BLOG

BLOG

CİLDİ SONBAHARA HAZIRLAMA PÜF NOKTALARI


Mevsim geçişleri, doğada olduğu gibi cildiniz üzerinde de çeşitli değişikliklere sebep oluyor. Yaz döneminde güneşe ve sıcak havaya fazla maruz kalan cildiniz, havaların soğumasıyla birlikte bazı müdahalelere ihtiyaç duyuyor. Sonbahara girerken kaybedilen nemi geri kazanmak, serin havalarda cildi kurumaktan korumak gibi dikkat etmeniz gereken pek çok etken bulunuyor. Yazdan sonbahara geçerken uygulayacağınız cilt bakımı rutinleri ile cildinizi sonbahar soğuklarına ve rüzgarlı günlere hazırlayabilir, sağlıklı ve ışıl ışıl cilt görünümünüzü dört mevsim koruyabilirsiniz. Peki, cildinizi sonbahara en iyi nasıl hazırlayabilirsiniz? İsterseniz cildinizi sonbahara hazırlamanın püf noktalarına birlikte göz atalım.

 

Cildinizi Temizlemeyi İhmal Etmeyin

Cildinizi Temizlemeyi İhmal Etmeyin

Canlı bir görünüm kazandırmak için cildinizi düzenli olarak derinlemesine temizlemeniz gerekir. Gündüz ve gece yatmadan önce cilt temizliği yapmanız makyaj ve çevre faktörlerinden cildinizi arındırmanız açısından da çok önemli. Cilt yapınıza uygun bir yüz temizleme jeli veya köpüğü kullanarak cildinizi temiz tutabilirsiniz. Cildinizde alerjik etken yaratmayacak, cilt yapınıza zarar vermeyecek ürünler tercih etmeyi unutmayın.

 

Serin Havalara Karşı En Büyük Kalkan: Nemlendiriciler

Serin Havalara Karşı En Büyük Kalkan Nemlendiriciler

Cildinizin her mevsim, özellikle sonbahar ve kış gibi soğuk mevsimlerde neme fazlasıyla ihtiyacı var. Nemsiz kalan bir ciltte lekelenme, sivilce, erken yaşlanma gibi pek çok sorun görülebilir. Bu yüzden düzenli olarak, sabah ve akşam cilt yapınıza uygun nemlendiriciler ile cilt temizliğinizi yaptıktan sonra cildinizi nemlendirmelisiniz. Duştan çıktıktan sonra vücudunuzu nemlendirmeniz de kuru ve çatlak bir cilt yapısına engel olur.

 

Sonbahara Hazırlıkta Altın Kural: Peeling Yapmak

Peeling Yapmak

Peeling, özellikle mevsim geçişlerinde ve yazın yıpratıcı etkilerinden kurtulmanız için sonbaharda sıkça tercih etmeniz gereken bir rutin. Haftada iki defa yapacağınız peeling sayesinde cildiniz ölü hücrelerden arınarak canlanır ve cilt temizliği ile nemlendirme işlemleriniz cildinize daha iyi etki eder. Kan akışını hızlandırarak hücre yenilenmesine katkı sağlaması da cabası.

 

İhtiyacınız Olan Nemi Karşılamanın En İyi Yolu Su İçmek

İhtiyacınız Olan Nemi Karşılamanın En İyi Yolu Su İçmek

Yeterli su tüketimi, vücudunuza pek çok fayda sağladığı gibi cildiniz için de oldukça yararlı. Günde yaklaşık 2-2,5 buçuk litre su tüketimi sayesinde cildiniz ihtiyaç duyduğu nemi karşılayabilir ve esnekliği artar. Pek çok deri rahatsızlığı, kuruluk ve çatlama gibi soğuk havalarda sizi rahatsız edebilecek durumların önüne de bol bol su tüketerek geçebilirsiniz. Cildinizin genç kalması ve cilt problemlerini en aza indirmek için asitli ve yüksek kafein içeren içeceklerden, sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan uzak durmayı da deneyebilirsiniz.

 

Sonbaharda da Güneş Koruyucusu Kullanın

Sonbaharda da Güneş Koruyucusu Kullanın

Güneş koruyucular, sanıldığı gibi sadece yaz aylarında dışarı çıkarken kullanılmamalı. Sürekli zararlı ışınlara maruz kalan cildinizin erken yaşlanma ve lekelenme gibi problemlerini önlemek için düzenli olarak güneş koruyucusu sürmelisiniz. Nem oranı yüksek güneş koruyucular cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korurken gün içindeki nem ihtiyacını da karşılar.

 

Sağlıklı Cilt İçin Beslenmenize Dikkat Edin

Sağlıklı Cilt İçin Beslenmenize Dikkat Edin

Sağlıklı bir cilt için çeşitli vitamin, mineral ve proteinler açısından zengin meyve ve sebzeleri tüketmeyi ihmal etmeyin. Cildinizin hem içten hem de dıştan temizlenmesi ve cilt yüzeyinizin parıldaması için gerekli olan A, C, E vitaminlerini kozmetik ürünlerinizde ve beslenmenizde tercih edebilirsiniz. Bu vitaminler, antioksidan kaynağı oldukları için güneşin zararlı ışınlarına karşı cildinize kalkan görevi oluşturabilirler. Üstelik sağlıklı beslenmeyle hem cildiniz hem de bedeniniz değişen hava şartlarının olumsuz etkilerinden korunabilir. Cilt yaralarının iyileşmesinde ve nem ihtiyacınızın karşılanmasında önemli rol oynayan protein, vitamin ve mineralleri yeterli miktarda alabilmek için bol bol sebze ve meyve tüketebilirsiniz.

 

Kolajen Takviyesi ile Cildinize İhtiyaç Duyduğu Tazeliği Kazandırın

Kolajen Takviyesi ile Cildinize İhtiyaç Duyduğu Tazeliği Kazandırın

Vücutta kolajenin üretimi 20'li yaşlardan itibaren yavaş yavaş azalır. Kolajen eksikliğiniz varsa cildinizde sağlıksız ve solgun bir görünüm oluşabilir, yaralarınız ve sivilceleriniz geç iyileşebilir ve erken yaşlanma belirtileri ortaya çıkabilir. Cildinize uygulayacağınız doğru bakım teknikleri de yetersiz kalabilir. Bu durumda kolajen takviyesi alarak ve beslenmenize özen göstererek vücudunuzun ihtiyaç duyduğu genç ve ışıltılı görünümü koruyabilir, yaşlanma belirtilerini geciktirebilirsiniz.

 

Düzenli Cilt Bakımıyla Ölü Deriye Elveda Deyin!

Düzenli Cilt Bakımıyla Ölü Deriye Elveda Deyin

Cilt bakım ürünleri ile evde uygulayacağınız rutinlere ek olarak düzenli aralıklarla cilt bakımı yaptırmak da cildinizin ölü deriden arınmasını sağlar. Elite World Hotels & Resorts ayrıcalıklarıyla cildinize değerli bir bakım hediye edebilirsiniz. EWH Fit Life SPA & Health Center'a gelerek vücudunuzu hamam, sauna, buhar odası, cilt bakımı gibi zengin seçeneklerle tazeleyebilir ve şehir hayatının yorgunluğundan uzaklaşarak sonbahara hazırlanabilirsiniz. Cildinize uygun bakım olanakları ve uzmanlar eşliğinde yapılan masajlar ile Elite World Hotels & Resorts'da kendinizi özel hissedin!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Evde Uygulayabileceğiniz 8 Pratik Cilt Bakım Yöntemi

Kış Aylarında Cilt Bakımı İçin Neler Yapabiliriz?

Güneşlenirken Cilt Sağlığımızı Da Korumak İçin Almamız Gereken Önlemler Nelerdir?

Yaz Aylarında Cilt Sağlığını Korumu İpuçları