BLOG

BLOG

YAZ AYLARINDA FORMUNUZU KORUMANIZI SAĞLAYACAK BESLENME VE EGZERSİZ ÖNERİLERİ


Yaz aylarında yüksek hava sıcaklıkları gibi etkenlere bağlı olarak beslenme tarzımız ve yaşam alışkanlıklarımız da değişiyor. Örneğin vücutta yaşanan su kaybı bu mevsimde daha fazla oluyor ve doğal olarak su tüketimi daha çok önem kazanıyor. Bununla birlikte birçok insan yaz aylarına fit bir şekilde girmek; bu sayede hem güzel görünmek hem de sağlıklı olmak istiyor. Peki sıcak yaz günlerinde hem havanın tadını çıkarmak hem enerjik kalmak hem de fit bir vücuda sahip olmak için ne yapmalı? İşte yaz aylarında formunuzu korumanızı sağlayacak beslenme ve egzersiz önerileri! 

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Evde Spor Yaparken Takip Edebileceğiniz En İyi Egzersiz Kanalları

Sağlıklı ve dengeli beslenin

Sağlıklı ve dengeli beslenin

Vücudumuzun sıcak yaz günlerindeki besin ve enerji ihtiyacını karşılayabilmek için yeteri kadar protein, karbonhidrat ve vitamini tıpkı diğer mevsimlerde olduğu gibi almamız gerekiyor. Ancak yaz aylarında sağlığınızı korumak ve fit kalmanız için olabildiğince yağlı besinlerden uzak durmanızda fayda var. Bunun yerine sağlıklı bir kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde ise sulu veya ızgara yemekler tüketmeyi tercih edin. Ana öğünlerin yanı sıra ara öğünlerle de çok acıkma durumunun önüne geçebilirsiniz.

 

Günde en az 10 bardak su için

Su tüketimi her mevsimde çok önemlidir. Ancak yaz aylarında terleme ile birlikte kaybedilen su miktarı arttığı için tüketilen suyun da arttırılması gerekir. Vücudumuz terleyerek sıcağa karşı ısı dengesini korumaya çalışır. Bu nedenle günde en az 10 bardak su içmeye özen göstermekte fayda vardır. 

 

Maden suyu tüketin

Yaz aylarında su kaybı ile birlikte mineral ve elektrolitler de kaybedilir ve mutlaka yerine koyulması gerekir. Aksi takdirde yeteri kadar su tüketseniz dahi yorgun hissetmeye devam edebilirsiniz. Bu yüzden her gün 2 bardak maden suyu içerek hem serinleyebilir hem de mineral ve elektrolit alımı sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte ara öğünlerde yeşil yapraklı taze sebze ve meyve tüketmek de aynı işlevi görecektir. 

 

Gerekli ise besin desteği ve vitaminlerden yararlanın

Ülkemizde yaz aylarında vitamin ve mineral kaynağı sebze- meyveleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Ancak hem sağlıklı hem de dengeli beslenmek, bunu yaparken de enerjik kalmak ve kalorilerden kaçınmak istiyorsanız besin değeri açısından zengin, enerji bakımından kontrollü besin desteklerinden yararlanabilirsiniz. Bu tür ürünler kaliteli ve güvenilir kaynaklar arasından seçildiğinde zaten yeterli enerji ve vitaminleri de içerirler.

 

Düzenli yürüyüş yapın

Düzenli yürüyüş yapın

Yürüyüş en maliyetsiz ve en faydalı egzersizlerden biridir. Yaz aylarında her gün yarım saatlik yürüyüşler yapmak bile metabolizmayı hızlandırmaya, hormonal dengeyi düzenlemeye yardımcı olabilir. Bunun sonucu olarak hem daha enerjik hissedebilir hem de kilonuzu koruyabilirsiniz. Bu yüzden düzenli yürüyüşler yaparak sağlığınızı desteklemeye özen göstermelisiniz.

 

Pilates yapın

Pilates 21. yüzyılın en etkili egzersiz türlerinden biri olarak nitelendirilmektedir. Bu etkili spor türü her yaşta ve bedende uygulanabilir. Ayrıca pilates yüksek eforla veya fazla terlemeden de yapılabilmektedir. Yani yoğunluğu kişinin isteğine ve bedeninin ihtiyaçlarına göre kolaylıkla ayarlanabilmektedir. Bu yüzden siz de haftada 3 gün düzenli pilates yaparak fiziksel sağlığınızı destekleyebilir ve fit bir görünüme kavuşabilirsiniz. 

 

Bisiklet sürün

Bisiklet sürün

Bisiklet sürmek yaz aylarının vazgeçilmez aktivitesidir, bununla birlikte sağlık açısından da oldukça faydalı bir egzersiz türüdür. Bisiklet sürerken neredeyse tüm kas grupları aktiftir. Ayrıca ciddi şekilde efor gerektirdiğinden kalori yakımını hızlandırır. Bu yüzden siz de yaz aylarında günün uygun saatlerini seçerek güzel rotalarda bisiklet sürebilir, fit görünümünüzü destekleyebilirsiniz. 

 

Elite World Hotels & Resorts bünyesinde bulunan Fit Life Spa & Health Center'lar zengin ekipmanları ve uzman ekibiyle size sağlıklı ve verimli bir spor deneyimi sunuyor. Bilgi almak için sitemizi ziyaret edin:

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres - Fit Life Spa & Health Center

Elite World İstanbul Florya - Fit Life Spa & Health Center 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Yaz Ayları Yaklaşırken Açlığınızı Kontrol Etmenizi Sağlayacak 6 Öneri

Yaz Aylarına Özel Hem Hafif Hem Lezzetli 7 Serinletici İçecek Tarifi

Yaz Mevsimi Yaklaşırken Beslenme ve Egzersiz Düzenimiz Nasıl Olmalı

Yaz Aylarında Çocuğunuzla Yapabileceğiniz En İyi 8 Aktivite

Yaz Aylarında Çalışma Motivasyonunuzu Artırmak İçin Öneriler