BLOG

BLOG

İLKBAHAR AYLARINDA ZİYARET EDEBİLECEĞİNİZ TÜRKİYE'NİN EN İYİ 10 SEYAHAT ROTASI


Hazır ilkbahar da yaklaşıyorken sizin için Türkiye'nin en iyi 10 seyahat rotasını hazırladık. Malum pandemi sürecindeyiz ve evlerimize resmen hapsolmuş durumdayız. Umuyoruz ki bu durum bir an önce biter. Eski hayatımıza daha fazla kayıplar vermeden dönebiliriz. Birçoğumuz uzun zamandır evlerde kalmanın hissiyle kendimizi bir an önce dışarı atmayı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Siz de böyle düşünüyorsanız yazımızı incelemeye koyulabilirsiniz!

 

1. Çanakkale

Çanakkale

Çanakkale, kesinlikle herkesin gidip görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Bizim için manevi değeri son derece yüksek olan Gelibolu Yarımadası'nı, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyarete geliyor. Ayrıca eşsiz doğası, yeşili ve maviyi buluşturan atmosferi, etraftaki adalara kolay ulaşım imkanı sağlayan hizmetleriyle Çanakkale size çok keyifli anlar yaşatabilir.

 

2. Cunda

Cunda

Şimdi sıra güzel ülkemizin efsane yerlerinden Cunda'da! Cunda, Balıkesir'in Ayvalık kıyılarında yer alıyor. Biraz daha açılsanız kendinizi Yunanistan'da bulmanız mümkün. İlkbaharın gelişiyle canlanan doğa Cunda'da ayrı bir seyir keyfi veriyor. Masmavi ve tertemiz deniziyle, tarihi kiliseleriyle görülmeye değer bir yer olan Cunda, eşsiz doğal güzelliğinin yanında aslında tarihi güzellikleri de içinde saklıyor.

 

3. Van

Van

Van şehrini duyunca aklımıza ilk gelen yerlerden biri kuşkusuz Van Gölü. Ama Van'da daha neler var neler... Van, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle insanı resmen mest ediyor. Van Gölü'nün ortasındaki Akdamar Kilisesi'nden tutun, Urartular döneminden kalan Hoşap Kalesi'ne kadar bir sürü gezip görülecek mekana ev sahipliği yapıyor.

Tabii bu kadar gezilecek yer olunca şehirde en az birkaç gün vakit geçirmeniz gerekiyor. Siz de şehre geldiğinizde Elite World Van Hotel'de konaklayarak huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz.

 

4. Kapadokya

Kapadokya

Gezilecek yerler listelerinin olmazsa olmaz lokasyonlarından biri olan Kapadokya, gerek ören yerleri gerekse de kendine has doğal oluşumlarıyla insanı büyülüyor. Ayrıca burada gün doğumunu ve gün batımını izlemek bambaşka bir keyif. Buraya kadar gelmişken Ihlara Vadisi'ni de görmeden gitmek olmaz tabii.

 

5. Sapanca

Sapanca

Sakarya iline bağlı Sapanca ilçesi, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla insanı adeta büyülüyor. Sapanca'ya geldiğinizde uzun bir gezilecek yerler listesi yapmanız gerekebilir. Burada Sapanca Gölü'ne gidip manzarayı seyre dalabilir, Kırkpınar'da çayınızı yudumlayabilirsiniz. Ormanlarına, yaylalarına çıkıp kamp yapabilir, Rüstem Paşa Camii'nde tarihi dokuyu hissedebilirsiniz.

Huzur dolu gezinizi keyifli bir tatille taçlandırmak için Elite World Grand Sapanca'nın konforlu odalarında kalabilirsiniz. Muhteşem manzarası ve huzur veren atmosferiyle Elite World Sapanca Hotel'de günlük hayatın tüm stresini unutabilirsiniz.

 

6. Trabzon

Trabzon

Karadeniz'in eşsiz şehirlerinden Trabzon, mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü gibi tarihi dokuyu hissettiren eserleri ziyaret edebilir, Uzungöl'ü seyre dalabilirsiniz. Karadeniz ikliminin etkisiyle oluşan muhteşem doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca burada yeşilin her tonunu görmeniz de mümkün.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Sümela Manastırı'nın Tarihi

7. İstanbul

İstanbul

Boşuna şairleri, yazarları kendine aşık etmemiş bu şehir. Hareketli şehir hayatını yaşayabileceğiniz gibi temiz havayı doyasıya içinize çekmek, kafa dinlemek ve ilkbaharı sonuna kadar hissetmek için de İstanbul harika alternatifler sunuyor. Polenezköy, Saklıgöl gibi huzur veren bölgelerde yürüyüşe çıkabilir ve huzur dolu birkaç saatin tadını çıkarabilirsiniz. Maviyle yeşilin eşsiz bir uyumla buluştuğu harika yerlerden Adalar'ı seyre dalabilir, bisikletle gezdiğiniz adaları keşfedebilirsiniz. Nostaljik mekanların keyfini çıkarabilir, baharın gelişiyle süslenen çiçeklerle benzersiz fotoğrafların keyfini sürebilirsiniz. Huzur dolu bir konaklama deneyimi için de Elite World İstanbul Taksim'i' tercih edebilirsiniz.

 

8. Uçmakdere

Uçmakdere

Uçmakdere, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı. Resmen adını yaşatan bir doğa harikası. Yamaç paraşütü yapmak ve eşsiz manzaranın keyfini çıkarmak istiyorsanız Uçmakdere tam size göre. Bu harika lokasyonda doğaya yukarıdan bakmanın keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

 

9. İğneada

İğneada

Kırklareli'ye bağlı İğneada'yı gördüğünüzde maviyle yeşilin birbirine ne kadar yakıştığına tanıklık edebilirsiniz. Bu güzellik şu anda milli park statüsünde. Görseli bile bu kadar huzur veriyorken orada olmanın vereceği hissi tahmin etmek zor değil. İğneada'ya gidince meşhur Longoz ormanlarını da görebilirsiniz.

 

10. Yedigöller

Yedigöller

İşte bir milli park daha! Bolu'nun eşsiz doğa harikası Yedigöller, görülmesi gereken yerlerden. Gerek huzur veren atmosferi gerekse sakinleştirici etkisiyle bir şaheser. Kamp yapmak isteyenlerin de tercih ettiği noktalardan biri.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Dünyanın Dört Bir Yanından 10 Muhteşem Tren Yolculuğu Rotası

İlkbaharda Yurt İçinde Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Yer

İstanbul'da Baharın Tadını Çıkaracağınız 10 Yer

10 Uzak Ama Ucuz Tatil Destinasyonu

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 13 Tatil Yeri