BLOG

BLOG

Mevsim Geçişlerinde Enerjimizi Korumak İçin Öneriler


Mevsim geçişleri, insan vücudunda ve psikolojisinde birçok değişikliğe sebep olabiliyor. Isınan ya da soğuyan hava ruhsal durumumuzu etkiliyor, kimi zaman yorgun kimi zamansa hâlsiz hissedebiliyoruz. Ancak farklı aktivitelerle veya alternatif uğraşılarla, günlük rutinimizde yapacağımız birtakım değişikliklerle enerjimizi koruyabilmemiz mümkün. İşte vücudunuzu ve mental sağlığınızı korumak, enerjinizi yüksek tutmak için öneriler!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Sabahları Enerji Veren Besinler Nelerdir?

Sağlıklı ve Dengeli Beslenin

Bağışıklık sistemini güçlendirmek, vücudu hastalıklara karşı korumakla birlikte daha sağlıklı ve dinç bir şekilde güne başlamayı kolaylaştırır. Yaşa ve cinsiyete göre oluşturulan beslenme düzeniyle sağlıklı alışkanlıklar edinerek vücudunuzun direncini artırabilirsiniz. 

Mevsim meyvelerini/sebzelerini tercih etmek, bol su içmek, vücut için gerekli olan yağ ve vitaminleri barındıran badem, ceviz, fındık gibi yemişler tüketmek vücudunuza ihtiyaç duyduğu enerjiyi verebilir. Bunun yanı sıra gazlı içecekler yerine taze sıkılan meyve sularını tercih edebilirsiniz. Almanız gereken günlük vitamin, mineral, protein ve karbonhidratı beslenme rutiniyle vücudunuza kazandırabilir, öğünlerinize sağlıklı yiyecekler ekleyerek kendinizi çok daha enerjik hissedebilirsiniz. 

 

Her Gün 7-8 Saat Uyumaya Özen Gösterin

Mevsim geçişlerinin vücutta yarattığı yorgunluk hissinin üstesinden gelmek için belirli bir uyku düzenine sadık kalmak son derece iyi bir fikir. Uyku ihtiyacı daha çok yaşa oranla değişse de kişilerin çalışma temposu ve günlük rutinleri de uyku ihtiyacını etkileyen faktörlerdendir. Özellikle gece 23 ve sabah 7 arası uyuyarak günlük 8 saatlik uyku ihtiyacınızı tamamlamak, güne çok daha enerjik başlamanızı sağlayabilir. Kendinizi daha enerjik hissetmek istiyorsanız uykunuzu aldığınızdan emin olmalısınız!

 

Günlük Rutininize Meditasyonu Katabilirsiniz

Günümüzün sıklıkla tercih edilen rahatlama yöntemlerinden biri de meditasyon çalışmalarıdır. Meditasyon, yoga ve nefes terapisi gibi çalışmalarla vücudunuzdaki negatif enerjiyi atmanız mümkün olabilir. Her gün düzenli olarak yapacağınız meditasyon çalışmaları ile psikolojik açıdan iyi hissederek gününüzü verimli hâle geçirebilirsiniz. Kaslarınız rahatlar, yorgunluğunuz azalır ve tükenmişlik, keyifsizlik gibi ruh hâllerinden uzaklaşabilirsiniz.

 

Açık Hava Egzersizleri İçin Vakit Ayırın 

Temiz havada yapılan yürüyüşlerin vücuda ve psikolojiye pek çok faydası var. Ormanlık alanda, yürüyüş yollarında, sahil kenarlarında yapacağınız aktiviteler güne pozitif başlamanızı sağlar. Mevsimine göre alternatif olarak trekking, yüzme, kayak gibi sporlarla da aktivitelerinize farklılık katabilirsiniz. Bu egzersizler aynı zamanda metabolizmanızı hızlandırır, bağışıklığınızı güçlendirerek vücut direncinizi artırır. Her gün minimum 30 dakika yürüdüğünüzde güne dinç başlayabilir, akşamları rahat bir şekilde uykuya dalabilirsiniz.

 

Yeni Hobiler Edinin ve İlgi Alanlarınızı Genişletin

Son yıllarda daha çok ön plana çıkan hobi seçenekleriyle ruh sağlığınıza olumlu yönde katkı sağlayabilirsiniz. Örgü, dikiş, resim, puzzle, punch, bahçecilik gibi birçok hobi arasından kişisel zevkinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Eğlenceli vakit geçirirken odaklanmanızı artırabilir ve enerjinizi yükselterek negatif duygulardan uzaklaşabilirsiniz. Aynı zamanda sevdiklerinizle yeni deneyimler kazanabilir, ilgi alanlarınızı paylaşarak keyifli zaman geçirebilirsiniz.

 

Müzik ile Ruhunuzu Dinlendirin

Müzik, insanların ruh durumu üzerinde en etkili olan son derece önemli bir destek. Vücutta endorfin salgılanmasını sağlar ve olumlu duygusal tepkiler verebilmemize yardımcı olur. Kendinizi mutsuz veya yorgun hissettiğinizde, enerjinizi artırmaya ihtiyaç duyduğunuzda müzik imdadınıza yetişebilir. 

 

Kişisel Bakım Yaparak Kendinize Zaman Ayırın

Hayatın yoğun temposu içinde kendinize zaman ayırmak, yaşama karşı duyduğunuz motivasyonu artırabilir. Özellikle mevsim geçişlerinde bedeninizin ihtiyaçlarına uygun bir bakım rutini oluşturmak size iyi gelebilir. Yapacağınız bakımlar, aromaterapiler veya masajlar ile kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. Farklı aromalı yağların ve kremlerin kokusuyla sakin bir ruh hâlinde olabilirsiniz. Her gün duş sonrasına ekleyeceğiniz bakım rutiniyle cildinizi, saçlarınızı ve ruhunuzu dinlendirebilir, canlı hissederek yeni güne başlangıç için hazırlanabilirsiniz. 

 

Seyahate Çıkın ve Yeni Yerler Keşfedin

Herhangi bir mevsimin değiştiğini görmek, bu değişim sürecini doğada gözlemlemek insanın ruhunu dinlendiren bir etki yaratıyor. Tüm benliğinizle doğanın değişimini gözlemleyebileceğiniz seyahatlere çıkmak, yeni gelen mevsimi kucaklamanızı sağlayabilir. Bu seyahatlerde farklı yerler keşfedebilir, standartlarınızı değiştirdiğinizde bambaşka bakış açıları kazanabilirsiniz. Yeni yerlerin lezzetli yiyecek ve içeceklerini tadabilir; bilinmez sokaklarını, masmavi koylarını turlayarak ender rastlanan güzelliklere denk gelebilirsiniz. 

 

ELITEWORLD Marmaris ile Doğanın Renklerini Keşfedin!

Bahar ve yaz aylarında Muğla'nın masmavi koylarını görmek, benzersiz doğasının tadını çıkarmak isteyenlerin uğrak noktası olan ELITEWORLD Marmaris'i tercih edebilir, her mevsim farklı olan güzelliğine hayran kalabilirsiniz. Fit Life Spa & Health Center'da uzman terapistlerin masaj seanslarıyla bedenen rahatlayabilir, restoran ve barların farklı konseptiyle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Denizi gören odalarıyla ve berrak koylarıyla Marmaris İçmeler’de yer alan ELITEWORLD Marmaris ile hayal ettiğiniz tatil konforunu yakalayabilirsiniz.

Dilerseniz Elite World Hotels & Resorts'un İstanbul, Van veya Sapanca otellerine misafir olarak her mevsimi başka güzel olan lokasyonlarda ihtiyacınız olan enerjiyi bulabilirsiniz.