından değil, harika bir manzaraya sahip olması açısından da son derece önemli bir lokasyon. İstanbul'un sembollerinden biri olan Galata Kulesi, şehri 360 derece izleme imkânı sunuyor. Bir tür gözetleme kulesi olarak da ifade edilen Galata'da, İstanbul'un eşsiz manzarası ile baş başa kalabilir ve şehrin tüm güzelliğine bütün çıplaklığıyla şahit olabilirsiniz. Yaklaşık 70 metre olan Galata Kulesi, kentin tamamını ayaklarınızın altına alarak İstanbul manzarasının keyfini sürebileceğiniz bir yer.

 

Büyük Çamlıca Tepesi

Büyük Çamlıca Tepesi

Nostaljik dokusu, başta Boğaziçi Köprüsü olmak üzere kentin önemli noktalarını kadrajına alan harika manzarası ile Büyük Çamlıca Tepesi; İstanbul'un en önemli seyir noktalarından biri. Denizden yüksekliği 268 metre olan tepede Boğaz'ın serin sularını rahatlıkla seyredebilir; Rumeli Hisarı, Galata Kulesi, Kandilli, Sultanahmet, Topkapı ve Adalar gibi simge noktalara kadar uzanan manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

 

Pierre Loti Tepesi

Pierre Loti Tepesi

Evliya Çelebi'nin ünlü Seyahatname eserinde dahi karşılaşabileceğiniz Pierre Loti Tepesi, adını ünlü Fransız yazar Pierre Loti'den alıyor. Köklü bir geçmişe sahip olan Pierre Loti Tepesi, Haliç'in panoramik manzarasına odaklanıyor. Tarihi manzarayı gözler önüne seren Pierre Loti Tepesi'nde Haliç'in harika manzarası sayesinde içinizin huzurla dolmasına şahit olabilirsiniz.

 

Kız Kulesi

Kız Kulesi

İstanbul'un sembollerinden biri olan Kız Kulesi, masalsı atmosferi ve tarihi dokusuyla son derece etkileyici bir güzelliğe sahip. Kız Kulesi, bu niteliklerinin yanı sıra eşine az rastlanır bir manzara da sunuyor. Kız Kulesi'nin seyir tepesi edasından yararlanarak bu kadim kenti bir de denizden seyredebilirsiniz. Geniş ölçekli bir İstanbul manzarası vadeden Kız Kulesi'nde ait olduğunuz andan sıyrılıp masalsı bir diyara yolculuk yapabilirsiniz. Kız Kulesi'nin restoranını değerlendirerek akşam yemeğinizi bu eşsiz manzara ile birleştirebilir, gününüze unutulmaz bir final yapabilirsiniz.

 

Süleymaniye

Süleymaniye

Süleymaniye, izlemeye doyum olmayan Tarihi Yarımada manzarası ile ünlü. Kentin göbeğinde yer alan Süleymaniye, Haliç'in serin sularını ve olabildiğinde geniş Tarihi Yarımada görüntüsünü tablosunun içine dahil ediyor. Süleymaniye'de muhteşem manzaraya karşı otururken manzarayı huzurla seyredebilirsiniz.

 

Aydos Tepesi

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda konumlanan Aydos Tepesi, 537 metre yüksekliği ile şehrin en yüksek seyir tepesi olma unvanını elinde bulunduruyor. Epey geniş bir görüş alanına sahip olan Aydos Tepesi, ziyaretçilerine harika bir manzarayla şehrin karmaşasından uzaklaşabilecekleri bir atmosfer vadediyor. Aydos Tepesi'nin sınırları içerisinde ve etrafında Aydos Ormanı, Aydos Mesire Yeri, Aydos Göleti, Roma ve Bizans dönemlerinin izlerini taşıyan Aydos Kalesi de yer alıyor. Aydos Tepesi, geniş bir perspektiften İstanbul manzarasına tanıklık ederken dolu dolu vakit geçirebileceğiniz bir lokasyon olarak da öne çıkıyor.

 

Otağtepe

Otağtepe

Anadolu Yakası'nda yer alan Otağtepe, 30 bin metrekarelik devasa bir yeşil alan üzerine kurulu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün hemen üzerinde konumlanan Otağtepe, ziyaretçilerine harika bir Boğaz manzarası deneyimi sunuyor. Adını Yıldırım Bayezid'in İstanbul'u kuşatması esnasında bu bölgede otağ kurmasından alan tepe, hem geceleri hem gündüzleri büyüleyici bir manzarayla karşılaşmanıza olanak tanıyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: