BLOG

BLOG

Ruhunuzu ve Bedeninizi Hafifletecek SPA Ritüelleri


SPA, zengin kaynak suyu ile yapılan, vücudumuza sayısız yararı olan harika bir terapi ve bakım yöntemlerinden birisi. Sağlık için sık sık tercih edilen bu bakım yöntemi, zihinsel olarak da bir hafifleme sağlayarak kişiyi günlük hayatın karmaşasından çekip çıkarıyor adeta! Hafifletici etkisiyle arınmamızı sağlayan SPA’nın tarihi çok eski zamanlara dayanıyor. SPA’nın tam çevirisi sudan gelen sağlık. Bu sağlığı kazanmanın birden fazla çeşidi ve yöntemi bulunuyor. Koku, masaj teknikleri ve sauna bunlardan sadece birkaçı. Sizler de kendinizi şımartarak günlük hayatın telaşında yorulan vücudunuza dinlendirici anlar yaşatmak istiyorsanız gelin, SPA ritüellerinin detaylarını her beraber inceleyelim.

 

1. Hamam Ritüeli

SPA ritüellerinden biri, hamam. Hamamın ne demek olduğunu hiç merak ettiniz mi? Özel bir sistemle ısıtılan su ile temizlenme olarak tanımlanır. Özellikle Türkiye’de çok eski zamanlardan beri tercih edilen SPA ritüellerinden biri olan hamam kültüründe keselenerek derin bir vücut temizliği yapabilir ve kendinizi hafiflemiş hissedebilirsiniz. Keselenme, deta peeling görevi görerek cildi ölü hücrelerden arındırıyor ve gözenekleri temizliyor. Okurken bile bir hamamda olmak isteği gelmedi mi? Kese temizliğini tellak ve natır adı verilen, işinde uzmak kişilere bırakın ve siz sadece anın tadını çıkarın. Finalde köpük masajı yaptırarak, vücudunuzu esansiyel yağlarla nemlendirmeyi unutmayın!

 

2. Aromaterapi Ritüeli 

Aromaterapi için olmazsa olmaz iki unsur bulunuyor. Birincisi yağlar, ikincisi ise bitkiler. Bu ritüelde özel yağlar kullanılarak vücuda masaj yapılır ve böylelikle kaslar gevşer, fiziksel olarak rahatlama sağlanır. Vücuttaki kan akışı, sağlıklı bir ritme kavuşur. Böylelikle kendinizi çok daha zinde hissedebilirsiniz. Bitkilerden ve bitkisel yağlardan faydalanmak ruhen arınmanıza yardımcı olabilir!

 

3. Sauna Ritüeli

Sauna; Fin kültüründen bütün dünyaya yayılmış, içi ahşaptan oluşan, âdeta sıcak havayla duş alabileceğiniz bir oda. Kaslarınızı gevşetmek ve cildinizi ölü hücrelerden arındırmak istiyorsanız saunayı tercih edebilirsiniz. Bu odada yoğun buhar olduğu için hem sinüsleri açmaya yardım eder hem gözeneklerinizi açıp cildinize doğal bir ışıltı verir. Saunadan çıktıktan sonra cilt bakımı yaptırmayı unutmayın! 

 

4. Masaj Ritüeli

Tıbbi olarak birçok fayda sunan masaj, kasları gevşetir ve üzerinizdeki gerginliği atmanıza yardım eder. Kan dolaşımını hızlandırır ve böylece bölgesel olarak selülitlerinizden kurtulmanıza destek olur. Pek çok çeşidi bulunan masajın ülkelere göre uygulama teknikleri de değişiklik gösteriyor. Eğer klasik masaj tarzından sıkıldıysanız ve farklı bir SPA ritüeli deneyimlemek istiyorsanız sıcak taş masajını denemeyi unutmayın! 

 

5. Cilt Bakımı Ritüeli

En keyifli SPA ritüellerinden biri ise cilt bakımı ve masajı. Cildi önce temizleyip ardından cilt tipi ve ihtiyacına yönelik uygulamaların yapıldığı bakım; tenin ölü hücrelerden arınmasına, gözeneklerin açılmasına, cildin ihtiyacı olan nemi almasına ve ışıltısını geri kazanmasına yardımcı olur. Dilerseniz cilt bakımının ardından bu ritüeli cilt masajıyla taçlandırabilirsiniz. Ciltteki kan akışını hızlandıran masaj, kırışıklık görünümünü azaltmaya yardım eder. Ayrıca yüz kaslarını rahatlatır. Kendinizi şımartmak istediğiniz zamanlarda bu ritüeli uygulayabilir, güzelliğinizle göz kamaştırabilirsiniz. 

 

Kendinize Vereceğiniz En Keyifli Hediye: Fit Life SPA & Health Center

Yaz kış rahatlamak, yenilenmek, taze ve ferah hissetmek en büyük hakkınız! İster hafta içi ister hafta sonu hayatın yoğunluğundan ve kaosundan kendinizi izole edip zinde hissedeceğiniz, ruhunuzu ve bedeninizi hafifletebileceğiniz, günlük yaşamın tüm karmaşasından uzaklaşıp nefes alabilmeniz için kendinize verebileceğiniz en keyifli hediyelerden biri; Elite World Hotels & Resorts bünyesinde bulunan Fit Life SPA & Health Center'da sağlık ve bakım dolu bir gün. Eğer yoğun temponuzun arasında kendinize vakit ayırmak isterseniz ekspres bakımları tercih edebilirsiniz. Ancak vaktiniz varsa ve yavaş bir tempoda tazelenmeyi tercih ediyorsanız diğer programlara göz atabilirsiniz. Sabah 09.00 ila akşam 22.00 arasında hizmet veren Fit Life SPA & Health Center'da masaj yaptırabilir, Türk hamamını kullanabilir, vücut bakımını tercih edebilir, özel VIP SPA programlarına katılabilirsiniz. Dilerseniz 7 ila 12 yaş arasındaki çocuğunuzla birlikte gelebilir ve onun için de çocuk bakımlarını tercih edebilirsiniz. Siz de hem bedeninize hem ruhunuza iyi gelecek SPA ritüelleri için Elite World Hotels & Resorts ile iletişime geçebilir, hemen randevu oluşturabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: