BLOG

BLOG

HAVALARIN SERİNLEMESİYLE DIŞARIDA YAPABİLECEĞİNİZ 7 FARKLI SPOR AKTİVİTESİ


Malum yaz sıcaklarından dolayı, birçoğumuz dış mekânlarda spor yapamaz hale gelmiştik. Fakat havaların serinlemesi ile birlikte, bol oksijen eşliğinde dış mekânlarda spor yapmak daha mümkün bir hale geldi. Siz de havaların serinlemesi ile dış mekânda spor yaparak yeterli oranda D vitamini alabilir, temiz oksijen soluyabilir, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve stresinizi azaltabilirsiniz. İşte açık havada yapabileceğiniz 7 farklı spor aktivitesi...

 

Koşu

Koşu

Açık hava sporları arasında rahatlığıyla ve aletsiz bir şekilde kolayca yapılmasıyla en çok tercih edilen spor türlerinden bir tanesi koşudur. Siz de düzenli bir şekilde koşarak kan basıncınızı dengeleyebilir, kalp hastalıkları riskinizi azaltabilir, zihinsel olarak güçlü kalabilir ve yağ oranınızı azaltabilirsiniz. Koşu için ise sahilleri, şehir parklarını ve ormanları değerlendirebilirsiniz.

 

Paten

Paten

Paten kaymak kişinin kondisyonunu ve dayanıklılığını artırmaktadır. Bunun yanı sıra paten, normal yürüyüşe göre 4 kat daha fazla enerji harcanmasını sağlamaktadır. Dengeyi de geliştiren bu spor, açık havada yapılmasından kaynaklı olarak oksijen solunumunu destekler. 

 

Trekking

Trekking; kilo kontrolü sağlar, vücudunuzdaki bütün kasları çalıştırır, beyne oksijen aktarımını hızlandırır ve solunum kapasitenizi artırır. İstanbul’da trekking yapılabilecek yerler az olsa da yok değil! Örneğin Ballıkayalar Tabiat Parkı, Şile, Ağva ve Belgrad Ormanı gibi yerlere giderek keyifli doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

 

Bisiklet

Açık havada yapılabilecek en güzel sporlardan bir tanesi olan bisiklete binmek; kaslarınızı güçlendirir, kalbinize iyi gelir, enerjiyi artırır, stresi azaltır ve en önemlisi kilo vermeye yardımcı olur. Bu harika kardiyo egzersizi ile günlük ortalama olarak 200- 300 kalori yakmanız mümkün. Ayrıca İstanbul gibi büyük şehirlerde ve çevresinde her duruma uygun bisiklet parkurları da bulunmakta.

 

Pilates

Pilates

Pilates, kapalı alanda yapılabilen bir spor olduğu gibi açık havada da yapılmaktadır. İhtiyacınız olan tek şey ise bir mattır. Siz de açık havada çimler üzerinde matınızla pilates yaparak kemik yoğunluğunuzu artırabilir, kilonuzu kontrol altında tutabilir, sırt ve karın kaslarınızı güçlendirebilir, esnekliğinizi artırabilirsiniz.

 

Tenis 

Tenis

Eğer sizin gibi açık havada spor yapmaya istekli bir arkadaşınız var ise tenis sporu tam size göre. Siz de tenis oynayarak arkadaşınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak tenis; çalışma disiplini kavramını geliştirir, planlı olmanızı sağlar, bedenen sağlıklı tutar ve fiziksel adaptasyonu artırır. Tenis sadece 30 dakikada 272 kalori yakmanızı sağlar.

 

İp atlama

Eğer koşacak, paten ve bisiklet sürecek, tenis oynayacak alanınız yok ise trekking için de uygun yerlere gidemiyorsanız size muhteşem bir önerimiz var: İp atlamak! Siz de en yakınınızdaki parka giderek ip atlayabilir, ip atlamanın onlarca faydasını bedeninizde hissedebilirsiniz. İp atlamak kan akışınızı artırır, kaslarınızı sıkılaştırır, akciğer kapasitenizi artırır, toksinlerden kurtulmanızı ve kalori yakmanızı sağlar.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Spor Salonunda Mı Yoksa Dışarıda Mı Egzersiz Yapmak Daha Faydalı?

Spor Salonu Seçiminde Dikkat Edilecekler

Açık Havada Spor Yapmanın Faydaları

Personal Trainer İle Çalışmanın 10 Faydası

Yüzme Sporunun Mucize Etkileri