BLOG

BLOG

YAZ AYLARINDA CİLT SAĞLIĞINI KORUMA İPUÇLARI


Yaz sezonunda denizin, kumun cazibesine kapılıp cildimizi ihmal edebiliyoruz. Oysaki cildimiz yazın önemli derecede su kaybına maruz kalıyor. Bu yüzden diğer mevsimlere kıyasla yaz mevsiminde cildimize daha iyi bakmamız, daha çok özen göstermemiz gerekiyor. Güneşin zararlı ışınlarından en çok yaz aylarında etkileniyoruz. Yaz aylarında maruz kaldığımız güneş ışınları, cildimizi yaşlandıran etkenlerden biri. Yaz aylarında yıpranma ihtimali yüksek olan cildimizi koruma ipuçlarını sizler için bir araya getirdik.

 

1. Güneşin Cildinizi Yaşlandırmasına İzin Vermeyin

Güneşin Cildinizi Yaşlandırmasına İzin Vermeyin

Yaz aylarında evde dahi olsanız sabah cilt rutininizi gerçekleştirdikten sonra güneş kreminizi mutlaka sürün. Güneş ışınları sadece dış mekanlarda değil, aynı zamanda evinizde de cildinizde foto hasarlara sebep olabilir. Ciltte oluşabilecek foto hasarlardan ve lekelerden korunmanız elbette mümkün. Bunun için 30-50 faktörlü bir güneş kremi yeterli. Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, cildinizin sağlığı için güneş kremini tek başına kullanmanız. Herhangi bir makyaj malzemesi ile karıştırarak kullanmamaya özen gösterin. Gün içerisinde güneş kremini tazelemeyi unutmayın.

 

2. Cildinizi Nemlendiriciler ile Destekleyin

Herkesin bildiği gibi bol su içmek, cildi nemli tutar ve sağlıklı görünmesine destek olur. Fakat yaz aylarında cilt terleyerek su kaybeder. Aldığımız su, cildimizin nem dengesi için yeterli olmayabilir. Bu durumda cilde nemlendirici krem desteği sağlayarak cildinizin nem dengesini ayarlayabilir ve kurumasını önleyebilirsiniz. Nemlendiriciyi cilt tipinize uygun seçmelisiniz.

 

3. Bol Bol Su İçin

Bol Bol Su İçin

Yaz aylarında sıcaklık artıyor. Artan hava sıcaklığı ile vücudunuzun ısısı da yükseliyor. Vücudunuz artan ısıyı dengeleyebilmek için terliyor. Yaz aylarında fazlaca terleyip su kaybediyoruz. Cildinizin kurumasını engelleyen ve en çok ihtiyacı olan suyu, bol bol tüketmeye özen gösterin. Yazın öğle saatlerinde daha fazla su içmeye özen gösterin.

 

4. Açık Renk Kıyafetler Tercih Edin

Yazın güneşin zararlı ışınlarından korunmak için açık renk kıyafetler giyebilirsiniz. Açık renk kıyafetler güneş ışınlarını yansıtır. Bu da ışınlardan ve yüksek ısıdan sizi biraz daha iyi korur. Plaj kıyafetlerinizi ince ve hava geçiren bol kumaşlardan tercih edebilirsiniz. Böylece terleyerek su kaybını önleyebilirsiniz.

Geniş hasır şapkalar ve büyük güneş gözlükleri tercih edebilirsiniz. Büyük güneş gözlükleri, cildinizin en ince ve hassas yeri olan göz çevreniz için adeta kalkan görevi görür. Son olarak zorunlu olmadıkça 10.00-15.00 saatleri arasında güneşe doğrudan maruz kalmamaya özen gösterin.

 

5. Hafif Makyajlar Tercih Edin

Yazın artan hava sıcaklığı ile cildiniz oldukça yorulur. Yorulan cildinize ağır makyaj yapmak, cildinizin sağlığını olumsuz yönde etkiler. Cilt soluk, cansız ve sağlıksız bir görünüme sahip olur. Bu nedenle yazın cildinizin gözeneklerini kapatan kapatıcı, fondöten gibi ürünleri kullanmaktan kaçının. Bunlar gözeneklerinizin tıkanmasına ve cildinizin havasız kalmasına sebep olabilir.

 

6. Cildinizi Mutlaka Temizleyin

Cildinizi Mutlaka Temizleyin

Cildinizin uzun yıllar sağlıklı ve genç kalmasını istiyorsanız en çok dikkat etmeniz gereken şey cilt temizliği. Yaz aylarında cildinizi temizleyerek gözeneklerin hava almasına destek olabilirsiniz. Cildiniz yağlı ise yaz aylarında daha fazla yağ salgılayabilir. Oluşan yağ, ciltte birikir ve temizlenmezse sivilcelenmeye sebep olabilir. Bu nedenle yaz aylarında cildinize arındırıcı maskeler uygulayabilir, ardından tonik yardımıyla ferah bir cilde kavuşabilirsiniz.

 

7. Hafif ve Sağlıklı Beslenin

Yaz aylarında vücut sıcaktan yeterince etkileniyor. Bunun üzerine havuz başında otururken tükettiğiniz yağlı ve ağır besinler metabolizmanızı daha fazla yoruyor. Mümkünse içeriğinde su bulunduran, sağlıklı besinler tüketmeye özen gösterin.

 

8. Günde En Az İki Kere Duş Alın

Deniz ve havuz sonrası vücudunuzdaki tuzun ve klorun temizlenmesi için sudan çıkınca hemen duş almayı ihmal etmeyin. Böylece cildinizin kurumasını önleyebilir, zararlı maddelerden vücudunuzu koruyabilirsiniz.

 

9. Ortak Alanlardaki Hijyene Dikkat Edin

Deniz ve havuz mevsimi açıldığında gözümüzden kaçan ve cilt sağlığımızı olumsuz etkileyen bir konu hijyen. Güneş ışınları kadar, ıslak ortak alanlar da çeşitli enfeksiyonların ve hastalıkların davetçisi olabiliyor. Bu mevsimde duş, şezlong ve tuvalet temizliğine dikkat eden yerleri tercih edin. Havuz suları kolaylıkla kirlenebiliyor. Kirlenen su hastalıklara sebep olabiliyor. Bu nedenle suyu düzenli olarak değiştirilen ve klorlanan bir havuzda yüzdüğünüze emin olun. Sakin havuzlara girmeyi tercih edin, kalabalıktan kaçının. Havuzdan ve denizden çıktıktan sonra kendi terliğinizi kullanmaya özen gösterin.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Evde Uygulayabileceğiniz 8 Pratik Cilt Bakım Yöntemi

Kış Aylarında Cilt Bakımı İçin Neler Yapabiliriz?

Güneşlenirken Cilt Sağlığımızı Da Korumak İçin Almamız Gereken Önlemler Nelerdir?