BLOG

BLOG

BU YAZ YUNANİSTAN'A GİTMENİZ İÇİN 10 ŞAHANE NEDEN


Hazır yazı heyecanla karşılıyorken; herkes tatil planları yapmaya başlamıştır. Hatta bazıları, küçük fırsatları değerlendirip sezonu açmış olabilir bile! Ama eğer tatil planınızı yeni yeni şekillendiriyor ve bir türlü karar veremiyorsanız; sizi bu kafa karışıklığından kurtaracak bir fikrimiz var: Neden Yunanistan'a gitmiyorsunuz?

Sonuçta güneşle dolu bir odada uyanmayı, muhteşem yerler keşfetmeyi, muhteşem manzaralar görmeyi; ve tüm bunları yaparken az para harcamayı kim istemez ki? İşte bu yaz, tatil planlarınıza ilk sırada Yunanistan'ı eklemeniz için bazı anlamlı nedenler.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Tarihi Gezilere Bayılanların Mutlaka Görmesi Gereken 9 Ülke

1. Çünkü çok yakın!

Adı üstünde "komşu" ülke! Bu yaz hem yurt dışı tatili yapmak istiyor hem de Türkiye'den fazla uzaklaşmak istemiyorsanız Yunanistan, tam da size göre. Öyle ki, bu şahane ülke, size arabayla, uçakla; hatta feribotla bile gitme şansı tanıyor. Eğer uzun bir izniniz yoksa Cuma akşamından yola çıkabilir, iki gün bu benzersiz yerin tadını çıkarabilir ve Pazar akşamı evinize dönebilirsiniz.

 

2. Çünkü birçok ülkeye göre daha ucuz!

Yunanistan; İspanya, İtalya gibi birçok ülkeye kıyasla daha ucuz. Para birimi Euro olmasına rağmen; en kalabalık döneminde gidildiğinde bile, bu saydığımız ülkelerde olduğundan daha az para harcarsınız. Bu güzel ülkede, uygun bütçelerle konaklayabilir ve lezzeti yemekler tadabilirsiniz.

 

3. Çünkü keşfetmesi pek keyifli olan adalar!

Kos, Mykonos, Santorini... Herhalde bu adaların ismini duymayan yoktur. Ancak Yunanistan'ın bu kadar rağbet görmesine rağmen hala keşfedilmemiş ve pek az kişi tarafından bilinen; doğal güzelliklerle dolu adaları da var! Mesela Chios, Ikaria… Bu cennet adaları, hala birçok insan bilmiyor. Bu yüzden bu yaz, bu güzel ülkeye gidip hepsi birbirinden güzel manzaralarla dolu adaları arasında gezerek harika bir tatil geçirebilirsiniz.

 

4. Çünkü Yunan mutfağı!

Yunanistan'da tatil yaparken, kesinlikle yurt dışında geçireceğiniz herhangi bir tatildekinden daha fazla yemek yiyeceksiniz. Çünkü bu lezzetler hem size hiç yabancı değil hem de çok lezzetli. Kalamar dolması, caciki, feta peyniri, ahtapot... Yunanistan'da tadına doyamayacağınız yemeklerden sadece birkaçı.

 

5. Çünkü benzersiz bir deniz, benzersiz bir doğa!

Eğer “Ben havuza değil, denize girmeyi severim” diyenlerdenseniz; Yunanistan tam da size göre bir tatil rotası. Çünkü bu muhteşem ülke, içerisinde, yeşilin ve mavinin her tonunu barındırıyor. Turkuaz bir deniz, yumuşacık beyaz bir kum, tertemiz koylar, sakin gizli kıyılar... Bunların hepsi Yunanistan'da sık karşılaşacağınız manzaralar.

 

6. Çünkü tarihi güzellikleri!

Yunanistan doğal güzelliklerinin yanı sıra; birçok tarihi güzelliğe de sahip. Malumunuz başkenti olan Atina, Avrupa'nın en eski şehirlerinden birisi. Üstelik Sokrates, Platon gibi birçok ünlü düşünür de bu topraklarda dünyaya gelmiş... Nasıl tarihi güzellikleri olmasın ki? Partenon, Erekhtheion, Akropolis, Meteora, Hephaestus Tapınağı, Delphi Harabeleri, Epidaurus Antik Tiyatrosu... Yunanistan'ın gezilmesi gereken tarihi güzelliklerinden bazıları. Eğer tarihi gezilerden hoşlanıyorsanız; Yunanistan tatili boyunca sadece denize ve güneşe değil; her köşede karşınıza çıkan tarihi yerlere de doyacaksınız demektir.

 

7. Çünkü gece hayatı!

Yunanistan hem istediğiniz sakinliği hem de aradığınız kalabalığı ve eğlenceyi aynı anda yaşayabileceğiniz bir ülke. Hele ki bu seyahati, kabalık bir arkadaş grubuyla gerçekleştirecekseniz; Yunan adalarındaki eğlenceli plaj partileri, tam da size göre. Sadece plaj partileri de değil; adaların o beyaz ve dar sokaklarındaki mekanlar; içkinizi yudumlamak ve eğlenmek için birebir. Yani ne ararsanız var dersek, hiç de abartmış olmayız.

 

8. Çünkü romantizm!

Yunanistan'ın tadı kalabalık bir arkadaş grubuyla çıkar diye bir şey yok! Çünkü bu şahane yer, romantizm arayan çiftlerin de uğrak noktası. Ve özellikle burayı seçmekte hiç de haksız sayılmazlar! Çünkü muhteşem tepelerinden günbatımının o rengarenk büyüsü, ancak bir sevgiliyle anlam kazanır. Hatta Yunan adaları, evlenme teklifi etmek; hatta düğün yapmak için de biçilmiş kaftan; bizden söylemesi. :)

 

9. Çünkü muhteşem bir iklim, muhteşem bir hava!

Yunanistan, iklim konusunda da hiç yabancılık çekmeyeceğiniz bir ülke. Çünkü iklimi, tıpkı bizimkine benziyor. Neredeyse yılın 300 günü güneşli bir havası olan Yunanistan, size yılın her döneminde seyahat planı yapma şansı tanıyor. Ancak söylemekte fayda var; Mykonos gibi eğlencesiyle ünlü adalar için yaz mevsiminde seyahat etmek çok daha mantıklı.

 

10. Çünkü insanları!

Yunanlılar, Akdeniz insanı olmalarından mıdır bilinmez; çok sıcakkanlı insanlardır. Yani dizilerde izlediğimiz o sempatik tavırları kurmaca değil, tamamen gerçek. :) Bu yönüyle eğer Yunanistan'da tek başınıza bir tatil planlıyorsanız dahi, yemek yerken ya da denize girerken mutlaka sizinle sohbet edecek birileri olacaktır. Hatta size gezmeniz gereken yerler konusunda bilgi verecek; eşlik bile edecektir. 

E, hala ne duruyorsunuz? 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: