BLOG

BLOG

YAZ AYLARINDA ÇOCUĞUNUZLA YAPABİLECEĞİNİZ EN İYİ 8 AKTİVİTE


yaz aylarında çocuğunuzla yapabileceğiniz en iyi aktivite

Ebeveynlerin yaz aylarında çocukları, faydalı ve keyifli etkinliklerle meşgul etmeleri oldukça zorlayıcı olabilir. Üstelik okulların kapanmasıyla tırmanan can sıkıntısının artan ekran saatlerine dönüşmesi de cabası. Oysa yaz ayları, unutulmaz çocukluk anılarının yeşerdiği en kıymetli zamanlar olabilir. Kardeş kavgalarını ve sıkılmalar sonucu baş gösteren isyanları neşeli kahkahalara dönüştürebilirsiniz. Bunun için ailece eğlence garantili birkaç pratik ancak parlak fikir yeterli. İşte evde geçirilen yaz günlerini mutlu hatıralara dönüştürecek keyifli 8 aktivite önerisi:

 

1. Doğanın Tadını Çıkarmanın Tam Zamanı!

doğanın tadını çıkarmanın tam zamanı

Hayal gücünü destekleyen bir oyuna hazır mısınız? Yastıkları kapıp balkonunuzda, bahçenizde ya da yakındaki bir parkta sırt üstü uzanın. Ve gökyüzündeki bulutları şekillere benzeterek hikayeler uydurmaya başlayın. Bu basit eğlencenin rahatlatıcı huzuru sizi şaşırtabilir.

Tuvalet kağıdı rulolarını reçel, bal ya da fıstık ezmesi ile kaplayıp kuş yemleri üzerinde yuvarlayın. Ellerinizle yaptığınız bu yemlikleri, kısa bir yürüyüşe çıkarak ağaçlara asabilirsiniz.

 

2. Partiyi Evin İçine Taşıyın

Partiyi Evin İçine Taşıyın

Birkaç çarşaf ve yastıkla yemek masasının altını sihirli bir dünyaya çevirebilirsiniz. İster bir kamp yeri, isterseniz bir kale; tercih sizin.

Zaman kapsülü yapmak her yaştan birey için tazeleyici bir fikir olabilir. Belirli bir tarihte açılmak üzere saklayacağınız zaman kapsülüne, kişisel notlar ve eşyalar koyabilirsiniz. Belki de insanlığı uzaylılara tanıtacak sihirli kutu sizinki olur.

Çocuklar sorumluluk almayı sever. Çocuk odasını yeniden dekore etmek, mobilyaların yerini değiştirmek veya boya yapmak gibi bir etkinlikte çocuklarınızla iş birliği yapabilirsiniz.

 

3. Biraz da Zihin Açmaya Ne Dersiniz?

Biraz da Zihin Açmaya Ne Dersiniz

Yaz ayları çocuklara bilimin eğlenceli olduğunu kanıtlamanız için büyük bir fırsat. Deney videolarını birlikte izleyip evde kendiniz de deneyebilirsiniz. Hatta deney günlüğü bile tutabilirsiniz.

Birlikte çok parçalı bir yap-boz yapabilir, yeni bir kart oyunu öğrenebilirsiniz.

İlk kitabınızı yayınlatmaya hazır olun, zira bu yaz çocuklarınızla birlikte bir çizgi roman tasarlayabilirsiniz. Görevleri bölüşerek ortak bir çalışma ile orijinal bir eser yaratabilirsiniz.

 

4. İçinizdeki Sanatçıyı Keşfedin

Bir duvarı resim kağıtlarıyla kaplayarak içinizdeki ressamın açığa çıkmasına izin verin. Daha büyük yaştaki çocuklarla taş boyaması da yapabilirsiniz. Üstelik bu süslü taşları aile üyelerinize de hediye edebilirsiniz.

Oyun hamuru veya kil kullanarak küçük heykeller yapabilirsiniz. Üstelik bozup tekrar ve tekrar yapma şansınız da var.

Boncuk projeleri sandığınızdan daha oyalayıcı olabilir. Kısa bir web araştırması ile yapabileceklerinizin sınırsız olduğunu fark edebilirsiniz.

 

5. Açık Havada Hareket Etmek Şart

Biraz da Zihin Açmaya Ne Dersiniz

Suyun rahatlatıcı etkisini doyasıya yaşamak için deniz kenarında olmanıza gerek yok. Su tabancaları ve su balonları ile stresin üzerinizden kayıp gitmesine izin verin.

Yakınınızdaki parkları hazine avı oyunu için değerlendirebilir, uçurtma uçurabilir hatta çimlerde top oynayabilirsiniz.

 

6. Gece Eğlencelerini Unutmayın

Ağustos böceklerinin eşlik ettiği yaz gecelerinin keyfini çıkarın. Bahçeniz varsa kamp yapabilir ya da yatakları balkona taşıyarak gökyüzünün altında açık havada uyuyabilirsiniz.

Kamp ateşi eğlencesinden de mahrum kalmanıza gerek yok. Kontrollü bir biçimde bahçenizde veya balkonda küçük bir ateş yakabilir, etrafında oturarak sesli kitap dinleyebilirsiniz.

 

7. Yaratıcılığınızı Mutfağa Taşıyın

Her yaştan çocuk için mutfağı bir eğlence alanına dönüştürebilirsiniz. Pizza hamuru yoğurmaktan makarna pişirmeye kadar geniş bir yelpazede çocuklarınızı mutfağa dahil edebilirsiniz. Emin olun, kendi dondurmalarını yapabildiklerini gördüklerinde çok şaşıracaklar.

lMenüyü belirlemelerine izin vererek çocuklarınızı alışverişe dahil edebilirsiniz. Küçük çocukları denetleyebilir, gençleri alışveriş listesi ile markete gönderebilirsiniz. Sizin süpervizörlüğünüz eşliğinde, tarifi eğip bükmelerine izin vererek mutfağı deneyimlemelerini sağlayabilirsiniz.

 

8. Sosyalleşmeyi İhmal Etmeyin

Belirli kurallar dahilinde çocuklarınızın arkadaşları ile bir araya gelmesine yardımcı olun. Akranlarıyla etkileşim kurmaları için onları teşvik edin.

Çevrenizdeki yaşlı komşular ve akrabalar için kurabiye pişirin. Küçük bir hediye notu ile kapılarına bırakın.

Yaşadığınız mahalleyi keşfe çıkabilirsiniz. Yürüyerek ya da bisikletle yapacağınız bu keşif ile farklı yapıları, alanları hatta insanları tanıyabilirsiniz.

Bir gününüzü gönüllü temizliğe ayırın. Önce kendi sokağınızı sonrasında mahallenizi temiz tutmak için çöpleri toplayın. Basit el ilanları ile komşularınızdan destek isteyin.

 

BONUS: Huzurlu Bir Tatili İhmal Etmeyin!

Huzurlu bir tatili ihmal etmeyin!

Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için, elbette huzurlu bir tatili hak ediyorsunuz. Doğanın kalbinde, gizlenmiş huzur verici atmosferi ile Elite World Grand Sapanca sizleri bekliyor! Elite World Grand Sapanca - Kids Club, çocuk gelişim programlarının dünya çapında bilinen ismi Gymboree işbirliği ile çocuklarınıza çok keyifli bir deneyim sunuyor. Yaş gruplarına özel düzenlenen atölyeleri ile çocuklar hem eğleniyor hem de yeni hobiler kazanıyor. Elite World Grand Sapanca - Kids Club, konaklama süreniz boyunca çocuklarınıza kucak açıyor.