BLOG

BLOG

WELLNESS VE SPA KONSEPTLİ OTELLER HAKKINDA 6 BİLGİ


Tatile çıkmak, kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmenin yanı sıra huzur ve sağlık bulmaktır. Çünkü tatil demek; olaylara farklı açılardan bakmak, vücuda ve zihne iyi gelen şeyleri deneyimlemektir. Son zamanlarda wellness ve SPA konseptli oteller ise konuklarına unutulmaz zamanlar sunmaktadır. Gelin, hep birlikte SPA ve wellnessın ne olduğuna ve faydalarına; daha sonrasında da wellness ve SPA konseptli otellerin neler yaptıklarına göz atalım.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Saunanın Faydaları Nelerdir?

SPA nedir?

spa nedir

Her şeyden önce “SPA nedir?” sorusunu cevaplayalım. SPA ''Salus Per Aquam'' kelimelerinin kısaltmasıdır. Bu kelimeler ise ''sudan gelen sağlık'' anlamını taşımaktadır. SPA uygulamalarında, suyun iyileştirici gücü kullanılır. Günümüzde birçok SPA merkezi ve SPA oteli bulunmaktadır. SPA’nın tarihi, Roma dönemine kadar uzanmaktadır. SPA uygulaması ilk olarak, savaştan dönen Roma askerlerinin tedavisinde kullanılabilecek dev banyoların inşa edilmesi ile başlamıştır. Sonraki yıllarda SPA anlayışı evrimleşmiştir. Günümüzde tıbbi SPA, resort SPA ve mineral SPA gibi birçok SPA türü bulunmaktadır. SPA'da fango, aromaterapi, tuz peelingi, thalasso, buhar hamamı ve İsveç masajı gibi birçok uygulama yer almaktadır.

 

SPA’nın faydaları nelerdir?

SPA, kişiye birçok açıdan fayda sağlar. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kişideki stres ve kaygıyı azaltır.
  • Romatizmal hastalıkların hafiflemesini sağlar.
  • Vücutta gereksiz depolanmış olan yağın atılmasına yardımcı olur.
  • Cildin yumuşak olmasını sağlar.
  • Sindirim sistemini destekleyicidir.
  • Kişinin hareket kapasitesini artırır.
  • Aşırı kasılmış kasların yumuşamasını sağlar.
  • Ciltteki ölü derilerin atılmasına yardımcıdır.
  • Vücudun kan dolaşımını artırır.
  • Sağlıklı bir şekilde uyumayı sağlar.

 

Wellness nedir?

Wellness nedir

“SPA nedir?” sorusunu cevapladıktan sonra “Wellness nedir?” sorusunu da cevaplayalım. Wellness ''sağlık'' ve ''esenlik'' anlamını taşımaktadır. Wellness uygulamaları, özünde sağlıklı ve iyi yaşamı hedef almaktadır. Wellness uygulamaları ile kişi fiziksel ve ruhsal hayatını kontrol altına alabilir. Bu uygulamalar; yaratıcı boyut, çevresel boyut, fiziksel boyut ve mesleki boyut gibi birçok boyuttan oluşur. Wellnessta; küvet bakımları, thalasso terapi, cilt bakımı, masaj türleri, protein takviyeleri, vitamin ve lif tüketimi, egzersiz, diyet ve psikolojik destek gibi birçok uygulama bulunmaktadır.

 

Wellnessın faydaları nelerdir?

  • Kişi kendini ruhsal olarak güçlü ve dingin hisseder.
  • Egzersiz yapma alışkanlığı kazanılarak, egzersizin tüm faydaları hissedilir.
  • Oksijen kapasitesi artar.
  • Kilo kontrolü sağlanır.
  • Konsantrasyon, gözle görülür bir şekilde artar.
  • Kişi, hayata yaratıcı bakış açısıyla bakar.
  • Kişinin yaşam enerjisi ve özgüveni artar.

 

Neden wellness ve SPA konseptli bir otele gitmeliyim?

Tatile gitmek veya bir otelde konaklamak; aynı zamanda anlam, huzur ve dinginlik arayışıdır. Wellness ve SPA uygulamaları ise fiziksel ve duygusal yenilenmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Wellness ve SPA uygulamalarının, işinin ehli ve konsepti tam anlamıyla uygulayabilen bir otel bünyesinde gerçekleşmesi ise etkiyi gözle görülür bir şekilde artırır. Wellness ve SPA uygulamalarının yapıldığı otelin doğal bir ortamda yer alması ise uygulamalar sonucunda edinilen pozitif enerjinin uzun süre devam etmesini sağlamaktadır.

 

Neden Elite World Grand Sapanca?

Elite World Sapanca SPA

Tüm misafirlerimiz için ilham kaynağı olarak; yaşadıkları hayata dair derin bir farkındalık kazanmalarını sağlamayı ve kişisel bakımı bir yaşam tarzı haline dönüştürmeyi amaçlıyoruz. İster yoğun temponuz dolayısıyla süper hızlı bir cilt ve vücut bakımını tercih edin, ister doğanın huzurlu kollarında yenilenmek ya da dinlenmek isteyin... Doğa ile öz farkındalık arasındaki ortak ilişkiden yola çıkarak, yıl boyu gerek kapalı alanda gerekse açık alanda iddialı ve ilham verici antrenman programları sunuyoruz. Misafirlerimizi şehir hayatının stresli ortamından uzaklaşıp doğanın sakinliğiyle kucaklaşmaya davet ediyoruz. Aldığınız her nefeste sağlığı ve zindeliği içinize çekerken, verdiğiniz her nefeste ise hayatın yorucu bir unsurundan daha kurtulmanıza yardımcı olmayı hedefliyoruz. Bilgi almak için tıklayın: Elite World Grand Sapanca Fit Life Wellness & SPA