BLOG

BLOG

BALKANLAR’DA ZİYARET EDEBİLECEĞİNİZ EN GÜZEL 8 YAZ TATİLİ ROTASI


Yaz tatili için yurt dışına çıkmak istiyor ancak vize işlemleri ile uğraşmak istemiyorsanız, Balkanlar tam size göre demektir! Hepsi birbirinden güzel Balkan ülkeleri sadece vizesiz oldukları için değil, benzersiz yaz rotaları oldukları için de çokça tercih edilmektedir. Bu yaz farklı bir tatil deneyimi yaşamak isterseniz siz de listemizdeki bu harika rotaları deneyebilirsiniz! İşte Balkanlar'da ziyaret edebileceğiniz en güzel yaz tatili rotaları!


1. Bosna Hersek

Bosna Hersek

Kültürü ile bize bir hayli benzeyen Bosna Hersek, yaz tatiliniz için son derece ideal bir rota olabilir. Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatların bir arada yaşadığı bu güzel ülke, 500 yıl boyunca Osmanlı hakimiyetinde bulunduğu için, pek çok Osmanlı dönemi eserine ev sahipliği yapmaktadır. Siz de rotanızı bu bölgeye çevirerek kültürel ve tarihî bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

2. Kosova

En güzel Balkan ülkelerinden biri olan Kosova da bir dönem Osmanlı hakimiyetinde kaldığı için, birçok Osmanlı eserine ev sahipliği yapmaktadır. Bu faktör sayesinde ülkede kültürel anlamda hiç yabancılık çekmezsiniz. Gerek yemekleri gerekse sahip olduğu doğal ve tarihî özellikleri ile Kosova, bu yaz harika bir tatil geçirmenizi sağlayabilir.

 

3. Sırbistan

Parkları, mimarî yapıları ve daha birçok güzelliği ile Avrupa'nın en eski şehirlerinden biri olan Sırbistan, aynı zamanda en keyifli Balkan rotaları arasında yer alır. İçerisinde farklı kültürler barındıran Sırbistan, her yaz milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. Yemekleri, gece hayatı, ekonomik fiyatları ise bu ülkeyi turistler için cazip kılan nedenlerden bazılarıdır.

 

4. Makedonya

Yaz tatili için ziyaret edebileceğiniz bir diğer güzel Balkan ülkesi Makedonya'dır. Doğal güzellikleri ve zengin mutfak kültürü ile dikkat çeken ülkede, Osmanlı'dan kalan tarihî izleri de görmek mümkündür. Siz de yaz tatilinde tanıdık bir kültürü yakından tanımak isterseniz, rotanızı Makedonya'ya doğru çevirebilirsiniz.

 

5. Karadağ

Adriyatik kıyılarında yer alan Karadağ, muhteşem bir coğrafyaya sahiptir. Yeşil ile maviyi bir arada görebileceğiniz bu harika yerde ekonomik bir şekilde yaz tatili yapabilirsiniz. Tertemiz denizi, muhteşem plajları ile Karadağ, hakkında söylenen tüm övgülere layık olduğunu kanıtlamakta ve her geçen gün daha fazla turistin ilgisini çekmektedir.

 

6. Arnavutluk

Avrupa tarzı mimariler ile geleneksel kültürleri bir arada barındıran Arnavutluk, son yıllarda ilgi gören Balkan ülkeleri arasına girmiştir. Bölgede iyi derecede İtalyanca konuşulmaktadır ve Osmanlı izlerine rastlamak mümkündür. Siz de kalabalıktan uzak, keyifli bir kültür gezisi için bu yaz rotanızı Arnavutluk'a doğru çevirebilirsiniz.

 

7. Bulgaristan

Güzel plajları nedeniyle yaz tatili için en çok tercih edilen Balkan ülkelerinden biri de Bulgaristan'dır. Schengen vizesi ile girilebilen ülkede tarihî ve doğal güzelliklere tanık olabilir; denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

 

8. Hırvatistan

Yaz tatili için düşünmeden tercih edebileceğiniz bir diğer Balkan rotası, Hırvatistan olarak karşımıza çıkar. Tıpkı Bulgaristan gibi Schengen vizesi ile girilebilen ülkede muhteşem güzellikte plajlar bulunmaktadır. Bu nedenle yaz tatili için çevre ülkeler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Siz de hem güzel bir denize girmek hem de ülkemizden fazla uzaklaşmamak istiyorsanız, bu yaz Hırvatistan'a doğru keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.


Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: