BLOG

BLOG

Sonbahar Aylarında Cildinizi Neme Doyuracak Bir Cilt Bakım Rutini: Kişiye Özel Yoğun Cilt Bakımı


 

Her zaman pırıl pırıl görünen bir cilde sahip olmayı kim istemez! Kendiniz için en doğru bakım rutinini oluşturarak cildinizin sağlıklı bir şekilde ışıldamasını sağlayabilirsiniz. Ancak yılın her dönemi aynı rutini takip etmek mümkün değil! Özellikle mevsim geçişlerinde cildinizin neye ihtiyacı olduğunu bilmeli ve buna yönelik bakım yapmalısınız. İşte sonbaharda cildinizin ihtiyacı olan nemi ona verebilmenizi sağlayacak cilt bakımı rutini!

 

1. Lekelerden Kurtulun

Yazın cildiniz güneşe çok daha fazla maruz kalır. Güneşin etkisiyle cildinizde lekelenme, ton eşitsizlikleri gibi sıkıntılar baş gösterebilir. Cildinizdeki bu sorunlardan kurtulmak cilt tonunu eşitleyen nemlendirici, serum ya da maske kullanmayı tercih edebilirsiniz.


 

2. Cildinizi Ölü Derilerden Arındırın

Mevsim geçişlerinde yaşanan sıcaklık farkları cildin üst katmanında kalınlaşmaya yol açabilir. Bunun önüne geçmek ve cildinizi ölü derilerden arındırmak için düzenli olarak peeling yapabilirsiniz. Cildi nazikçe yenileyen bir peeling ürünlerini haftada 2 gün uygulayabilirsiniz. Cilt dokusunun görünümünü yenileyen peeling aynı zamanda cilt tonunu eşitlemeye de yardımcı olur. Ölü derilerden arınmış bir cilt nemi hapseder ve çok daha sağlıklı görünür.

 

3. Ağır Temizleyicilerden Uzak Durun

Sıcak yaz mevsiminde cildiniz hassaslaşabilir. Soğuk havayla karşılaşınca da kurur ve hassaslaşır. Bu durumda cildinizi sakinleştirmek adına ağır temizleyicilerden uzak durmalısınız. Ağır temizleyicilerin yerine losyon, krem gibi süt veya yağ formundaki ürünleri değerlendirebilirsiniz. Böylece cildinizin daha fazla kurumasını engelleyebilirsiniz.

 

4. Daha Yoğun Nemlendiricilere Yönelin

Yaz aylarında cildinizi nemlendirmek için daha hafif ürünler tercih ediyor olabilirsiniz. Ancak soğumaya başlayan sonbahar aylarında cilt bakımınız için daha yoğun nemlendiriciler kullanmalısınız. Soğuk havanın cilde vereceği kurutucu etkinin önüne geçmek için cilt susuzluğunu gideren güçlü formüllere yönelebilirsiniz.

 

5. Sivilcelerinizle Oynamayın

Cilt bakımınızı düzenli olarak yapsanız dahi kimi zaman sivilce sorunu yaşayabilirsiniz. Mevsimsel koşullar, beslenme, kirli hava gibi pek çok etken cildinizin bozulmasına neden olabilir. Böyle dönemlerde ortaya çıkan sivilcelerle oynamamak son derece önemli. İyileşmesine izin vermediğiniz sivilceler cildinizde lekeye neden olabilir. Geride kalan lekenin ve doku eşitsizliğinin gitmesi ise çok daha fazla zaman alır. 

Eğer cildinizin hangi durumlardan nasıl etkilendiğini takip edebilirseniz dönemsel etkilerden en az zararla korunabilirsiniz. Yılın belirli dönemlerinde cilt bakımı rutininizde yapacağınız değişiklikler, yaşadığınız cilt problemlerinden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Eğer cildinizin ihtiyacına uygun bir cilt bakım rutini oluşturur ve onu doğru ürünleri kullanarak nemlendirirseniz henüz ortaya çıkmadan birçok sivilceden kurtulabilirsiniz.
 

6. Düzenli Cilt Bakımı Yaptırın

Cildinizin her daim ışıltılı ve canlı olmasını istiyorsanız düzenli cilt bakımı yaptırmalısınız. Böylelikle yaşlanma belirtilerinin azalmasına yardımcı olabilir ve cildinizin her daim sağlıkla parlamasını sağlayabilirsiniz. Böylece cildiniz mevsim geçişlerinin, hava kirliliğinin ya da diğer dışsal faktörlerin olumsuz etkilerinden en az seviyede etkilenmiş olur. Sağlıklı bir cilt için gerekli olan cilt bakımını ise uzmanlara yaptırmakta fayda var. Tanınmış, kalitesini kanıtlamış uzmanların olduğu merkezlerden hizmet almak güvenilir sonuçlar elde etmenizi sağlar.

 

Güvenilir Cilt Bakımının Adresi: Elite World Grand Sapanca

Elite World Grand Sapanca Fit Life Spa & Wellness; beslenmiş, neme doymuş bir cilt için gereken bakımı size sunuyor. Fit Life Spa & Wellness'taki uzman eller, kişiye özel cilt bakım programlarıyla sonbaharda ışıl ışıl parlayan bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Cildinizin ihtiyacı olan bakım, ileri teknolojilere sahip profesyonel cilt bakım cihazıyla uygulanır. 

Non-invaziv ve nazik uygulamalar arasında yer alan sıralı ultrason, ses titreşimleri, tripolar radyo frekansı şeklinde 3 ileri teknoloji; Elite World Grand Sapanca’da yer alan Fit Life Spa & Wellness'ta sizi bekliyor. Siz de kişiye özel klasik veya yoğun cilt bakımı seanslarından birini tercih edebilir, yaşlanma karşıtı bakımılar ile çok daha genç görünebilirsiniz. Dilerseniz ekspres cilt bakımı uygulamalarıyla kısa zamanda ihtiyacınız olan bakımı yaptırabilirsiniz.

Tercih edeceğiniz cilt bakımı uygulaması ile yaz aylarında güneşe maruz kalan cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi ona verebilirsiniz. Böylelikle güneş lekeleri, ton eşitsizlikleri gibi sorunlardan arınabilir, neme doymuş canlı bir cilde kavuşabilirsiniz. Cilt bakım seanslarınızı ileri boyuta taşımak ve yılın hiçbir döneminde cilt bakımınızı ihmal etmemek için Elite World Hotels & Resorts'u ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: