BLOG

BLOG

AROMATERAPİ MASAJININ VÜCUDUMUZA FAYDALARI


Aromaterapi, kadim geçmişe sahip alternatif bir tedavi yöntemi. Herhangi bir hastalığa tedavi olmaktan ziyade koruyucu ve tamamlayıcı bir yöntem olarak değerlendirilen aromaterapi, en çok tercih edilen masaj türleri arasında yer alır. Hastalıkların oluşmasını önleyen veya oluşmuş hastalıklara karşı destekleyici bir tedavi yöntemi olan aromaterapi masajını bu işte uzman olan kişilere yaptırmanız, size birçok fayda sağlar. Gelin, aromaterapiye ve aromaterapi masajının sunduğu faydalara yakından bakalım.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Saunanın Faydaları Nelerdir?

Aromaterapi Nedir?

Aromaterapi

Aromaterapi; bitkilerin gövdelerinin, köklerinin veya çiçeklerinin damıtılmasıyla elde edilen uçucu yağların kullanıldığı bir masaj tekniği. Esansiyel yağlar olarak da bilinen uçucu yağlar, uygulanan masaj tekniği ile fiziksel ve ruhsal anlamda birçok fayda sağlar. Bütüncül bir şifa yöntemi olarak ele alınabilen aromaterapide dengeyi sağlamak esas alınırken vücut ve ruh bir bütün olarak düşünülür. Aromaterapi masajının sağladığı faydalar ise kullanılan yağlara göre değişkenlik gösterir.

 

Aromaterapi Masajının Faydaları Neler?

Aromaterapi masajı sadece vücudu rahatlatmakla kalmaz, birçok faydayı da beraberinde getirir. Bunlara kısaca değinecek olursak:

● Menstrual dönemlerinizde çok ağrınız varsa veya kramplardan şikâyetçiyseniz aromaterapi masajı size iyi gelebilir.

● Uçucu yağların iyileştirici özelliğinden faydalanılan aromaterapi masajı sayesinde baş ağrılarınız hafifleyebilir. Ayrıca sırt, boyun ve omuz gibi vücut ağrılarınız da zamanla azalabilir.

● Aromaterapi masajlarında kullanılan yağlar stres seviyenizi azaltarak vücudunuzun gevşemesine yardımcı olur. Yoğun ve stresli bir dönemdeyseniz aromaterapi sayesinde gerginliklerinizden uzaklaşabilir ve rahatlayabilirsiniz. Zihninizi yenilemenize ve gerginliğinizi hafifletmenize destek veren aromaterapi seansları ile günden güne kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

● Aromaterapi masajında kullanılan yağlar vücudunuz için de oldukça faydalı. Kuru bir cilde sahipseniz ve pul pul olmuş ten görünümünden şikâyetçiyseniz bu yağları kullanarak cildinize nem kazandırabilirsiniz. Aynı zamanda bu yağlar cilt yüzeyini bakterilerden arındırır ve ölü hücreleri temizler.

● Kardiyovasküler sistemin iyi işlemesine yardımcı olan aromaterapi masajı, kan dolaşımının da hızlanmasını sağlar.

● Selülit ve çatlak görünümünün hafiflemesine yardım eder.

● Kas ve eklem ağrılarına iyi gelen aromaterapi masajları, daha zinde hissetmenizi sağlar.

Hâlihazırda yapılan araştırmalar; aromaterapi masajının kaygı, depresyon, insomnia, demans gibi hastalıklar için iyileştirici bir etkisi olup olmadığını keşfetmeye çalışıyor. Bunların yanı sıra aromaterapi masajının kanser hastalıkları için destekleyici tedavi olup olmadığı da araştırılan bir diğer konu.

 

Aromaterapi Masajında Kullanılan Bazı Yağlar ve Yağların Faydaları

Aromaterapi masajı

Aromaterapi masajının sağlayacağı faydalar hem masajı yapan kişinin yetkinliği hem kullanılan yağlar ile ilişkili. Aromaterapi masajını doğru ellerde yaptırdığınız takdirde masajdan maksimum faydayı alabilirsiniz. Ayrıca yağların doğal olması da oldukça önemli. Alanında uzman ve kendini kanıtlamış merkezlerde doğal yağlar tercih edilir. Böylece daha verimli bir masaj deneyimi yaşanır.

 

Eğer aromaterapi masajı ile sakinleşmek istiyorsanız papatya, sardunya ve lavanta yağlarını deneyebilirsiniz. Biberiye yağı ise size enerji verir. Ylang-ylang, neroli, gül ve ada çayı yağları ile aromaterapinin canlandırıcı etkisine tanık olabilirsiniz. Çay ağacı, çam ve okaliptüs yağları ise arındırma etkileri sayesinde aromaterapide önemli pay sahibi olan diğer yağlar arasında yer alır. Bu yağların yanı sıra susam, badem ve ceviz yağları gibi yağlar da aromaterapide sıklıkla kullanılır.

 

Aromaterapi Masajı İçin Doğru Adres: Elite World Grand Sapanca

Aromaterapi

Kendini tazelemek isteyenlere birçok olanak sunan Elite World Grand Sapanca, büyüleyici atmosferi ile sizi doğanın kucağına bırakıyor. Sapanca'nın huzur dolu ortamında gevşeyerek kendini şımartmak isteyenlere özel programlar hazırlayan

Elite World Hotels & Resorts Fit Life SPA & Wellness ile Uzak Doğulu uzman terapistler eşliğinde aromaterapi masaj hizmetinin keyfini çıkarabilirsiniz. Dilerseniz masaj sonrası yüzme havuzunda kendinizi dinlendirici suyun kollarına bırakabilir, wellbeing uygulamaları ile zihninizi ve bedeninizi rahatlatabilir ya da ormanda kısa bir yürüyüşe çıkarak doğada vakit geçirebilirsiniz. Tüm bunları ve çok daha fazlasını huzur dolu bir atmosferde keşfetmek için Elite World Grand Sapanca Convention & Wellness Resort ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: