BLOG

BLOG

BİR SPA VE WELLNESS MERKEZİNDE NE TÜR OLANAKLARDAN FAYDALANABİLİRİZ?


SPA ve wellness hizmeti veren oteller; günümüzde şehir yaşamının stresinden uzaklaşmak, arınmak, sağlıklı beslenmek ve spor yapmak isteyen kişiler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Çünkü bu hizmet ve olanaklara sahip oteller; misafirlerine sıradan tatil formatından uzak, farklı bir konaklama deneyimi sunmaktadır. Dilerseniz SPA ve wellness merkezlerinde sunulan bu olanaklara yer vermeden önce, kısaca SPA ve wellness kavramlarına bir değinelim.

 

SPA nedir?

spa nedir

Latince "Salus Per Aquam" kelimesinin kısaltılması ile oluşturulan SPA ismi, “sudan gelen sağlık” anlamına gelir. Suyun iyileştirici gücünden yararlanılarak oluşturulan tedavi yöntemleri ve hizmetlerin verildiği merkezler de "SPA merkezi" olarak anılmaktadır.

SPA'nın tarihine şöyle bir bakacak olursak, Roma devrine kadar uzandığını görürüz. SPA yöntemleri, savaşlarda yaralanan askerlerin iyileştirilmesi için inşa edilen dev banyolarda kullanılmış ve sonrasında dünyaya yayılarak sağlık alanında devrim yaratmıştır. Günümüzde de dünyanın dört bir tarafında yaygın bir şekilde kullanılan bu uygulamalar, ülkemizde çeşitli otellerde ve SPA merkezlerinde sıkça karşımıza çıkar. En bilinen SPA yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:

İsveç masajı: Ayak, kol, bel bölgelerine uygulanan rahatlatıcı bir masaj türüdür.

Buhar hamamı: Su buharı uygulaması ile toksinlerin atılmasını sağlayan masaj türüdür.

Thalasso: Deniz suyu ile yapılan bir terapidir.

tuz peelingi

Tuz peelingi: Ölü derilerin atılması için kalın tuz parçaları ile yapılan bir masajdır.

Aromaterapi: Çeşitli bitkilerin yardımıyla yapılan, canlandırıcı ve rahatlatıcı bir terapidir.

Fango: Çamur banyosu ile uygulanan ve kan dolaşımını hızlandıran bir uygulamadır.

Doğal rahatlama yöntemlerinden biri olan SPA'nın, aynı zamanda sağlık üzerinde de sayısız faydası bulunur. Bu faydalardan bazıları; ruhsal rahatlama, uyku bozukluğunun giderilmesi, kan dolaşımının hızlanması, ölü derilerin atılması, cilt problemlerinin giderilmesi, kasların esnetilmesi, eklem rahatsızlıklarının giderilmesi, vücuttaki yağların atılması, sindirim sağlığının düzenlemesi olarak sayılabilir.

 

Wellness nedir?

wellness

Wellness kelimesi ise İngilizcede “iyi” anlamına gelen "well" kelimesinden türemiştir. Kişilerin kendini mutlu ve sağlıklı hissetme yöntemi olarak çeşitli merkezlerde uygulanmaktadır. Bu nedenle masaj çeşitleri, cilt bakımları, çamur ve yosun banyoları, küvet bakımları gibi pek çok terapi yöntemi, wellness hizmetleri içerisinde yer alır.

İçerisinde kişinin kendini iyi hissetmesi için farklı uygulamaları barındıran wellness yöntemleri, SPA merkezlerinde genellikle doktorlar ve güzellik uzmanları tarafından uygulanır. Bu tür merkezlerde; bu uygulamalarda kullanılmak üzere kondisyon bantları, bisikletler, kas geliştirme ürünleri ile birlikte psikolojik terapi seansları bulunmaktadır. Wellness yöntemleri ise kısaca şu şekilde sıralanabilir:

Egzersiz: İdeal kiloya ulaşılması ve vücudun şekle girmesi için spor yapılır.

Diyet: Diyetisyenler tarafından beslenme programları hazırlanarak kişiye doğru beslenme alışkanlığı kazandırılır.

Su: Kişilere yeterli ve bol su içme alışkanlığı kazandırılır.

Protein takviyesi: Kişilere kas ve kemik gelişimi için protein takviyesi yapılır, beslenme listeleri ve protein ürünleri hazırlanır.

Vitamin ve lif tüketimi: Toksinlerin atılması için kişiye vitamin ve lif takviyesi yapılır.

Psikolojik destek: Psikolojik danışmanlar, kişinin sorunlarını tespit etmek ve çözmek için yardımcı olurlar.


Tıpkı SPA gibi wellness uygulamalarının da kişinin fiziksel ve zihinsel sağlığına birçok olumlu etkisi vardır. Kişinin kendini iyi hissetmesi, özgüveninin artması, daha enerjik olması, akciğer kapasitesinin artması, düzenli egzersiz alışkanlığı kazanması, fiziksel ve zihinsel gücünün artması bu olumlu etkilere örnek olarak verilebilir.

SPA ve Wellness kavramlarına detaylı bir şekilde değinirken, bir SPA ve wellness merkezinde ne tür olanaklardan faydalanabileceğinizi de sizlerle paylaşmış olduk. Yukarıda saydığımız tüm bu olanaklar ve fazlası, SPA ve wellness merkezlerinde sizlere sunulan ayrıcalıklardır. Sizler de tatile başka bir boyut kazandırmak için bir SPA ve wellness otelinde konaklayabilir, tüm bu ayrıcalıklarla yenilebilirsiniz!

 

Fit Life SPA & Wellness'a bekleriz!

Sapanca Fit Life SPA

Sapanca'da, doğanın kalbinde yer alan Elite World Grand Sapanca, sizleri bekliyor! İster yoğun temponuz dolayısıyla süper hızlı bir cilt ve vücut bakımını tercih edin, ister doğanın huzurlu kollarında yenilenmek ya da dinlenmek isteyin... Doğa ile öz farkındalık arasındaki ortak ilişkiden yola çıkarak, sizlere yıl boyu gerek kapalı alanda gerekse açık alanda iddialı ve ilham verici antrenman programları sunuyoruz. Misafirlerimizi şehir hayatının stresli ortamından uzaklaşıp doğanın sakinliğiyle kucaklaşmaya davet ediyoruz. Aldığınız her nefeste sağlık ve zindeliği içinize çekerken, verdiğiniz her nefeste ise hayatın bir kirletici unsurundan daha kurtulmanıza yardımcı olmayı hedefliyoruz. Detaylı bilgi sahibi olmak için sitemizi ziyaret edin: Fit Life SPA & Wellness