BLOG

BLOG

İSTANBUL VE ÇEVRESİNDE YAZIN KEYFİNİ ÇIKARABİLECEĞİNİZ 8 PLAJ


Yaz sıcaklarının kendini göstermesiyle birlikte, plaj arayışları da başladı. Güzel bir plaj bulmak için ise Türkiye'nin diğer ucuna gitmeye gerek yok. Çünkü İstanbul'un yakınlarında oldukça güzel plajlar bulunuyor. Üstelik bu plajlara günübirlik gidilebildiği gibi, çeşitli konaklama seçenekleri de bulunuyor. İşte hafta sonu kaçamağı için gidebileceğiniz; İstanbul ve çevresinde bulunan temiz, güzel ve huzurlu plajlar... 

 

Kilyos Plajı- İstanbul 

Kilyos

İstanbul'da yer alan Kilyos Halk Plajı, Karadeniz kıyısında yer alıyor. Şehir merkezinden ulaşımı oldukça kolay olan plaj, kısa tatiller için de son derece ideal. İsterseniz halk plajında denize girebileceğiniz gibi, son zamanlarda sayısı artan beachlerde de vakit geçirebilirsiniz. 

 

Madam Martha Plajı- Burgazada

Adalar gezinizi şöyle güzel bir denize girerek sonlandırmak istemez misiniz? Burgazada'da bulunan Madam Martha Plajı, birçok kişi tarafından tercih edilen bir plaj. Adanın tam arka tarafında yer alan plaj, oldukça sessiz. Bu plajda Marmara'nın o güzel mavisi ve Burgazada'nın o muhteşem yeşili, tam anlamıyla birbirine karışıyor. 

 

Şarköy- Tekirdağ 

İstanbul'a 234 km uzaklıkta bulunan ve Tekirdağ'ın bir ilçesi olan Şarköy'ün denizi oldukça güzel. Birçok İstanbullunun yazlık ev tutarak veya günübirlik bir şekilde geldiği Şarköy, kendine has bir belde. Marmara Denizi'nin mavi bayraklı plajlarından birisi olan Şarköy Plajı'nda denize girdikten sonra, yakında bulunan Erikli, Mürefte, Uçmakdere ve Hoşköy gibi yerleri de gezebilirsiniz.

 

Cebeci Plajı- Kocaeli

Kocaeli'nde bulunan Cebeci Plajı, mavi bayraklı ve muhteşem bir manzaraya sahip. Denizi yeterince temiz olduğu gibi, plajın kumu da incecik. Kandıra ilçesinin bir köyü olan Cebeci'de denize girebilir; ardından da plajda bulunan mekânlarda vakit geçirebilirsiniz. 

 

Ayazma Plajı- Şile 

Ayazma Plajı

İstanbul'da bulunan mavi bayraklı iki plajdan birisi olan Ayazma Plajı, adından da anlaşılacağı gibi soğuk bir denize sahip. Bir diğer yandan Ayazma Plajı'nın, deniz suyu ölçümlerinde iyi puan aldığı biliniyor. Gitmek isteyenler için herhangi bir aksaklığa sebebiyet vermemek adına, Ayazma Plajı'nın diğer adının Şile Halk Plajı olduğunu da söyleyelim. 

 

Ceneviz Kalesi Plajı- Düzce

Düzce'de yer alan Ceneviz Kalesi Plajı; kültür, tarih, deniz ve doğayı sevenler için doğru adres. Yeşilin her tonuna şahit olabileceğiniz Ceneviz Plajı'nda 40 km'lik bir sahil hattı bulunuyor. Mavi bayraklı olan bu plaj, incecik bir kuma sahip. 

 

Akçakeşe Plajı- Şile

İstanbul'a 60 km uzaklıkta bulunan Akçakeşe Plajı, yaz tatili yapmak isteyenler için muhteşem bir rota. Pırıl pırıl kumsalı ve tertemiz denizi ile gerçekten müthiş bir yer. 

 

Riva Plajı- İstanbul

Riva Plajı

Riva, Çayağzı Köyü olarak da biliniyor. Beykoz'a bağlı olan bu yer, İstanbul’un merkezine yakın olması nedeniyle sıkça tercih edilen bir plaj. Tertemiz bir denize girerken, güzel havayı da bol bol içinize çekmeyi unutmayın! Ayrıca gün batımını mutlaka seyredin!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: