BLOG

BLOG

SPA'NIN BEDEN VE RUH SAĞLIĞIMIZA OLAN 8 FAYDASI


SPA

SPA, kelime anlamı ile "sudan gelen sağlık" olarak bilinmektedir. Şifalı sularla yapılan bakım olarak da tanımlanabilen SPA, içerisinde çeşitli masajlar barındırır. SPA hizmetlerinde kişilere çeşitli masajlar, rahatlatıcı bir atmosfer ve ruhsal- bedensel dinginlik sunulmaktadır.

Suyun iyileştirici gücü ile kişilere zindelik ve güzellik vadeden SPA'nın tarihi ise Romalılara dayanmaktadır. Roma döneminde savaştan dönen askerlerin dinlenmeleri için banyolar inşa ettirildiği ve askerlerin de burada yorgunluklarını attıkları bilinmektedir. Tarihi Roma'ya uzayan ve şimdilerde tüm dünyada ilgi gören SPA kültürü içerisinde günümüzde; çeşitli masaj terapileri, aroma terapiler, güzellik ve bakım hizmetleri yer almaktadır. Tüm bu hizmetler kişilere ciddi bir rahatlama ve beden-zihin sağlığına fayda sağlamaktadır. Peki SPA'nın beden ve ruh sağlığına faydaları nelerdir? İşte SPA'nın mucizevi faydaları...

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Saunanın Faydaları Nelerdir?

1. Uyku problemlerine iyi gelebilir

Uyku

Sıcak su, uyku için gerekli olan rahatlama ve yumuşamayı teşvik eder. Suyun sıcaklığı ile birlikte vücut ısısı yükselir; sonuçta kaslar gevşer ve bedenin gerginliği azalır. Tüm bunlar daha iyi uyumanıza yardımcı olarak yorgunluk hissini azaltabilir.

 

2. Kas ve eklem ağrılarını azaltabilir

Yukarıda da belirttiğimiz gibi sıcak su, vücudun rahatlamasına yardımcı olur. Bu aynı zamanda, gerginliğe bağlı kas ve eklem ağrılarının azalmasını sağlayabilir. Eğer kas ağrısı çekiyorsanız ve bunun sebebi fiziksel bir rahatsızlık değilse bedeninizin sıcak su ile ısınması, eminiz daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

 

3. Stresi azaltabilir

Stres

SPA ile yaşanan rahatlama yalnızca fiziksel sağlığa iyi gelmez, ruhsal sağlığı da geliştirir. Bedenin rahatlaması, zihnin dinginleşmesine yardımcı olur, bu da zihnin stresten arınmasını sağlar.

 

4. Kalp sağlığı için faydalıdır

Uzmanlar, suyun içerisinde bulunmanın aynı zamanda kardiyak egzersiz anlamına da geldiğini söylemektedir. Çünkü su, vücuda yaptığı baskı ile kalp hacmini artırabilir. Bir diğer deyişle kalp daha sıkı çalışır ve bu da onun sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

 

5. Diyabete iyi gelebilir

SPA'nın etkileri üzerine yapılan bazı araştırmalar, diyabetli kişilerde kan şekeri düzeylerini azaltabileceğini göstermiştir. Hatta düzenli SPA banyosu yapmanın kilo kaybına yardımcı olabileceğini gösteren araştırmaların olduğu bilinmektedir!

 

6. Toksinlerden arınmanıza yardımcı olabilir

Isı, ciltteki gözeneklerin açılmasını sağlar ve SPA içerisindeyken bu etki yararınıza olabilir. Cildinizin gözeneklerinin açılması ve sıcak su içerisinde bulunmanız, cildinizdeki kir ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Sonuçta daha temiz bir cilde sahip olursunuz ve detoks etkisi sayesinde kendinizi daha iyi hissedersiniz!

 

7. Kendinize olan güveninizi arttırabilir

kendinize olan güveninizi arttırabilir

Kendinizi iyi hissettiğinizde, iyi şeyler düşünmeye başlarsınız. Bu nedenle SPA'nın zihinsel faydaları kaçınılmazdır. Kendinizi kötü hissediyorken bir SPA banyosu yaptığınızda ve daha iyi hissettiğinizde, kendinizle ilgili daha iyi şeyler düşünmeye başlarsınız. Bu da kendinize olan güveninizin artmasını sağlayabilir.

 

8. Baş ağrılarının şiddetini azaltabilir

Isının etkisiyle kan damarlarının genişlemesi, rahatlama ve sıcaklık; baş ağrısının şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir. Kan damarlarının genişlemesi, başınızdaki basıncı azaltabilir; bu da genel bir rahatlama sağlayarak sizi ağrıdan kurtarabilir.

 

Elite World Hotels & Resorts bünyesinde bulunan Fit Life Spa & Health Center'lar zengin ekipmanları ve uzman ekibiyle size sağlıklı ve verimli bir spor deneyimi sunuyor. Bilgi almak için sitemizi ziyaret edin:

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres - Fit Life Spa & Health Center

Elite World İstanbul Florya - Fit Life Spa & Health Center 

Elite World İstanbul Taksim - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Grand Sapanca - Fit Life Spa & Health Center

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Pilates Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Açık Havada Spor Yapmanın Faydaları

Detoks Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Yaz Aylarında Sindirim Sistemimizi Korumak İçin Nasıl Beslenmeliyiz?